Градският прокурор на София Илиана Кирилова отказа да бъде изслушана в парламентарната комисия, която проверява факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса. Тя беше поканена днес, за да отговаря на въпроси на депутатите за евентуално наличие на групи за влияние в Софийската градска прокуратура.

Вместо това, Кирилова изпрати писмо, в което обяснява защо няма да се яви.

Както е известно, от комисията беше изслушано цялото бивше ръководство на Софийската районна прокуратура, съдия Владислава Цариградска, както и пострадалите от групата на Нотариуса – Ивайла Бакалова и Веселин Денков и гръцките бизнесмени Йоаким Каламарис и Анастасиос Дикос.

Паралелно Съдийската и Прокурорската колегии също извършват свои проверки и изслушват магистрати.

Кирилова е първият отказал да се яви в парламентарната комисия, досега няма отклонил покана и от двете колегии.

Депутатите ще я поканят отново: Не ядем прокурори

Депутатите в комисията очаквано реагираха гневно на отказа на Кирилова да се яви на изслушване, като решиха да я поканят отново, а Константин Бачийски от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) предложи в следващата покана да се позоват на чл. 80 от Конституцията, който гласи, че длъжностните лица и гражданите, когато бъдат поканени, са длъжни да се явяват пред парламентарните комисии и да им предоставят исканите от тях сведения и документи.

След неявяването на градския прокурор днешното заседание на комисията се провали, тъй като не бяха предвидени за изслушване други гости, а председателят Никола Минчев подчерта, че е странно, че Кирилова се е съгласила да говори пред медиите, но не и пред депутатите и посочи, че уважението се демонстрира с присъствие.

Колегата му Настимир Ананиев пък директно заяви, че не знае защо Кирилова се е изплашила и изброи въпросите, които имал към нея.

„Не знам защо градският прокурор се изплаши и не дойде на изслушване. На едно от нашите заседания изслушахме петима прокурори, не ядем прокурори. Имах 10 въпроса към нея“, започна Ананиев и попита дали в прокуратурата се използва „вратичка“ за назначения по изключение и без конкурс, като имаше предвид изкачването в по-горна прокуратура, когато ръководител си избере заместници от по-ниско ниво. Ананиев попита дали четирима от шестимата заместници на градския прокурор са назначени по този начин, като спомена името на прокурора Иво Илиев. Той призова колегите си да помислят и за законодателни промени за ограничаване на тези възможности за кариерно израстване. Ананиев допълни, че иска да пита и за роднинските връзки в прокуратурата като в тази връзка посочи името на друг зам. градски прокурор – Божидара Ганева-Димова. Той напомни, че тя е кумица на Невена Зартова и съпруга на апелативния прокурор на София Радослав Димов.

Другите въпроси, които искал да зададе на градския прокурор, е дали е била близка с Петьо Петров-Еврото, кой ѝ е препоръчал заместниците, вярно ли е, че прокурор Илиев е бил пръв на мястото на убийството на Нотариуса и изтрита ли е била информацията от телефоните на убития.

Мирослав Иванов пък сподели, че искал да попита как Кирилова е получила информация за веществените доказателства по делото, свързано с групата на Петьо Петров и „Осемте джуджета“. Миналата седмица градският прокурор заяви пред „Сега“, че доказателствата са огледани и описани, след което добави, че „дотук няма нищо смущаващо“. Иванов поиска да бъде поканен и наблюдаващият прокурор по това разследване Йордан Петров, както и районният прокурор Константин Сулев, който пък вече е подсъдим за длъжностно престъпление. Именно той привлече миналата година като обвиняем Петров за принуда и използване на специални разузнавателни средства за събиране на информация. След това постановлението му беше отменено от градската прокуратура, а той беше обвинен, че целял да набави облага за бившия главен прокурор Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медиите, както и с цел да причини вреда на Петьо Петров.

Депутатите ще обмислят да поканят за изслушване на отделно заседание и и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов.

Много въпроси към Кирилова обяви, че е имал и Бойко Рашков, който пък подчерта, че тя му е била подчинена в миналото.

„Малко са ѝ шестима заместници. Ясен ли съм защо го казвам? Не ми е известно да има един написан и внесен в съда обвинителен акт от ръководителя на СГП и можем да си правим изводите защо е сложена там“, заяви Рашков и каза, че подобни дела като това за „Осемте джуджета“ се разпределят уж на случаен принцип на конкретен прокурор.

Той определи за странно, че такива дела се падат все на прокурор Йордан Петров, като той наблюдава и разследването срещу колегата му Сулев, с когото са работили в районната прокуратура.

„Много странно защо всички подобни дела се паднаха на този човек. По мнение на негови колеги се е занимавал не със същинска прокурорска работа, а с изпълнение на наказанията. Няколко години в един кабинет с един човек, а след това те поставят да изготвиш обвинителен акт срещу него“, каза Рашков и попита защо прокурорът не се е отвел.

Според него Кирилова няма да се яви и при нова покана, защото трябва да отговаря на тези въпроси, а според Рашков основният е: „Вижда ли проблем в софийската прокуратура изобщо?“

Защо градският прокурор отклони поканата на депутатите

„Лекс“ публикува писмото на градския прокурор Илиана Кирилова до председателя на комисията Никола Минчев, в което тя излага мотивите си да не се яви пред комисията, без редакторска намеса:

В качеството ми на административен ръководител на Софийска градска прокуратура (СГП) съм служебно запозната, че се водят няколко досъдебни производства с предмет на доказване анонсираната тема за предстоящото заседание на Временната парламентарна комисия, в т.ч. и такива, по които има привлечени обвиняеми. Нещо повече, по едно от производствата вече има внесен и обвинителен акт. За предприетите действия СГП своевременно е информирала българската общественост.

Имайки разрешение по чл. 198 от НПК дадох подробно интервю пред една медия, защото независимо от внушенията, които се нагнетяват в общественото пространство, че в прокуратурата като цяло работят „мафиоти“ и „престъпници“, СГП и изобщо прокуратурата вярва, че българската журналистика е тази, която стига най-бързо до българските граждани.

