Зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов заяви, че се страхува за живота си и призова министъра на правосъдието Крум Зарков ведомството да поеме физическата му охрана.

„Тъй като познавам г-н Иван Гешев, аз заявявам, че се страхувам за живота си и настоявам за охрана от ГДО към Министерството на правосъдието, за да не се окажа така внезапно убит, както беше убит прокурорът Николай Колев по времето на един друг главен прокурор преди 20 години. В този смисъл се обръщам към министър Крум Зарков и го моля да предприеме необходимите действия, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност, защото познавам г-н Гешев и именно заради това се страхувам за своя животДо днес за разлика от него, водех нормален живот, ходех с жена си и децата си до парка и магазина. Но за съжаление от днес това няма да бъде възможно, защото познавам методите на действия на г-н Гешев и моля държавата в лицето на министъра на правосъдието да поеме физическата ми охрана“, заяви Сарафов в отговор на днешното изявление на главния прокурор.

Той обвини Гешев, че държи дела на трупчета, като цитира разследването по казуса „Барселонагейт“, а освен това каза, че главният прокурор е „приватизирал“ почивната база на прокуратурата в Боровец, като обясни, че става дума за емблематичната „Вила на регентите“.

„Начело на институцията ни, отново както преди 20 години, има неуравновесен човек, който е присвоил прокуратурата като своя частна собственост. Затова призовавам ВСС да започне производство, да провери изнесените от мен данни, ще изнеса всичко, с което разполагам и незабавно да отстрани г-н Гешев – той е абсолютно непригоден за тази позиция. Г-н Гешев, вие далеч надминахте вашия идол г-н Филчев“, заяви Сарафов.

Директорът на НСлС беше категоричен, че няма да подава оставка, докато се ползва с доверието на колегите си. Той изрази надежда прокуратурата да се промени отвътре, защото в нея работят достойни прокурори и следователи.

„Няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно своята оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме. Никога не съм искал да се стигне до това, но очевидно точката на нетърпимост е стигнала до там, че е необходим дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата най-сетне да заработи в полза на обществото“, каза зам.-главният прокурор и подчерта, че не изпитва лоши чувства към Гешев.

Относно базата на прокуратурата, за която твърди, че се ползва единствено от главния прокурор, Сарафов подчерта, че до нея няма достъп никой магистрат.

„Емблематична за нашата история къща, в която са снимани сцени от „Тютюн“. Тази къща към момента е служебна почивна база на прокуратурата, но за съжаление до нея няма достъп никой от магистратите, защото г-н Гешев просто я приватизира за собствено ползване, а служителите от базата използва като свои лични слуги“, каза Сарафов и си пожела къщата да бъде върната на държавата, защото очевидно прокуратурата няма нужда от нея.

„Може би там ще видите и прословутия температурен охладител“, добави той, като каза, че главният прокурор ползва два бронирани автомобила, всеки от които струва над 1 млн. лева и са платени с пари на прокуратурата. По думите му, това е ярък пример „за неговото родолюбие“. Сарафов заяви още, че Гешев смята прокуратурата за своя лична собственост, но подчерта, че нито той, нито който и да е друг притежава „нотариален акт за собственост на прокуратурата“.

Зам.-главният прокурор отново упрекна обвинител №1 за честите му посещения в ромските квартали, като каза, че такива срещи е имало редовно и в неговия кабинет. „Г-н Гешев превърна прокуратурата и кабинета си в хан за ромските барони, с които знаете, че ходи ритуално да яде баклава в „Столипиново“ и „Факултета“. Срамно е това, аз и колегите се срамуваме от неговото поведение. Недопустимо е прокуратурата да се използва за личен пиар на Гешев“, заяви Борислав Сарафов.

За държането на дела на трупчета и разследването по „Барселонагейт“, той каза, че това е правено от главния прокурор, за да може да извива ръцете на политиците.

