Всеки да може да иска и да получава по електронен път и безплатно справки и удостоверения за вписани в регистър БУЛСТАТ обстоятелства. Това предвижда проект за промени в Закона за регистър БУЛСТАТ, който Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане.

В момента гражданите могат да искат издаване на удостоверения от БУЛСТАТ само чрез писмено заявление на гишетата в службите по регистрация и след предварително платена такса. Безплатен достъп до публичната информация в Регистъра е предвидена само за съда, държавните и местните органи.

С предлаганите промени се въвежда изискването за всички чуждестранните физически и юридически лица, които са залогодатели по смисъла на Закона за особените залози, да се регистрират по БУЛСТАТ.

Проектозаконът е изработен съвместно от Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията. Той е поредният нормативен акт изготвен в изпълнение на последователната политика на правителството за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса, чрез премахване на изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител, посочват от министерството.

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:29
Гост

­­­Г­­о­­р­­­е­­­щ­­­и­­ ­­м­­о­­­м­и­­ч­­­е­т­­а­­ ­­­в­­и­­ ­о­­ч­а­к­в­а­т ­­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?5996