Изнасянето на друга информация по въпросните досъдебни производства, евентуален предмет на заседание на Временната парламентарна комисия, би могло да попречи на разследванията, както и да окаже влияние на хода на съдебното производство – нещо, което като прокурор не бих могла да допусна.

В този смисъл е и Решение № 6 на Конституционния съд (КС) от 06.06.2017 г., съгласно което „предоставянето по искане на Народното събрание на информация, представляваща следствена тайна…, по конкретно наказателно производство крие риск от  препятстване на  ефективността и шансовете за успешно финализиране на разследването, отговорност за което в крайна сметка  носи прокуратурата. Създава се възможност да се стигне до осуетяване разкриването на истината в досъдебното производство. Осведомяването на депутатите за предмета на конкретно наказателно производство, за извършени действия по разследването, за събраните доказателства или за предстоящи процесуални действия може да доведе и до нарушаване на редица права, включително и на  правото на личен и семеен живот по чл. 8 от Конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, като част от националния правен ред, и то не само по отношение на обвинените лица, но и относно пострадали от престъпление, свидетели по делото, и на минималните стандарти за правата, подкрепата и защитата на жертвите на престъпление.“

В Република България има конституционалисти, които за радост са още сред нас и които са ни учили, че правото е точна, почти математическа наука. Една изпусната запетая, една дума или изречение, казани не на място, а в резултат на желание за демонстриране на собствено его или в преследване на лични цели, може да има, а и вече има, негативни последици. Когато без мисъл се изричат тежки думи като „организирана престъпна група“, „мафия“, „корумпирани“, от страна на народни представители и други организации, това срива авторитета на всички държавни институции. И това е факт, защото всички ние знаем какво е доверието на българския народ в българските институции като цяло.

Наред с разпоредбите на НПК и цитираното решение на КС, които възпрепятстват разкриването на информация по водените в СГП досъдебни производства, използвам възможността да се присъединя и да Ви призова да се запознаете с Позиция на Асоциация на прокурорите в България, разпространена на 13.03.2024 г., според която „в една съвременна европейска държава се появи и битува сред обществото презумпция за виновност. Прибързаното тълкуване на обществените очаквания доведе именно до създаването на тези паралелни „разследващи“ формации, които твърдят, че търсят истината, но реално организират зрелища, в рамките на които магистрати биват унижавани публично. Подобен подход не може да бъде подкрепен от Асоциацията на прокурорите в България, защото истината може да бъде установена само в рамките на обективно, всестранно и пълно, законосъобразно производство, от компетентен за това орган, а публичното унижение никога не подпомага този процес. Своеобразното „риалити“ рефлектира върху достойнството и работата не само на висшите органи на съдебната власт, но и на всеки български магистрат.“

Уважаеми г-н Минчев,

Обичайно в заседанията на ръководената от Вас Временна парламентарна комисия участие взимат и лица, спрямо които в СГП се водят наказателни производства, част от които са и в съдебна фаза пред Софийски градски съд (СГС). Мястото, в което прокуратурата води своята борба, излага своите тези и събраните доказателствени средства, е именно съдебната зала. Нещо повече, в крайна сметка действията на прокуратурата подлежат на съдебен контрол, а не и на парламентарен. Това е съобразно принципите за разделение на властите, които Ви призовавам заедно да спазваме.

Подчертавайки своето уважение към Народното събрание като най-висш орган на власт в парламентарната демокрация и именно заради авторитета на законодателната власт, следва да имате предвид, че формата на изслушване, която предполага свободни интерпретации и коментари от страна на присъстващите, може да има негативен ефект и да повлияе не само върху текущи разследвания, водени в СГП, но и спрямо вътрешното убеждение на съдебните състави по висящи съдебни производства.

Наред с всичко дотук, вярвам знаете, че съобразно разпоредбите на НПК, ръководената от мен Софийска градска прокуратура, се явява единствената в страната, в чиито компетенции влиза изготвяне и поддържане на обвинителни актове спрямо лица, ползващи се с имунитет, в т.ч. и народни представители. Намирам в това потенциален конфликт на интереси, който считам, че следва взаимно да избягваме като представители на законодателната и съдебната власти.

Съгласно конституционно регламентираното разделение на властите, изричното решение на Конституционния съд от 2017 г., както и законовите разпоредби, намирам явяването ми пред Временната парламентарна комисия за неподходящо, поради което се налага учтиво да отклоня поканата Ви. Правя това и с оглед гарантиране на независимостта на българските магистрати – съдии, прокурори и следователи, както и в защита на върховенството на правото.

 

135
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:17
Гост

­­Г­­о­­­р­е­­щ­­­и­­­ ­­­м­­о­­м­­и­ч­­е­т­­­а­­ ­в­­­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­-­-­-> https://nu21.fun/girl?95559

Анонимен
Анонимен
17 март 2024 13:01
Гост

Нека да я попитат за Георги Беловски – бившия изпълнителен директор на „Топлофикация София“, чийто дела бяха укрити от СГП, а Емилия Русинова (тогавашния градски прокурор) в същото време заслужаваше да бъде разследвана от ДАНС и КПКОНПИ, заради подкупност и дейност във вреда на националната сигурност.

Анонимен
Анонимен
17 март 2024 19:18
Гост

Като редови прокурор в СГП на Русинова й викаха Еми ДДС-то. Сещате се защо.

До втръсване!!!
До втръсване!!!
16 март 2024 13:31
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Авантата свърши!
Авантата свърши!
15 март 2024 23:17
Гост

Лакеите на Гешев начело с носача на куфарите Му в САЩ съвсем са се взели насериозно!
Къде бяхте неуважаеми „независими“ прокурори, когато кухия милиционер повече от три години превърна и ползва прокуратурата и вас, като частна мутренска фирма за рекет?
Спяхте и ходихте по клубове и банкети!