„Не може един казус да стои нерешен години наред, това е срамна тайна, която трябва да се каже. Трябва да изчистим прокуратурата, своята къщичка. Не може делата да се държат латентни, за да се изнудват политиците, като за целта се възлагат на съученици на главния прокурор, както той каза лично“, посочи Сарафов и добави, че такива казуси трябва да се решават максимално бързо – или да се повдигат обвинения и или да се внесе делото в съда, или да бъде прекратено. По думите му, с днешните си думи Гешев, той сам е опровергал твърдението си, че е само административен ръководител на административни ръководители.

Сарафов изрази надежда, че страхът на колегите му не е толкова силен и „не е сковал сърцата им“, за да може прокуратурата да бъде променена отвътре, като магистратите покажат, че имат собствени съпротивителни сили.

„Призовавам всички колеги да направят общи събрания по места или едно общо събрание в София, които да бъдат изцяло открити, за да могат колегите свободно да изразяват волята си, а да не са закрити, на които да се пускат разни срамни становища от Камарата на следователите или от Асоциацията на прокурорите, които са присъдружни на главния прокурор персонално. Крайно време е някой да каже, че царят е гол. Точката на кипене е достигната и така повече не може“, каза Сарафов.

Той призова Висшия съдебен съвет спешно да освободи Гешев, за да не нанася повече щети на прокуратурата.

„Повече от ясно е, че днес г-н Гешев направи заявка за влизане в политиката. Нека го направи достойно като напусне институцията и освободи прокуратурата от своето нетърпимо присъствие“, зам.-главният прокурор.

Ясен Тодоров: Действията на Сарафов изглеждат като опит за преврат

„Поне така изглежда“. Така зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров отговори на журналистически въпрос опит за преврат в прокуратурата ли са действията на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов от последните дни.

„Ситуацията за мен е много неприятна, аз от 30 години съм следовател и следствието, а в последствие и прокуратурата, чувствам като роден дом. И ми е много мъчно за всички следователи и прокурори, които са поставени в момента в едно много унизително положение. От това нещо трябва да се излезе и се излиза само когато се говорят верните неща“, каза Тодоров, който за първи път коментира ситуацията в прокуратурата, както и искането на собствената му оставка.

Той заяви, че е бил изненадан от искането на Сарафов за освобождаването му като зам.-шеф на НСлС. И каза, че мотивите, които е чул, защото не е чел самото искане – за несъгласувани медийни изяви, не отговарят на истината.

Ясен Тодоров каза, че Борислав Сарафов се е ядосал първо на разминаването между думите му и тези на говорителя на НСлС за присъствието на израелски експерт по антитероризъм на мястото на взрива. А после след като Сарафов излезе с критично изявление по БТА, Тодоров е написал съобщение в общ чат, че „мишките напускат кораба първи“.

„Мен ме учуди този катарзис и аз съм бил по-емоционален тогава и може би това е истинската причина да иска моето отстраняване от длъжността. „Мишките напускат кораба първи“ – всъщност това е нещото, което е издразнило Сарафов. Не съм писал имена, някои се разпознават в това мое съобщение“, каза Тодоров.

Той разказа, че е бил с израелския експерт, когато се разбрало за взрива до колата на главния прокурор.

„Не направих грешка като го заведох, защото считах, че трябва да се открие истината. Той предложи помощ. Ние бяхме заедно. Имахме уговорка с него и още 2-3 човека, просто бяхме заедно, когато това се е случило. Той се учуди много и каза, че ако това се случи при тях, ще затворят цялата държава, ще бъде прибран целият криминален контингент и ще се работи много интензивно“, каза зам.-шефът на НСлС (изявление на Федерацията на ционистите в България за въпросния експерт, виж в карето).

Той заяви, че се надява да бъде изслушан от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, когато тя се произнася по искането на Сарафов да бъде свален от ръководна длъжност.

