Бившият заместник-кмет по транспорта на София Евгени Крусев е оправдан за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Това реши днес Специализираният наказателен съд, близо две години след началото на делото срещу Крусев.

Той е подсъдим за длъжностно престъпление, а до процеса срещу него се стигна след сигнал на организацията „Спаси София“, че проектът за трамвайното трасе по улицата е променен след сключването на договор с изпълнителя. Става дума за заменен материал, който се използва за виброизолация на трамвайните релси. Фирма “ПСТ градска среда Зона 2” е била отстранена от проекта, защото предложила за използване същия продукт, който след това пък е бил положен от спечелилата конкурса „Джи Пи Груп“.

Обвинението на Крусев е, че е нарушил служебните си задължения, като е променил условията на обществената поръчка за ремонта. Според държавното обвинение Крусев е нарушил Закона за обществените поръчки, като е предприел впоследствие съществено изменение на сключения договор с „Джи Пи Груп“. Бил е изготвен нов инвестиционен проект и било е променено издаденото разрешение за строеж, включително и за полаганата виброизолационна система с такива, заради която другият участник е бил отстранен.

Според прокуратурата от деянието на Крусев са могли да настъпят вреди за над 5 млн. лева, тъй като заради нередности по поръчката би могло да бъде отменено изцяло финансирането на проекта по оперативна програма „Региони в растеж“. Според бившия зам.-кмет промяната е станала след санкция на експертен съвет от 29 души.

Прокуратурата може да протестира днешната присъда пред Апелативния специализиран наказателен съд.

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:09
Гост

­­Г­­о­­­р­­е­­щ­­и­­­ ­­­м­­­о­­м­и­­­ч­­е­­т­а­­­ ­­в­­и­­­ ­­­о­­­ч­а­к­в­а­­­т ­­­-­­-­­-> https://nu21.fun/girl?56925

Anonimen
Anonimen
28 април 2021 12:18
Гост

Много неприятна новина.

advokatTROL
advokatTROL
28 април 2021 8:30
Гост

Навремето е имало проект трамваите по „Граф“-а да минават отдолу – което е приятен вариант, ама – доколкото знам е преустроено трасето – за да може ГЕРБ да спечели някакви избори – смисъл – са бързали да направят метрото, независимо откъде ще минава, не е така сигурно, но е показателно за погнусата на Фандъкова към софиянци.

Николев
Николев
27 април 2021 14:50
Гост

А защото и „Спаси София“ не се здушиха с ГЕРБ. Айде моля ви. Като Дани Каназирева. Беше уж опозиция на пловдивския кмет от ГЕРБ, ама сега я гледам в групата на ГЕРБ в парламента.

JJ Oper
JJ Oper
27 април 2021 14:49
Гост

Пълна порнография. Фандъкова и ГЕРБ са вредни за столицата ни.

Anonimen
Anonimen
28 април 2021 12:16
Гост

Е, да , ама Манолова не успя да се пребори.

Иванова
Иванова
27 април 2021 14:49
Гост

На следващите избори е добре да се издигнат адекватни кандидати, които да разкарат Фандъкова. Защото простака Гербер, дошъл от някое село в София си харесва Фандуъкова. Но живеещите тук от поколения знаят какъв би могъл да е града и какъв е бил. За новак софиянеца не е проблем, че всичко е разбито и няма къде да се стъпи по бордюрите.

Анонимен
Анонимен
27 април 2021 14:48
Гост

Определено и този беше пуснат, като бушон. И какво излиза? Че всичко е точно и Графа въпреки, че е направен некачествено – виновен няма. Фандъкова е повече от вредна за София!

Анонимен
Анонимен
27 април 2021 14:47
Гост

На тая снимка си личи, че на Крусев не му дреме и грам. Като някакъв комедиен актьор е. Вдигнал вежда. Един вид – „С какво ме занимавате бе?“

Anonimen
Anonimen
28 април 2021 12:17
Гост

Наглост до безобразие.

Анонимен
Анонимен
27 април 2021 14:47
Гост

Ами да. Ако си променяш своеволно различни неща по проекта, то може да се наложи финансова корекция на общината, която на свой ред ще плати тия пари от джоба на хората. Смисъл от данъци. Как иначе Столична или която и да било друга община да си покрие примерно 30% финансова корекция? Говорим за 30% от примерно 5 милиона? Но подобно нещо може и да остане скрито и да не се обяви. Че общината плаща за недоглеждане такива крупни суми.

Анонимен
Анонимен
27 април 2021 14:45
Гост

М А Ф И Я!
М А Ф И Я!
М А Ф И Я!
Окепазихте хубавия площад

Anonimen
Anonimen
28 април 2021 12:17
Гост

Те София съсипаха…

Asparuhov
Asparuhov
27 април 2021 14:44
Гост

А Фандъкова защо не е съдена? Или там проблема е да не и направят нещо и поради това се пуска един бушон, който да обере клоаката. После и на него му се разминава ако е супер гъст с ГЕРБ.

Каменов
Каменов
27 април 2021 14:44
Гост

Те по тая причина не се притесняват, когато се стигне до дела. Защото знаят, че нищо няма да и направят. А кой е виновен за ГАФА?

Тошков
Тошков
27 април 2021 14:43
Гост

ХАхахах. Изобщо не съм изненадан. Ама изобщо!