Аман от смърдели
Аман от смърдели
16 март 2024 13:02
Гост

Ква аванта бе,лигльо вмирисан!
Измий си хора зъбите и тогава говори!

Анонимен
Анонимен
15 март 2024 18:39
Гост

За политическите и лобистки схеми в правосъдната система, за Христо Иванов, който като граждански активист бранеше съдебната власт от политиците, а сега прави точно обратното:

„Под повърхността: Опасното реалити „Унищожи прокуратурата““

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17394313

Симеон но не Велики
Симеон но не Велики
15 март 2024 13:23
Гост

Дъртата чанта е ПОЗОР! Бобката Сарафов е просто една фуражка, биз бизе с мафията, даже „сътрудник“ на мафията, по думите на представител на тази мафия – Любенчето Павлова. Дано Господ ги прибере по-скоро!

Приказка за двете следователки и Р.Овч.
Приказка за двете следователки и Р.Овч.
15 март 2024 12:00
Гост

Имаше и такава сага. Сега са САМО труповете на Ангел Александров, Ангел Христов …

Те с това се занимава „следствието“ и ПРБ.

Пък Кирилова, като стара дамаджана, да изпие две, да добие смелост и да ги скъса на тая комисия, кат Геша – оставката си!

АЙДЕ КАКО!!! Ти си ексследовател като Пеевски, Пепи Еврото и всички останали паднали в борбата за независимост.

Пз-ВХ
Пз-ВХ
15 март 2024 11:27
Гост

Нещо ми се струва, че тази комисия повече прилича на адвокатска кантора на някои обвиняеми. Нещата там се въртят все до магистрати, които са имали общо с досъдебните и съдебни производства на тези обвиняеми. Те много важни тези обвиняеми! Ми защо няма комисия за установяване на факти и обстоятелства, свързани с работа на магистрати за силните на деня? А за прокуратурата в провинцията???!!! Мой близък пострада точно от прокурор, който след приключване на образуваното по негов сигнал досъдебно, странно съвпада с кариерното израстване на Йориста. Човекът подаде сигнал за образувано гражданско дело на база фалшиви фактури. На трета инстанция беше… Покажи целия коментар »

Приказка за двете следовки
Приказка за двете следовки
15 март 2024 11:51
Гост

А на мен ми намирисва на „работата“ на двете следователки Нинова и Шарланджиева! И началството им, вече покойния – Ангел Александров от Дупница. Третият брат Галев.

Те на това намирисва! Баш.

Пз-ВХ
Пз-ВХ
15 март 2024 14:19
Гост

Пазарджик

Пеналист
Пеналист
15 март 2024 13:26
Гост

Няма как с етикети насочени към Парламентарна комисия да чистите облика на мафиотската структура наречена Софийска градска прокуратура. Просто няма как. Кирилова е слугинската лелка, която извършва действия само по указание и под натиск. СГП = МАФИЯ! ОСТАВКА ЗА КИРИЛОВА, ЗАТВОР ЗА САРАФОВ!

Анонимен
Анонимен
15 март 2024 14:18
Гост

Само политически слова, в стил ППДБ, по-спокойно с пропагандата, знаем, чете са „най-добрите“, но ги слушаме по цял ден от сутрин до вечер, колкото и да са несъстотеятелни и „компетентни“ по цял ден ги въртим и тук не е нужно, тези изявления си ги запазете за партийните сбирки, там трябва да има надъхване, Путин къде го забравяте, мисля че и той е в СГП и той дърпа конците там, както акостираше на Лъвов мост. Все пак тук малко или много има юристи, а не партийни куратори и те искат да прочетата нещо в коментарите различно от пропаганда ала ДБпп по… Покажи целия коментар »

Не е много информацията тук
Не е много информацията тук
15 март 2024 10:32
Гост

А може ли все пак да се напише дали и точно какви предварителни въпроси са поставени на прокурора?
Понеже той следва да се яви само за да представи „исканите от тях сведения и документи“ – които трябва да са конкретни.
От цитатите в статията не става ясно точно какво предварително е било предвидено да се иска и й е съобщено.

Ало, ало?!
Ало, ало?!
15 март 2024 11:55
Гост

Кой си ти бе цървул, че ще изискваш от Парламента, а?!

Може вътре повечето да са като теб, но това ВСЕ ОЩЕ е върховната БЪЛГАРСКА институция, олицетворяваща НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ!

Това да не ти Столичното, където Пепи Еврото пиян нарежда, а?

БОКЛУК!

Каруцарю,
Каруцарю,
15 март 2024 12:12
Гост

На човек без начално възпитание, какъвто си ти, никой не е длъжен да отговаря. Ако по подобен начин са я „поканили“ и тази прокурорка, с подобен каруцарски език и никакво съдържание, е повече от нормално да не се яви. Задавам точни и ясни въпроси, без да ръся недопустими квалификации, като теб. По същество са въпросите, във връзка със статията и с правото. Не може НС просто да покани когото и да било да се яви. Поканата следва да съдържа определени конкретни въпроси. Като нямаш отговори, не се пъни да пишеш и да се излагаш. И не ти знам кое ти… Покажи целия коментар »

Приказка за двете книжки
Приказка за двете книжки
15 март 2024 10:20
Гост

НК и НПК.

Каква КОНСТИТУЦИЯ, к’ви 5 лева? Има си процесуален ред!

PS. Това е ВЪОБЩЕ положението и в прокуратурата, и в съда от … 1991 година ПОНЕ.

Приказка за двете каки
Приказка за двете каки
15 март 2024 10:24
Гост

Имало едно време две каки. Едната била административен ръководител, а другата – редови съдия.

Мислили, спорили и що измислили – ОПРАВДАЛИ ГО! И сега България награди главния прокурор на Узбекистан с държавен орден.