94
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:32
Гост

­­­Г­о­­р­­­е­щ­­и­­­ ­­м­о­м­­­и­­ч­­­е­т­­­а­ ­­в­­­и­ ­­о­­­ч­­а­­­к­в­а­­­т ­­-­­­-­­­-> https://nu21.fun/girl?85264

Следовател в ОСлС
Следовател в ОСлС
16 май 2023 11:56
Гост

Сарафов, Сарафов! Не се прави, моля те! Само човек като мен, който те познава и в червата, знае какво всъщност представляваш. Да ти припомня ли преди как си позволяваше да крещиш, обиждаш и псуваш в лицето на колегите, как възхваляваше и викаше “ура” за Иван Гешев?! Хайде, хайде, тия жертвени ситуации…там у вас!

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 11:47
Гост

Май накрая ще се окаже, че баш Гешев е по-нормален от цялата шайка управляващи мафиоти.

Съдия
Съдия
16 май 2023 10:18
Гост

Искам на изслушването в парламента да го питат колко често ходи при Пепи Еврото и последния има ли връзка с атентата!?

Geleto
Geleto
16 май 2023 7:27
Гост

И Гешев, и Сарафов трябва да бъдат попитани защо не са казали тези неща по-рано.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 11:43
Гост

Гешев се оправда вече – не е имал достатъчно доказателства.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 6:53
Гост

Може пък хрантутниците във ВСС накрая ще се събудят от дрямката и ще направят едно добро на прокуратурата на изпроводяк, като уволнят и тримата.

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 7:23
Гост

А дано, ама надали!

5656
5656
16 май 2023 0:52
Гост

Няма такава пародия! Сарафа побърза да се изкара жертва! Видя,че тотално се провали в поръчката от Б.Б. да свали Гешев от трона и сега реве като жена.
Смях,много несериозно изглежда!
Тоя трябва незацавно да бъде уволнен от съдебната система и да бъде подведен под наказателна отговорност за търговия с влияние,за това,че се е обаждал на наблюдаващия проспо Барселонагейт и му е разпореждал да прекрати делото

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 23:28
Гост

Страшно смешна ситуация, обаче мъж да се вайка и страхува е жалка работа. Не симпатизирам на никоя от персоните, но по ми харесва мъжки разговор, а не мъжко хленчене, треперене, оплакване и мишкуване.

………
………
15 май 2023 23:27
Гост

Лихварчето ще те пази. Що ли се говори, че някой си председател на ВАС бил предводител на преврата?

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 20:21
Гост

Герберастите се сръфаха помежду си, устройвайки си циркове като атентати и заплахи, с идеята да са първи, ударили чело в пода пред американския посланик. „Да, Украйна“ и Проамерикански Парцали гледат отстрани със завист и яд, изостанаха в цирковото представление. Но още имат шанс за някой грант от Демента.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 21:01
Гост

В десятката.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 19:36
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК- оригинаът
адвокат от САК- оригинаът
15 май 2023 18:57
Гост

Съдебна психиатрична експертиза за Боби Сарафов и Бойко Борисов и след това оставки и на двамата за уронване на престижа на съдебната власт…

адвокат от САК- оригиналът
адвокат от САК- оригиналът
15 май 2023 19:02
Гост

Ти защо ползваш моят ник, а- за да внушиш, че съм гербаджийка, след като съм аполитичен човек, нали… Жалък си и си смешен- за 60 ти път вие- платените политически тролове, правите тези номера с ника ми, като използвате факта, че в този форум не може един коментатор да публикува коментари под регистриран ник…С две думи- елементарно тролче си, та чак досадно;0

Сеирджия
Сеирджия
15 май 2023 19:05
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анон
Анон
15 май 2023 19:48
Гост

Ей, тъкмо се замислих, че веднъж самозванецът, зовящ се адвокат от САК, е написал умен пост, то се оказа, че не било.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 23:32
Гост

Жено, или каквото и да си, моля те пий от розовите хапчета, не спирай терапията!

