Бизнесменът Иван Саздов се отказа от делото за клевета, което заведе през май срещу евродепутата от БСП Елена Йончева.

От Софийския градски съд (СГС) съобщиха, че Саздов не е изпълнил указанията за плащане на държавната такса от 40 000 лева, която е 4% от стойността на неговия иск, който пък беше за 1 млн. лева.

Собственикът на тенис клуб „Банкя“ не е обжалвал определението за прекратяване и то вече е влязло в сила.

Саздов обяви, че ще съди Йончева в края на предизборната кампания за европарламента, защото се почувствал наклеветен от нейни изказвания на митинг в Хасково и в телевизионна изява. В тях Йончева, която след това беше избрана за евродепутат, заяви, че Саздов е купил къща в Барселона за премиера Бойко Борисов и че има офшорка – „Палмс Ентерпрайсиз“. От тази компания пък били преведени 1,7 млн. евро на друга фирма, която била на същия адрес, на който са намирала и въпросната къща в Барселона – ул. „Францеск Рибалта“ 8. Елена Йончева описа твърденията си и в сигнал, който тогава прати в прокуратурата.

Дело за клевета води и Йончева срещу Борисов. На втора инстанция тя го осъди да ѝ плати обезщетение от 5000 лева заради изказванията му по неин адрес отпреди две години, в които твърди, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за интервютата ѝ. Решението на градския съд обаче не е окончателно и Борисов го обжалва пред Върховния касационен съд.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Интересно
Интересно
14 август 2019 10:17
Гост

Той пък не знае ли, че като заведе дело ще трябва и да доказва после. Защото предполагам, че това го е спряло. Иначе какво са 40 бона за него.

Анонимен
Анонимен
12 август 2019 13:46
Гост

Иван Саздов като предявява такива бомбастични искове, ще си плаща таксата. Или може би се е усетил че развоят на делото няма да е в негова полза.

Анонимен
Анонимен
12 август 2019 12:20
Гост

Борисов с какви очи обжалва. Вместо да се извини, след като е сбъркал.

Анонимен
Анонимен
12 август 2019 13:26
Гост

Той винаги е прав! 🙂 За себе си обаче, или като го настъпят.

Анонимен
Анонимен
12 август 2019 11:30
Гост

Изчезна му ентусиазмът нещо. Явно наистина е купил къща на Боко.

Анонимен
Анонимен
12 август 2019 11:26
Гост

Този къде е тръгнал да съди без да плаща държавна такса.