Талантливи деца от детския Арт-клуб „Гея“ в Ловеч посетиха Съдебната палата в София, където разгледаха работните места на съдиите и съдебните зали. Посещението на малките художници бе организирано от районния съд в Ловеч и беше осъществено със съдействието на местните власти и Съюза на съдиите.

Инициативата „Децата, съдът и съдебната власт“ е стартирала през октомври миналата година като целта е малчуганите да се запознаят с работата на съда и участието на децата с съдебните производства. В рамките на съвместната дейност е била организирана и благотворителна изложба на 34 картини на малките художници, открита в деня на отворените врати, проведен от РС-Ловеч на 16 април. С набраните средства децата от Арт-клуб „Гея“ ще отидат на екскурзия.

Наред с обиколката в Съдебната палата, беше представена и виртуална изложба на картините на децата. Самите те са пожелали да се срещнат със заместник-председателя на Върховния касационен съд и ръководител на Гражданската колегия Светла Димитрова, защото нейният професионален път е тръгнал именно от района на Ловеч.

Малчуганите ѝ подариха своя картина, на която е изобразена Темида.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Песимист
Песимист
26 юни 2019 10:29
Гост

Вижте, деца, седалището на българската съдебна система, докато още я има, защото докато порастенете и вече нищо няма да остане от нея.

Популистка
Популистка
26 юни 2019 7:29
Гост

Гея?! Много хубаво име!

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 16:54
Гост

Много хубава и благородна инициатива.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2019 16:57
Гост

Кой знае някой ден някой художник може да стане магистрат.