Фишек
Фишек
15 май 2023 18:49
Гост

Всс да освобождава и тримата /гешеф, сарафков и носа/ и да се приключва мелодрамата

Анонимен
Анонимен
16 май 2023 11:45
Гост

Това би било само началото на поредната мафиотска война у нас. Що още има нужда да се свалят.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 18:47
Гост

Цяла нощ не съм спал от погнуса как лицето Бойко Методиев Борисов по такъв долен начин заби нож в гърба на г-н Гешев!

адвокат от САК- оригинаът
адвокат от САК- оригинаът
15 май 2023 18:51
Гост

Хахаха- троле, 1во- аз съм хетеро биологична ЖЕНА 2. адвокат съм в офлайн живота, а е видно, че никак не ти допада предходният ми коментар “адвокат от САК 15 май 2023 18:44“;0 Отивай на спявка с политическите ти спонсори и не се занимавай с мен…

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 18:44
Гост

Ako аз съм на мястото на Гешев, ще поискам да се направи една съдебна психиатрична експертиза от 13 експерта- светила в психиатрията, и когато те дадат заключение, че няма наличие на психични болести и лицето е в добро психично здраве, хващам тази експертиза и веднага искам образуването на НЧХД за клевета срещу сарафов и искам оставката му за уронване на престижа на съдебната власт…..

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 18:44
Гост

Така става, когато различните мафиотски кланове разчистват сметки. Нормалните хора остава да се надяват на повече „жертви“ в конфликта, така че мафията да бъде достатъчно отслабена, за да не е фактор занапред.

Юрист
Юрист
15 май 2023 18:40
Гост

Първо – няма сериозен атентат, кой знае какво стана изобщо.

Второ – хората съвсем се объркаха и загубиха доверие.

Непрекъснато ни баламосват, а все пак имаме права над властта.

Все повече се обявяват за единствени и т.н. то и аз за 10 – 20 000 леав месечно ще си ги пазя.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 18:36
Гост

Г-н Сарафов, който го е страх от мечки не ходи в гората! Не познавахте ли Гешев преди да Ви направи Зам.? Освен това, който има правни аргументи не обсъжда личността на другата страна.

123
123
15 май 2023 22:00
Гост

Айде бе страх те е от кога, когато го прати за 3 месеца в Перник или после когато го целуваше, като го избраха за главен? Когато ти даде втори мандат за директор на НСлС.
Когато ти се тревожеше след атентата?
Сарафов и Гешев са ясни, за всички в гилдията.
Днес Гешев постъпи като мъж!

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 18:26
Гост

При толкова много свестни и читави хора как само несретници и шушумиги-схемаджии се озоваха начело и в съдебната власт и в политиката ? Голяма загадка е това.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 18:03
Гост

“…като каза, че главният прокурор ползва два бронирани автомобила, всеки от които струва над 1 млн. лева и са платени с пари на прокуратурата….“Ами ще ги ползва, разбира се- нали такъв брониран автомобил му е спасил ЖИВОТА при опита за убийството му преди няма и 5 дни…Изобщо- цялото изявление на сарафов ми намирисва на злоба и завист- нали уж става въпрос за “ тежки нарушения“ на имиджа на съдебната власт, а то всъщност ставало въпрос защо сарафов не ползва 1 от 2та бронирани автомобили, закупени от прокуратурата/ ако това е вярно и обективно инфо/ и защо сарафов не ползва почивната… Покажи целия коментар »

От ЦПЗ - София-град
От ЦПЗ - София-град
15 май 2023 18:09
Гост

А тука ли си?

Сестрите от заранта те дирят!