ГЕШЕВ Е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО!
ГЕШЕВ Е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО!
15 март 2024 10:10
Гост

Не ядем национално богатство!

Ха ха ха ха ха ха.

Ps. Ще си тръгне от системата. Ама ще си тръгне с 20 бруто.

Гуглена
Гуглена
15 март 2024 10:12
Гост

Ще си тръгне защото именно тези от тази комисия „направиха реформа“.

Те затова!

Пак, пак и пак!
Пак, пак и пак!
15 март 2024 9:52
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

ГЕШЕВ Е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО!
ГЕШЕВ Е НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО!
15 март 2024 9:50
Гост

Илиянке, айде на селския туризъм!

И в Адвокатурата не ни щат.

Тирирам
Тирирам
15 март 2024 9:47
Гост

Засега се констатира наличието на форма на управление – Прокурорска република.

Скоро и Съдебна република.

Това си го знаехме.

PS. И в какво се изрази „конституционната реформа“? Вместо ВСС ще има ВСС и ВПС, т.е. вместо Съдебна република ще сме Съдебна република и Прокурорска република!

Ad nauseam
Ad nauseam
15 март 2024 9:48
Гост

Пепи Еврото – президент, президент!

Фешън
Фешън
15 март 2024 10:00
Гост

Такава е реформата на ПП ДБ ГРОБ СДС с любезното съдействие на ДПС.
Пак си гласувайте за тях.

НОЙ
НОЙ
15 март 2024 12:36
Гост

Пожехте да видите, уважаеми избиратели!
Честита ви промяна и демокрация!

Ad nauseam
Ad nauseam
15 март 2024 9:23
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
15 март 2024 9:21
Гост

Алооо, народната милиция, някой разбра ли от т.н. парламентарна комисия защо градския прокурор не се е явила! Що за малоумно настояване и заплашване на висш магистрат е това! От друга страна, какво точно разбраха тези корифеи от НС до сега – нищо, защото те не са разследващи. Не е ли по-добре да си гледат работата, вменена им от Конституцията – на законодателен орган, защото такава гавра и изнасилване на правото, каквато това НС и същите тези комисии направиха, не е било!

Анони
Анони
15 март 2024 10:02
Гост

Със същия успех великите йористи от НС утре ще идат да акушират, замествайки Урсула, в болницата, ще направят техническа експертиза по някое дело, трансплатация на черен дроб и челна стойка на една ръка. Стига да са добре подплатени от чичко си Байдрън във всякаква роля могат да влязат.

Анонимен
Анонимен
15 март 2024 8:57
Гост

Депутатите да изменят Правилника на НС, и да запишат,че ако гражданин при покана не се яви в комисия следва принудително довеждане от НСО, и да се предвиди глоба.

Циркът продължава
Циркът продължава
15 март 2024 10:04
Гост

Поредният йорист със смехотворно мнение.
Ти знаеш ли, Йори, каква е силата на тоя правилник, каква материя урежда и на кои норми е подчинен, дали с него може да се вмени това, дето ти се мъдри из междуушието?
Ама нищо чудно и да си вярваш – то що дупетати мислят същото, дори и с дипломи по право, че едно поредно неграмотно нещо повече – какво толкоз.

Мечо Пух
Мечо Пух
15 март 2024 8:10
Гост

Хубаво е,че се започна отнякъде – тежкото колело се завъртя,от тук нататък връщане назад няма. Предстоят промени,които са неизбежни. Никой не може да избяга от съдбата си, включително Илиана Кирилова,Емилия Русинова,заместниците в апелативна и градска прокуратура,които се наричат помежду си галено „семейството“. Добре би било депутатите да се поразровят и да проверят колко от заместниците в тези дни прокуратури са инсталирани от долните нива на прокуратурата, най- вече КОЙ ги е предложил и какви качества притежават? Колко от тези лица са милиционери? Отговор – почти всичките,с малки изключения. Това са дребни, подкупни,сервилни и удобни джуджета,които решават и управляват човешки съдби,унищожават… Покажи целия коментар »

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:21
Гост

Доказан олигофрен. И не цитирай Мечо Пух щото не си го чел

Уволнявай! С възпитателен ефект!
Уволнявай! С възпитателен ефект!
15 март 2024 5:41
Гост

След подобно погазване на конституцията лицето не може да остане в прокуратурата. Да се отпочва дисципка, и ВСС да прецени. Че то главния прокурор го уволниха за далеч по малко прегрешение и при далеч по мижав повод. Неизбежно е. Законът е ясен. Или прокурорите са над закона? А и може и да се проанализира, дали неуважението , показано към парламента не надхвърля дисциплинарното нарушение, вероятно не е така, ама кой знае. Ето текста на конституцията, който е демонстративно, арогантно нарушен. „Чл. 80. Длъжностните лица и гражданите, когато бъдат поканени, са длъжни да се явяват пред парламентарните комисии и да им… Покажи целия коментар »

ВАдвС да им прати текста на Конституцията
ВАдвС да им прати текста на Конституцията
15 март 2024 5:53
Гост

Адвокатурата, в лицето на ВАдвС къде им е позицията? Как така-който и да е в държавата си позволява при покана от комисия в парламента да не се яви И то при ясния текст на чл 80 от конституцията. Предлагам ВАдвС да пратят на прокуратурата копие от Конституцията с подчертан чл.80. Че НК колко го познават в прокуратурата се вижда от липсата на реакция при клубната дейност на прокурори, а и други случаи(напомням,че СГП противно на текста от конституцията се опита да разследва НЕЗАКОННО бивш президент -ето за забравилите да си припомнят https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/05/19/2303193_prokuraturata_opitala_da_razsledva_prezidenta_za/ ). Но явно и конституцията не е четена… Покажи целия коментар »

Псббб9
Псббб9
15 март 2024 7:01
Гост

И най вече е наложително , настаняването Ви за лечение по Закона за здравето.

