Апелативният съд във Варна намали на 3 години затвор присъдата на Анита Мейзер, която е подсъдима за убийството по непредпазливост на съпруга си Николай Димов, както и за предложени 30 000 евро подкуп на полицай. Тя трябва да плати и глоба от 4000 лева.

Наказанието е групирано, след като за убийството на Димов бившата му жена е осъдена на 3 години затвор, а за подкупа – на две.

Апелативният съд измени присъдата на първата инстанция и в частта, в която Мейзер беше осъдена да плати 150 000 лева обезщетение на майката на убития мъж. Според втората инстанция справедливото обезщетение е 100 000 лева.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано пред Върховния касационен съд. Ако присъдата обаче остане в сила, това означава, че Мейзер няма да стои в затвора повече от година, тъй като тя беше освободена от ареста едва в края на юни, където стоя повече от две години. Освен това може да поиска и предсрочно освобождаване.

През август 2016 г. Мейзер уби неволно съпруга си при необичайни обстоятелства в дома им. Разследващите установиха, че смъртта на Димов е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Мейзер завързала краката, ръцете и врата му със свински опашки по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Демонстрацията трябвало да бъде заснета от жената, за да послужи на културиста Димов пред бъдещи работодатели.

Стегнатите свински опашки на врата му обаче притиснали венозните съдове в областта на шията. Димов успял да скъса превръзката на ръцете си и е опитал да освободи врата си, но така примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

След смъртта му Анита Мейзер измислила различни версии, които променяла няколко пъти в хода на разследването от страх, че ще бъде обвинена – в нощта на смъртта на съпруга ѝ изхвърлила свинските опашки, съобщила за смъртта няколко часа след полунощ и предложила подкуп на полицай, „за да оправи нещата“.

След това тя се призна за виновна и делото беше гледано от Окръжния съд във Варна по съкратена процедура, като Мейзер беше осъдена на 3 години затвор. След като чу, че въпреки признанията е осъдена ефективно, тя се отказа от тях, а след това Апелативният съд върна делото за ново разглеждане. При него първата инстанция увеличи наказанието на четири и половина години затвор, които сега пък апелативните съдии редуцираха на три.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Zalams
Zalams
25 август 2018 9:39
Гост

имате ли нужда от заем?
Вашата фирма, фирма или индустрия се нуждаят от финансова помощ?
имате нужда от финансиране, за да започнете бизнеса си?
имате ли нужда от личен заем?
заем за подобряване на дома ви,
ипотечен заем,
заем за консолидиране на дълга,
търговски заем,
образователен заем,
кола заем,
заем за активи.
 
пишете ни: info@mainonefinanceco.com

Петко
Петко
23 август 2018 16:51
Гост

Тя като е видяла, че мъжът й се задушава по време на малоумния им експеримент не е ли могла да среже свинските опашки около врата му? Или просто не е имала желание.

Възмутен
Възмутен
23 август 2018 16:35
Гост

Тази жена не ми харесва от самото начало. Променяше версиите, отявлено лъжеше.

Минувач
Минувач
23 август 2018 15:35
Гост

Много съм разочарован. За такова тежко престъпление трябваше да си излежи присъдата до край.

Анонимен
Анонимен
23 август 2018 16:38
Гост

Дано делото да стигне до ВКС.