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 18:13
Гост

До “От ЦПЗ – София-град“ Криминален контингент, 1. за теб съм “г-жо адвокат“ 2. моето съдебно минало е ЧИСТО- за разлика от същото на половината тролове- платени политически мекерета, които драскотите тук. Ти за какво получи осъдителна присъда за ЛС, м… Да- ясно е, че искаш физически да ликвидираш ВСЕКИ прокурор, защото именно прокуратурата те е вкарала в затвора чрез събраните доказателства, годни за съд, а съдът просто те е осъдил въз основа на тях, но все пак- защо мразиш всички юристи и не можеш да ни дишаш, а- да не би, защото криминалното си остава криминалитет и неистово МРАЗИ… Покажи целия коментар »

"адвокат"
"адвокат"
15 май 2023 18:18
Гост

Абе ти нормални клиенти нямаш ми на адвокатската си практика, че ти остава толково време да обслужваш епистоларно Гешев в този форум? Що не коментираш в ПИК, явно споделящ едни и същи „ценности“ с Нидялко

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 18:26
Гост

До ““адвокат“ 15 май 2023 18:18“ На теб пък какъв ти е проблема с мен или не ти харесва написаното в моите коментари… Ами свиквай- има и юристи, които списваме коментари в този квазиюридически форум- не сте само троловете, драскотещи тук в полза на една или друга политическа клика… Аз АДМИРИРАМ поведението днес на Главния прокурор на Р. България и неговото изявление. Какво сега- заради това да очаквам килъри, нали така;0 Е- зад гърба ми не стои държавната машина, аз съм обикновен адвокат, а не магистат, но не виждам какъв ти е проблема с конкретно МОИТЕ коментари, а оставяш без… Покажи целия коментар »

Т....
Т....
15 май 2023 18:30
Гост

Да такъв автомобил за над 1 млн. лв. го е спасил от Пиратката. Еми то и да не беше брониран автомобила пак Пиратката нямаше да му направи нищо.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 18:34
Гост

До “Т…. 15 май 2023 18:30“Е- щом твърдиш, че е пиратка- дай доказателства, годни за съд, че е пиратка. Къде ти е СТЕ, чието заключение казва точно това- че е използвана пиратка срещу главпрока и всичко е инсценировка;0 Да не би “маститата юристка“ лена да те е навела на тази мисъл;0 Питай я колко пъти изобщо е влизала в съдебна зала и колко пъти е присъствала в България на наказателно съдебно производство в съдебна зала по НОХД…

Т....
Т....
15 май 2023 18:42
Гост

Каква си, та ще ти давам доказателства. Има снимки вижда се – има кратер, на цъфналата джанка отгоре не и е паднало и едно цветче. Бил съм на много мачове на , които гърмят много по мощни бомбички, от Пиратката – атентат.

Т....
Т....
15 май 2023 18:43
Гост

Да се чете по горе – няма кратер

Последният пирон
Последният пирон
15 май 2023 18:01
Гост

В ковчега на мъртвеца – гробището „съдебна власт“.

Която щяла да се мести сама, пардон – да се реформира сама!

Жана
Жана
15 май 2023 17:57
Гост

Гледам, слушам… и ме е срам. Заради тях ме е срам. Сякаш не ни стигаха политиците, които нямат дъно, а сега и прокурорите. Чакам в следващите дни и съдиите да се представят подобаващо. И докато върви спектакълът, а публиката се забавлява, КС е с непопълнен състав, ВСС и Инспекторатът към ВСС са с изтекъл мандат, държавата е без актуализиран бюджет и като цяло се движи на автопилот. Що за индивиди са допълзели до върховете в държавата ни?

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 18:14
Гост

„Промяната“ на Радев

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 18:37
Гост

Не бих казал, че са допълзели сами, почти всички от тях са били избрани директно или косвено от гражданите. Мисля, че властта изцяло съответства на суверена.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
15 май 2023 17:53
Гост

ще ме извиняват от Лекс, ама такъв дрисльо няма – вчера аслан, днес насран – и цялото Прокуратура и съд, е такова – реват като лъвове пред камери и в съдебни зали, малко да се провалят интригите – моля да ме спасявате, страх ме е за живота….нищожества – Борисов, Сарафов, Гешев, и всички подобни

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 17:49
Гост

Сарафа трябва да си почине малко на базата на ПРБ на Цигов чарк. Зер Бивол и Бълд, цъфнаха със статии за имотното състояние на негови родственици в пряка връзка с политически лица от Герб!
Слочаенос, слочаенос……..