Анонимен
Анонимен
15 март 2024 8:04
Гост

Ти такъв изпит, какъвто предлагаш няма да го издържиш и това от сега е ясно и видно. Освен да пишеш в такива форуми за друго не ставаш. Ако си адвокат – жална им майка на клиентите,,а ако си магистрат – горко им на гражданите. Явно не си забелязал, че вече има ВСС и ВПС. и разликата няма да я обяснявам. Възпитателният ефект е спорен по отношение на теб. Но явно толкова четеш и толкова си можеш. А това с “ неуважението” е показателно за правното ниво.

Анонимен
Анонимен
15 март 2024 9:00
Гост

Офтопик коментар, без връзка с темата.

Текстът на чл 80 е за явяване на гражданите. Нищо не пише за селяните. Тоест чл. 80 не винаги е приложим.

България цялата е едно голямо село
България цялата е едно голямо село
15 март 2024 12:14
Гост

Може ли да ни поясните какви последици са предвидени при неявяване?

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:24
Гост

Никакви. Не е длъжна да се явява. НС да не е фашистки/комунистически трибунал за съдии и прокурори. Всеки преценява сам за себе си

Марш пред телевизора!
Марш пред телевизора!
15 март 2024 10:08
Гост

Хайде още едно неграмотно – ни прочело, ни видало конституция, но бързащо да си изпише посолствените опорки и тук в няколко еднотипни поста. Троле, нито в Конституцията, нито в който и да било закон НС няма правомощията да разследва, нито прокурорът има задължение да им се явява не парашутистите – дупетати на крака и да им отговаря на въпросите, мъдри, като изкопани от турски сериал. Много филми гледаш – ти и останалите двама платени, пишещи тук редовно смешки, нямащи нищо общо с правото. Поне да ви наемат един наистина качествен юрист, който да ви редактира глупотевините, които творите на кило.… Покажи целия коментар »

Я да видим кой всъщност нарушава КРБ!
Я да видим кой всъщност нарушава КРБ!
15 март 2024 10:24
Гост

Дай сега да видим какви последици са предписани в КРБ или закон за неявяване. Но цитирай правна норма, не ми пиши поредни общи приказки. Понеже КРБ е пълна с пожелания. Според нея и властта произтича от народа и се „осъществява от него“, но управляващите посолствени слуги не допускат един референдум да се проведе, ако и да са събрани подписите за такъв и въпросите да са допустими. И териториалната цялост е неприкосновена, но територията ни сега се владее от Америка и НАТО, които си разполагат базите и черпят ресурси за без нищо. В това число и правилото, според което подземните богатства,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 март 2024 4:47
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ПП -ДБ
ПП -ДБ
14 март 2024 23:17
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
бивш прокурор
бивш прокурор
15 март 2024 0:08
Гост

Спри да си самовъзхваляваш! Важно е не ти какво мислиш за себе си,а колегите и обществото как те възприемат….

Тотка и Костадинка
Тотка и Костадинка
14 март 2024 23:16
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Дърто джудже на барбекю!
Дърто джудже на барбекю!
14 март 2024 22:57
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Борката Велчев
Борката Велчев
14 март 2024 22:53
Гост

Да се зададе само един въпрос на Кирилова:
– Работила ли е някога в един кабинет с Пепи Еврото? (Интересен ще ми бъде отговора …. и не само на мен)

E, и?
E, и?
15 март 2024 12:23
Гост

И като отговори – било с „да“, било с „не“, какво ще произлезе от това? И на мен ще ми бъде интересен отговорът. Без разследване – обективно, цялостно, пълно, и то от изрично оправомощени по закон органи, НС може по цял ден да си разиграва театри с комисийки и задаване на подобни въпросчета. Само дето от този нескопосан цирк нито ще се установи престъпна дейност, нито ще има какъвто и да било друг положителен ефект за държавата, правото и обществото. Само се губи време – и парламентарно, и на привиканите, и на обществото. Евтини тарикатлъци за замазване на очи на… Покажи целия коментар »

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:28
Гост

Срещал ли си се на купон с…., ял ли си на една маса с….пътувал ли си в една кола с….бил ли си колетга с…. Абе до кога ще се обсъждат олигофреннски въпроси. Ами що не застреляте всички , щото дишат. Тъпак до тъпака

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:27
Гост

И ако е работила, КАКВО? Дебилска работа. Срещал ли си се на купон с…., ял ли си на една маса с….пътувал ли си в една кола с….бил ли си колетга с…. Абе до кога ще се обсъждат олигофреннски въпроси. Ами що не застреляте всички , щото дишат. Тъпак до тъпака

Григор Григоров
Григор Григоров
14 март 2024 22:19
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Пеналист
Пеналист
14 март 2024 21:49
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
WTF
WTF
14 март 2024 21:43
Гост

Народни представители малко има орежете правомощията и огромните заплатки…вече се взеха много насериозно. За една седмица си вдигнаха заплатите за 2024,2025, 2026 г или общо 46,5% това е безобразие. Обвържете ги със средната, так вече не може да продължава!!

наблюдател
наблюдател
14 март 2024 21:51
Гост

Вдигнали са си джобните, а заплатите ще им ги вдигне семейството, защото работата е трудна и неблагодарна. Всеки ден трябва да измислят обяснения, оправдания, да пишат речи, да ги четат, да се обясняват. А бе, работа си е това, зор е, нали ги гледаме как се гънат, как трепепят гласчетата, как се появяват нервни тикове… Пари струва това, много пари.

Обективен
Обективен
14 март 2024 21:12
Гост

Сега ПК на ВСС с § отзад, ще образуват ли Дисциплинарка за уронване на престижа на съдебната власт, че не е отишла при политиците и те се чувстват обидени.
С Гешев този мач са го играли.

