Агенцията по вписванията въвежда нова услуга в Имотния регистър. Всеки ще може да получава на електронната си поща уведомителни съобщения при вписвания, отбелязвания и заличавания в книгите за вписване, отказите и постановените по тях определения. Това става възможност след обновяване на информационната система на Имотния регистър, съобщиха от агенцията.

Желаещите да ползват новата услуга за автоматизирани известия от ИР ще трябва да се абонират за нея. От Агенцията по вписванията отбелязват, че подробна информация за условията ще бъдат публикувани допълнително на интернет страницата й.

Уточняват още, че са извършени и дейности по оптимизиране на функционалности, свързани с въвеждане на данни от вътрешните потребители (служители на АВ), с цел постигане на максимална точност и пълнота при въвеждане на информацията.

Наред с това са актуализирани и системни компоненти и операционни системи, свързани с инфраструктурата на администрираните от Агенция по вписванията регистри.

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Добре
Добре
20 май 2019 8:30
Гост

Това е нормална услуга, която е въведена на много места, така че подкрепям. Единственото, което ме притеснява е, че ако към формата за абонамент няма някакви филтри, то това ще стане тотален спам и пощите на адвокатите ще се напълнят с информация за търговци, които не ги интересуват.

Анонимен
Анонимен
19 май 2019 14:06
Гост

Добра идея, но защо се хвалят преди да са готови. И да вземат да решат проблема, за който алармираха адвокати тия дни.