Аз да си питам!
Аз да си питам!
15 май 2023 17:49
Гост

Майко Мила!

Елате ги вижте!

Циркаджии – резултати – минус безкрайност.

Сега в спешен порядък Нова Конституция и всички вън от бара!

Над 1 000 000 000 е проектобюджета на съдебната власт.

И насреща какво имаме?

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 17:34
Гост

Хм- ако сарафов е чак толкова голям “борец за свободна от натиск прокуратура“, защо не му спретнаха НА НЕГО един опит за убийство, а…Все повече си мисля, че в прокуратурата работят само два вида магистрати- 1. неподкупни, които не са се продали на политиците 2. тези, които са се продали на тях в името на това да си запазят позицията на магистрати….Трябва да се изчистят Авгиевите обори на прокуратурата от политически зависими лица, иначе правосъдието ни отива на кино…

Т....
Т....
15 май 2023 18:26
Гост

Опит за убийство хахаха Пиратката дето е гръмнала до тежко бронирания автомобил на Гешефта ли наричаш опит за убийство.

Мераклия
Мераклия
15 май 2023 17:20
Гост

Къде е Сийка…. таз мома в стил ГДР от 80 те ? На кой фронт гледа умно и леко влажно, сякаш разбира, че вече не е в малкия град и лепканата кал ?!

Друг мераклия
Друг мераклия
15 май 2023 17:58
Гост

Придържа микрофона на началството.

Има Голем проблем – не усеща откъде ще се появи следващото!

Чичо ...
Чичо ...
15 май 2023 17:16
Гост

Целият този водевил ще се избистри, ако се разбере какви ги вършиш в момента Пепи €. Вечно да се свети името му, както и на всички на които е дал старт в животица…от селския кър до съдебната банка !

Чочо
Чочо
15 май 2023 16:59
Гост

Редно е Гешев да отговори на тези обвинения.

Борислав
Борислав
15 май 2023 17:01
Гост

Сигурно чака кака Сийка да му напише пледоарията.

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 17:38
Гост

Глупости- законността изисква всеки да докаже собственото си твърдение с доказателства, годни за съд. Щом сарафов твърди, каквото си твърди, ТОЙ трябва да докаже истинността му, а не да праща журналистите там, защото журналистите НЕ СА участници в един наказателен процес…Ролята на прокуратурата е събиране на доказателства по законосъобразен начин за НЕВИННОСТТА И ВИНОВНОСТТА на едно лице, посочено за извършител на престъпление ОХ.

Ка Поне
Ка Поне
15 май 2023 16:56
Гост

Това вече е като война в самата мафия.

Димо
Димо
15 май 2023 16:57
Гост

Колко ли още кирливи ризи ще излязат.

Красимир
Красимир
15 май 2023 16:55
Гост

Това вече ми заприличва на сценарий за сапунка.

Бай Иван Филма
Бай Иван Филма
15 май 2023 16:54
Гост

Според Конституционния съд на КлетаМайкаБългария всеки един прокурор може да повдигне обвинение, респ. да образува наказателно преследване против Гешев.
Ама дупе си трябва… Други биха казали, че трябват топки…!

555
555
15 май 2023 16:51
Гост

Сарафов нещо много притеснено говореше,чак му трепереше гласеца. За 24 часа от нападател се превърна в жертвено агне,само и само за да си запази поста и хранилките, от които смуче. Неговия ортак Петьо Еврото вече е в Дубай. Усети на къде духа вятъра. Лицето от Банкя,който даваше акъли на Сарафов и му обещаваше да стане главен прокурор,и той заекваше пред камерите,обяснявайки се като да не казвам какво…

Гражданин
Гражданин
15 май 2023 16:46
Гост

И това ли било? Почивната станция на прокуратурата и някакви баклави? Другото- лични нападки, без каквито и да е конкретни данни! И това ли е основанието за отстраняването на главен прокурор? Това ли е основанието за искане на охрана? То бива плюене и изсилване, но се пресоли манджата нещо.. А и остава да стои въпроса- докато беше заместник защо не се страхуваше и не ги каза всички тези неща? Нали прокурорите били зад него? Срамна история!