наблюдател
наблюдател
14 март 2024 20:53
Гост

По всичко личи, че Илиана Кирилова твърдо е решила да спази омертата в семейството и да не се поддаде на парламентарен натиск. Ама кои са тия, че ще я канят да им дава обяснения без да й плащат? А? Пепи и Марто я привикваха все с някой дебел плик, а тези очакват жената вамп да им се яви безплатно?! Щом към поканата е нямало дебел плик, нито дори чек, Илиана отказва да им се явява дори и насън. Това е положението. Жената си има достойнство, което се измерва в парични знаци, безвъзмездно да се явяват червеният пират, синият клисар и… Покажи целия коментар »

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:33
Гост

Фантазьорите нямат край. Разбрахме, че едни палячовци искат да унищожат системата и кумулират всеки ден скандали, но вече не са интересни. Изтъркахте се. Наблюдателите дето пишат знаят от собствен опит кое в какви парични знаци се изразява. Злоба, завист, интриганство, кариеризъм – това сте с

HHH
HHH
14 март 2024 19:41
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Коко
Коко
14 март 2024 21:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 март 2024 21:33
Гост

Не само мяза:).

Колега
Колега
14 март 2024 19:31
Гост

И какво като не се е явила!? Нямат нито механизъм да я доведат, нито да я разследват. И аз смятам, че Еврото й е казал да ги отсвири, но по гадното е, че тези неможачи са безсилни, а граченето им цяла вечер е заради обстоятелството че така високо прогласената Конституционна реформа е едно голямо НИЩО.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:37
Гост

ОПГ-то на ПРокопиев АКФ си е поставило за цел всекиден да нагнетява напрежение и да бълва простотии по адрес на съдебната система. Плевели и слуги на олигархията. Както каза един приятел – закривай всичко и на тази територия да идват диваците от едни островни държави с пробити носове и уши

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 19:02
Гост

На Пепи Еврото обаче никога не е отказвала.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:38
Гост

Комплексари. Явно виждат това което коментират и на сън. Жалки неосъществени кариеристи

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 март 2024 18:54
Гост

Все повече ми се струва, че по отношение на цялата работа с „прочистването“ на прокуратурата отвън, с помощта на подобни парламентарни комисии, е приложимо небезизвестното послание на Апостола, че, „който ни освободи, той ще ни пороби“, защото „безплатен обяд“ в живота няма -ако самоосъзнаването (катарзисът) не започне отвътре, с темпове, съобразени с консервативната природа на професионалната юридическа обшност, надежда за по-ефективна и справедлива съдебна система няма, а единствената последица ще е нарушаване на равновесието между властите чрез грубата намеса на НС в магистратското съсловие, на което (куклено) шоу ставаме свидетели в момента. П.С. Не е това начинът да реформираш държавното… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 18:39
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
ИПВ и ОПА ще протестират ли, или ви е страх?
ИПВ и ОПА ще протестират ли, или ви е страх?
14 март 2024 18:35
Гост

Смята ли Инициатива правосъдие за всеки да излезе на протест против Илианка? Против Гешев протестирахте, а от Илиана страх ли ви е?

А къде е позицията на организацията на пчеларите в адвокатурата(ОПА)? Или ще излезете с позиция-ама друг път, като се убедите ,че е безопасно? Сега, днес беше времето за позиция, утре е късно , утре е лесно и всеки може!

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 18:35
Гост

И колко прокурори излязоха на протест?

Пеналист
Пеналист
14 март 2024 21:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Цивилист
Цивилист
14 март 2024 22:02
Гост

Ами протестирай. Кой те спира? Съобщи ни предварително да те гледаме и да ти ръкопляскаме.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:39
Гост

Прокопиев и Америка за България да дадат пари

долари и евро
долари и евро
14 март 2024 18:28
Гост

С неявяването си в парламента Илиана Кирилова доказа,Бойко Рашков е прав! Хубаво е,че все повече хора се осмеляват да говорят и схемите постепенно се разкриват.

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 21:17
Гост

Говоренето в случаа е безсмислена говорилня.
А схемите се разкриват на куково лято.
Нескопосан театър. Безплодни напъни.

Симеон но не Велики
Симеон но не Велики
14 март 2024 21:57
Гост

Колегата Рашков винаги е прав и е хубаво хората да слушат внимателно какво говори. Само респект за този голям човек.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:43
Гост

Аферата градинарят, какво става???У Къде пере парите си Рашков, комплексая, който не става за ГП. Петър СТоянов му го каза. Човек, който не става за ГП дава акъл. Рашков , ти си корумпиран до мозъка на костите си. Какво ствя с имотния крал и ГРадинаря??? Какво става с парите в чувалчета и пликчета??? Има Господ!

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:43
Гост

Аферата градинарят, какво става???У Къде пере парите си Рашков, комплексая, който не става за ГП. Петър СТоянов му го каза. Човек, който не става за ГП дава акъл. Рашков , ти си корумпиран до мозъка на костите си. Какво ствя с имотния крал и ГРадинаря??? Какво става с парите в чувалчета и пликчета??? Има Господ!

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 18:24
Гост

Представете си-ако в сената на САЩ има изслушване, и американски прокурор не се яви, какви биха били последиците.

Смях
Смях
14 март 2024 21:18
Гост

А на Юпитер как се случват нещата?

Време е за арести
Време е за арести
14 март 2024 18:24
Гост

След днешното заседание на комисията едно е ясно – това ръководство на прокуратурата в лицето на и.ф.главен прокурор Сарафов, както и административните и заместник административните ръководители на Софийска апелативна и Софийска градска прокуратура,трябва да бъдат отстранени от длъжност и да бъдат разследвани за участие в организирана престъпна група, създадена с цел търговия с влияние и получаване на подкупи в особено големи размери. Ръководител на тази група безспорно е вездесъщия Петьо Еврото!
Доверието в тях е изчерпано до ниво нула! Идните дни очакваме добре новини- оставки и арестувани прокурори-административни ръководители.

Скепсис
Скепсис
14 март 2024 21:20
Гост

Пак пиши, когато се случи.
….
Май няма да те четем скоро, обаче.

