В учебника са разгледани стотиците промени в АПК, направени през 2018 г. Наред със съвременно изложение на теоретичните въпроси, са разгледани и множество интересни за практиката проблеми. Използвана е и е разгледана критично много от най-новата съдебна практика, в т.ч. тълкувателни решения и актове на Върховния административен съд до 2018 г. Включени са и решения на Конституционния съд, Съда на ЕС и Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Подробностите за студентите в дадена материя са дадени в по-малък и различен по вид шрифт. От друга страна, много от маркираните в по-дребен шрифт текстове са от съществено значение за практикуващите юристи.

Сериозно преимущество на учебника е наличието на уникален код, който позволява достъп до пълния текст в електронен вариант. А това дава възможност за удобно и бързо търсене и съответно за ефективна работа, особено важна за практикуващите юристи. Особено пестящо време и изключително удобно за цялостно възприемане на информацията, а също и изключително улесняващо при подготовка на правни актове, изготвяне на жалби, искове и при всякакъв вид правна работа е, че съдебните решения и нормативните актове са маркирани и при кликване върху тях се открива съдържанието на съответния съдебен или нормативен акт.

Предварителна поръчка можете да направите тук

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
27 септември 2018 19:33
Гост

По мое време беше най-читавият учебник по адм.процес, то всъщност останалото май са само коментари на АПК. Особен интерес ще представлява изложението по “пресните” изменения и допълнения на АПК.

Студент
Студент
27 септември 2018 13:37
Гост

Харесва ми, че технологиите навлизат и в хартията. Възможността учебникът да се използва дигитално е страхотна и е крайно време повече издатели да влязат в 21 век.

Анонимен
Анонимен
27 септември 2018 10:12
Гост

Много читав учебник. Начинът на изложение е подобен на този на учебника на Ж. Сталев. Много практически ориентиран учебник с много съдебна практика. И освен това с нови и добре здащитени теоретични постановки – напр. че и гражданите могат да имат надмощно положение в процеса. Интересно ще е как са разгледани новите промени в АПК. Учебникът не е кратък, но не е толкова дълъг, колкото по Граждански процес. И от учебника се вижда, че Административният процес не е по-малко сложен от Гражданския процес – даже обратното – поради наличието на стадий пред административния орган, поради различните типове страни и поради… Покажи целия коментар »

Nikolov
Nikolov
27 септември 2018 10:05
Гост

Скоро ще станат 40 дни откакто ни напусна проф. Кино Лазаров. Светъл път, професоре!

Мишо
Мишо
27 септември 2018 10:06
Гост

Светъл ум

Анонимен
Анонимен
27 септември 2018 9:30
Гост

Учебникът би бил много полезен