Помислете
Помислете
15 май 2023 16:46
Гост

Странно позоваване и аналогия с Колев и Филчев. Че медиите изградиха ореол на Колев е ясно. Ясна е и позицията на ЕСПЧ. От друга страна: „Много хора твърдят, че Колев е бил идеолог и създател на варненската групировка ТИМ – разказва разследващ полицай. … КАК НЕ ДОЙДЕ някой да каже една добра дума за тоя човек! – възкликва ченге, след като Колев е вече мъртвец. – Да търсиш най-големия му враг е все едно да ровиш за игла в копа сено.“ – pomislete.com/големите-убийства-прокурорът-никола/ Трагикомично, ако е вярно, е че тази извадка е от книга на Анна Заркова, майката на Крум… Покажи целия коментар »

САРАФА
САРАФА
15 май 2023 16:44
Гост

Искаме всички кирливи мръсни гащи да бъдат извадени! Длъжни сте! Ако ще е гарга да е рошава!

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 16:43
Гост

Според Афера, Пепи Еврото – авер на Боби Сарафов, е заминал за Дубай. Дали е за малко или за повечко, как мислите?

ГЕШЕВ Е ПОЗОР!!
ГЕШЕВ Е ПОЗОР!!
15 май 2023 16:42
Гост

ААХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХСХХАХЯАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХА МАФИЯТА СЕ САМОИЗЯЖДА НАЙ-НАКРАЯ! ТОЛКО ВИ СТРУВА БРАТСТВОТО!

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 16:35
Гост

Стилистиката и изказа на тримата се различава коренно.
Сарафов говори като на пленум на ЦК.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 16:37
Гост

Защото тезите му си противоречат, затова ползва и записки, да не се опитлае, както прави цяла седмица, а всички знаем кога човек говори несвързано и объркано. Нагаждането и лъжите са лошо нещо по принцип, само казвам.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 16:23
Гост

Турските сериали „ряпа да ядат“!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 16:17
Гост

Tъкмо си помислиш, че не може да стане по-интересно в смисъл на зле и хоп, нашият елит ни изненадва за пореден път. Сюжетът, който се разкрива пред нас заслужава сериал от поне 3-4 сезона.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 16:17
Гост

Сарафа е твърде уязвим с имотните „нещица“ на синчето си, майка си и съпругата, с която само формално са се развели, за което вече писаха Бърд бг и Бивол. „Дарявани с имоти“ от политици, свързани с Герб. Каква независимост при тебе бе, батко? Вече ти се смеят и колегите….

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 16:14
Гост

Ами, като имат законови правата и двете страни, ето един процес, който дано бъде обективен и справедлив, това е в основата на правовата държава и както се казва – Da mihi factum, dabo tibi ius! Всичко друго е в сферата на пропагандата, а не мисля, че отива на един юрист да се занимава с пропаганда.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 16:18
Гост

Да, но политиците се хранят с пропаганда и внушения, иначе никой няма да ги избере.

Димитър
Димитър
15 май 2023 16:14
Гост

Сарафче,неблагодарно…..такова,още колко има да те е страх ти е бедна фантазията…..

Проскубания бухал
Проскубания бухал
15 май 2023 16:20
Гост

Поне се разбра кои (кой) са „страхливите мишоци“ в системата, но това се предполага и от простичкия факт, че този човек и бил втора цигулка доста дълго време, т..е може да се нагажда, но няма качества и характер да води.