До законодателя-искрено и лично
До законодателя-искрено и лично
14 март 2024 18:19
Гост

ЗАКОНОЗАТЕЛЮ:

-спирай 20-те заплати при напускане на СС(съдебна система), а при пенсиониране обезщетението да е до 6 заплати-както е плебса.
-озапти заплатите в прокуратурата -максималната заплата да е до 80 процента от професорската.
-въведи атестационни изпити в прокуратурата, по цялото право. Подготвения не се страхува от изпит.
-Въведи лични осигурителна вноска, каквато плащах и плебса.
-СПРИ ПАРИТЕ ЗА ДРЕХИ-които се раздават безотчетно, и безфактурно.
-въведи лустрация, по чешки модел. Не, не е късно!

Законодателят е повече от длъжен да реагира на прокурорското самозабравяне.

Доки
Доки
14 март 2024 21:21
Гост

Само пари са ти в главата. Завистта е в дъното на всички пороци.
Обърни си внимание. Сериозно закъсваш.

Ad nauseam
Ad nauseam
15 март 2024 9:36
Гост

А при любимите съдии на Америка за България да не би да е по-различно?

Потресен от прокурордската арогантност
Потресен от прокурордската арогантност
14 март 2024 18:03
Гост

Има ли морални качества да бъде прокурор, лице, което си позволява подобно неуважение към парламента. Това дали не представлява „накърняване престижа на съдебната власт“-чл. 3-7 ал 2 ЗСВ?

Министърът на правосъдието да прецени дали да не направи предложение за отпочване на дисципка.

В добавка-парламентът да отмени 20-те заплати при напускане, и парите за дрехи,и за намали размерът на прокурорските заплати, до размерът на средната работна заплата. И за въведе осигуряване по реда на КОО.

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 18:08
Гост

То пък парламента като е за уважение ….

LSSAH
LSSAH
14 март 2024 18:16
Гост

Хвани едните удари другите. Малоумниците срещу корумпетата от опг-то. Клета Българио

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 21:23
Гост

На тоз парламент – такъв отговор подхожда.
Колкото и да не съм фен на прокуратурата, НС и МС са нива под нея.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:45
Гост

Това не е неуважение. Айде малко четете плювачи. ПРомити мозъци, но Путин е виновен!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
14 март 2024 18:01
Гост

Каквото и да си говорим, Гешев ясно си беше казал на колегите си от съдебната власт, че ако веднъж се наведат, повече няма да се изправят.

НС започва да добива смелост, превръщайки се в светата инквизиция.

Погнусен по Сартриански от прокуратурата
Погнусен по Сартриански от прокуратурата
14 март 2024 18:13
Гост

Никой никога не е демонстрирал подобно неуважение към парламента. Това трябва да получи смазващ законодателен отговор-в рамките на закона, на първо място с орязване на прокурорски привилегии в ЗСВ-20-те заплати, парите за дрехи, заплати в огромен размер, неплащане на осигуровки.

Също и въвеждане на перидочини атестационни изпити по цялото право за всички прокурори-примерно веднъж на 5 години.

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 18:33
Гост

Парламентът не е за уважение. Особено в този си състав.
И прокурор не е длъжен да им посещава скалъпените комисии, създадени с цел да имитират дейност.

до 14 март 2024 18:33
до 14 март 2024 18:33
14 март 2024 18:39
Гост

Ти да не си учил в Благоевград?

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 21:26
Гост

Д, Ако си търсиш колегите от Благоевград или Гоце Делчев, виж из ППДБ-ГЕРБ авите. Там сте доста такива.

Анчо
Анчо
14 март 2024 21:24
Гост

Ей, ще умреш за тия заплати. Що постове изрева за тях.

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 21:59
Гост

Или смазващ прокурорски отговор-
Обвинения на цялата пасмина от ПП-ДБ , 72 часа и в Съда.
А?

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 17:50
Гост

В Софийската градска прокуратура (СГП) има една агитка от обвинители, прислужница на мафията и изпълняващи поръчки, въпросната госпожа прокурор е една от тях, но има и много честни прокурори там, съвестно вършещи си задълженията, обаче тази престъпна агитка им пречи! Не им дава свобода! Натиска ги за шията! Лично мога да изброя поне трима честни прокурори, скромни хора, от СГП, които да потвърдят.

колко прокурори са на протест в момента?
колко прокурори са на протест в момента?
14 март 2024 18:08
Гост

Честните прокурори ще реагират ли против бламирането на парламента. Колко честни прокурори от СГП в момента да на протест против лице, което демонстративно показа неуважение към законодателя? В крайна сметка-ако има хипотетичен нетърпим натиск към честните прокурори-могат да напуснат, като краен вариент. Има живот и извън прокуратурата , има и други професии. Имам колега, юрист, който е касиер в хипермаркет, така се стекоха обстоятелствата в живота му. Значи можело и друго да работи юрист. Та оправдание-че няма да протестират, защото ще ги принудят да напуснат не минават.„ Колко прокурори излязоха на протест против подобна прокурорска арогантност и самозабравяне. И ако… Покажи целия коментар »

до горния протестър
до горния протестър
14 март 2024 18:16
Гост

Ходи ти да си продавач в хипермаркет като си толкова умен!

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 18:36
Гост

Честни прокурори и разумните хора са отвратени и от Нс, и от МС, и от ръководството си.

:)))
:)))
14 март 2024 17:47
Гост

Всячески избягва да бъде разпитана, защото знае, че ще й разплетат схемите! Страх я е, че ще се издаде по време на въпросите!