Димитър
Димитър
15 май 2023 18:16
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Съдия
Съдия
15 май 2023 16:03
Гост

Големи глупости говори този Сарафов.Да каже защо ходи при Еврото

Наколенки
Наколенки
15 май 2023 15:27
Гост

От натягане и глупост накрая Тодоров ще изгори сам, може би и единствен – сам завел израелеца на местопроизшествието, защото онзи предложил. Все едно е поискал до някое казино да го заведе. А самият Ясен какво прави на местопроизшествието, в качеството си на шофьор ли се е оказал там?!?

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
15 май 2023 15:16
Гост

Кво си се засилил с квалификациите Яскааа, та ти си един обикновен обслужващ персонал, една мъжка секретарка на Делян Пеевски и нищо повече. Та ти не ставаш за юрист бе драги. Боже колко си болен, вкопчил се здраво в постчето и не пускаш… Приличаш на пържено кюфте, макар и все още да не те е изпържил съвсем твоя собственик. Всички сте за Магнитски тръгнали и това е факт.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 16:27
Гост

Магнитски е едно нищо, политически закон от страна, в която политическите обвинения са на почит. Това ли ви учат да говорите на срещите на ДБ, ами да то там друго не излиза, общи приказки и плюене.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 15:07
Гост

Тодоров ще си замине. Твърде много глупости направи и изговори.

Петров
Петров
15 май 2023 15:09
Гост

Натм вървят нещата. Жалко, че за Гешев това не важи.

Гери
Гери
15 май 2023 15:06
Гост

И защо Сарафов ще иска Ясен Тодоров да бъде свален от ръководна длъжност?

Симеон
Симеон
15 май 2023 15:07
Гост

Явно не е удобен.

Димитров
Димитров
15 май 2023 15:04
Гост

Не мисля, че това е опит за преврат.

Христо
Христо
15 май 2023 15:05
Гост

Знаеш ли? Времето ще покаже.

Димо
Димо
15 май 2023 15:04
Гост

Мътна история…

Лозан
Лозан
15 май 2023 15:02
Гост

Прав е, че мишките напускат кораба първи.

по-сериозно
по-сериозно
15 май 2023 14:52
Гост

Хайде по-сериозно и малко повече колегиалност. Ясен е типичен следовател, не казвам, че трябва да ги харесвате, но той поне е добър човек и точка. Това трябва да значи нещо в днешно време

сериозно
сериозно
15 май 2023 15:00
Гост

Вижте се какво сте написали и тогава призовавайте за сериозност. Смешки за добрия човек и „типичния следовател“, който в последните 10 години сигурно едно разследване не е провел. А че е бил добър към Янева, Крънчева, Ченалова, Еврото и други немуподобни е ясно….

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
15 май 2023 16:50
Гост

С какво качеството „добър човек и точка“ го прави професионалист и/или следовател? Току що направихте бясна антиреклама на неясно какво.

817
817
15 май 2023 18:48
Гост

И кое му е доброто на Ясен? Това, че се слага на всеки шеф и уреди и родата си на блага служба ли?

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 14:46
Гост

Ясен доби смелост като се върна главният и отново започва с медийните изяви в обяснителен режим.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 14:43
Гост

Много е интересна тази връзка на Гешев с евреите. В САЩ беше при тях, в Португалия също щял да ходи по покана на еврейска организация. На чии разноски и срещу какво е въпросът

адвокат от САК
адвокат от САК
15 май 2023 14:49
Гост

Във всеки случай, не е израелски шпионин- неслучайно на два пъти каза, че е българин и служи на България и бг граждани. Докато напр. нинова или кОООпейкин, са друга бира- за тях русия е над България и това си личи от всичките им действия и изявления.

Анонимен
Анонимен
15 май 2023 14:50
Гост

Добре се е ориентирал- евреите управляват всичко значимо в света в сферата на парите, политика и най-вече конспирация.

Смотаняк
Смотаняк
15 май 2023 14:39
Гост

Защо се обръща внимание на този смотаняк /по думите на съпругата му, искрено разгласени от самия него/