ЗАКОНОДАТЕЛЯТ ДА РЕАГИРА !
ЗАКОНОДАТЕЛЯТ ДА РЕАГИРА !
14 март 2024 17:42
Гост

Това е изумителна арогантност, и неуважение към българския народ, в лицето на неговите представители. Да не се явиш, като те покани Парламента, като те покани комисия на Парламента, е неуважение към суверена, към българския народ, който е пратил народните представители. Няма вариант, който и да е да не се яви, ако бъде поканен в парламента. Ако гражданин бъде привикан в прокуратурата при неявяване следват тежки последици Но самозабравилите се прокурори се усещат над Конституцията и законите, и над народните представители. Законодателният орган следва да е адекватен! Следващите избори следва да са за ВНС, което да ЗАКРИЕ САМОЗАБРАВИЛАТА СЕ ПРОКУРАТУРА, и… Покажи целия коментар »

Дааам
Дааам
14 март 2024 17:22
Гост

Все пак, проф. Близнашки на лекции ни казваше, че щом те призове Народното събрание ти трябва да се отзовеш, защото той е най- висшият орган в държавата, който е съставен от волята на гражданите, които пък формират държавата. Всички институции в държавата работят за гражданите, щом като заплатата на тази госпожа идва от данъкоплатците граждани, значи ще трябва да се яви и да дава отчет за дейността си , да видим дали оправдава данъкоплатската си заплата.

НОЙ
НОЙ
14 март 2024 21:28
Гост

Дааам, не е добре да се подигравате така с възрастните хора.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:48
Гост

Не се дължи на никой нищо, освен пред съда!!!! Набийте си го в главите кухи

Адв.
Адв.
14 март 2024 17:19
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Eмо
Eмо
14 март 2024 18:35
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Григоров
Григоров
14 март 2024 17:13
Гост

Току що приключих приятелски разговор с един висш съдия, коментара му относно Кирилова бе – „естествено, че старата чанта няма да иде, друго не сме и очаквали от човек без капка достойнство“.. което е показателно, че за сериозната съдийска общност всичко е видимо и ясно, и самите те искат да разкарат „семейството“ от съдебната власт. Човека го е срам, че работи в една сграда с тия корумпета и мафиоти.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:50
Гост

Айде, айде. Корумпе съдия.

Магистрат
Магистрат
14 март 2024 16:57
Гост

Поздравявам Кирилова!
Прокурорът няма място в Парламента, както и обратното!

"Магистрат"
"Магистрат"
14 март 2024 17:16
Гост

Да, прокурорът има място в „две други сгради“ – „8-те джуджета“ и „СС клуба“

съгласен
съгласен
14 март 2024 17:45
Гост

Парламента не е достоен за прокурорите, само клубовете за влияние са .Където няма вариант да не се яват, при привикване!

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 18:22
Гост

Така де-когато нотариуса или Еврото привикваха някой-нямаше вариант да не се явят хипотетичните привикани. Но виж-в парламента може да не се явят.

от психиатрията
от психиатрията
17 март 2024 17:51
Гост

всочки, които пишете тези глупости сте за съжаление.

Пеналист
Пеналист
14 март 2024 16:47
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Михаил Михайлов
Михаил Михайлов
14 март 2024 16:59
Гост

Изключително сте прав колега. СГП прилича повече на развъдник на корупцията и на завладяна от мафията институция, от колкото на нещо друго. Дори самата дума институция по повод СГП е много пресилена. Бардак. Браво колега, целите се точно в десятката.

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:22
Гост

Викнете Лозан, той ще се яви. Ако му разреши the black Swan :))))

Пеналист
Пеналист
14 март 2024 18:22
Гост

Той би се явил защото е достоен и смел човек. Би се явил и защото за разлика от Илиана Кирилова не е част от семсейството на мафията, което е пуснало корен в СГП и развива метастазите си навсякъде. КИРИЛОВА ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:20
Гост

То няма и полза и да иде да я слушат

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:19
Гост

Глупости

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:17
Гост

Голяма патардия си стана и истината не е ясно ще излезе ли на яве

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:17
Гост

Крие ли нещо

Пеналист
Пеналист
14 март 2024 17:00
Гост

Mного неща крие тая клета женица, лайкей на пепи еврото и част от мафиотското семейство в СГП

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:11
Гост

Не е редно това

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:11
Гост

И защо така? Какво крие. Какво крие

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:10
Гост

Пълвн потрес

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:10
Гост

Тиква

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
14 март 2024 16:04
Гост

-Ама те ще питат само за Петьо, какво да правя?
-Няма да ходиш!
-Може ли?
-Може!
-О, супер, благодаря.

Герасим Павлов
Герасим Павлов
14 март 2024 17:01
Гост

И на запис от разговора със заповедта (указанията) звучи горе долу така. Тая семейна лелка да не си мисли, че стените нямат и очи, и уши.

Анонимен зрител на цирка
Анонимен зрител на цирка
14 март 2024 15:54
Гост

И правилно. Парламентът не е орган, който разседва престъпна дейност. Нито може да упражнява контрол върху дейността на прокурорите. Не е нужно всеки да кляка на едни хора, дето не знаят какво правят и какви правомощия имат. Това, че в НС и МС е пълно със самозабравили се недоучили йористи, не е основание останалия свят да им играе по свирката. Има си ред и начин за разследване и установяване на нарушенията и престъпленията,вкл. извършени от магистрати. И не е налице нормативно задължение прокурор да се явява пред разни комисийки просто защото последните решили да играя циркове пред обществото и членовете… Покажи целия коментар »

контрол
контрол
14 март 2024 16:01
Гост

Да, прокуратурата е безконтролна и няКой много иска да остане такава. За да я контролират само той и ортакът му

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 16:31
Гост

Това изобщо не е вярно, тези които искат да я контролират са ППДБ, това си е кристално ясно. Не можеш да отидеш пред явно предубедени хора и да ги убеждаваш с факти, а те да си знаят пак тяхното, тази комисия си е чиста проба ПР на ППДБ!

Анони
Анони
14 март 2024 16:38
Гост

Не четеш и/или не схващаш текст.
„Контролна“ е, но не от временни комисийки при НС.
Какво очакваш да направи тя? На какво правно основание?
Вероятно си поредният йорист – кадър на ППДБ-ГРОБСДС, с невероятни правни познания.