Два дни след взрива пред колата му главният прокурор Иван Гешев замина за Истанбул. Той ще участва в първата Пан-европейска регионална конференция на Международната асоциация на прокурорите.

Домакин на форума е главният прокурор на Турция Бекир Шахин. Символичен повод за домакинството е и 100-годишнината от основаването на турската република. Темата на събитието е „Ефективни разследвания в ерата на дигитализацията“. Участници в конференцията са ръководителите на прокуратури и разследващи органи от Европа, Централна Азия, САЩ.

Форумът ще бъде открит от главния прокурор на Турция, главния прокурор на Азербайджан и вицепрезидент на Международната асоциация на прокурорите Камран Алиев, министъра на правосъдието на Турция Бекир Боздаг и председателя на Върховния касационен съд Мехмет Акарджа.

Работната програма е съсредоточена върху разследването на различни престъпления и предизвикателствата пред тяхното успешно разкриване в рамките на подема на дигитализацията в светове мащаб.

Междувременно румънският главен прокурор Алекс Флоренца огласи позиция, в която осъди опита за атентат срещу българския си колега. В нея се казва, че той изразява подкрепа и солидарност към главния прокурор на България Иван Гешев и към неговото семейство. Флоренца осъжда нападението и изразява увереността си, че българското правосъдие ще положи всички усилия за установяване и търсене на отговорност на виновните. „Инцидентът срещу главния прокурор на България представлява посегателство срещу демокрацията, опит за подкопаване на върховенството на закона, основите, които стоят в основата на съвременното общество. В контекста на разпространението на престъпни групи, особено в трансграничен аспект, е необходима твърда намеса на съдебните органи за унищожаване на действията на организираната престъпност, която представлява голяма заплаха за европейските граждани“, заявява Флоренца.

37
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
„Шефе, абе и аз обичам да се пра’им на луд“ – Иван
05 май 2023 11:47
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 18:43
Гост

Голям комплекс, голямо нещо, голяма позьорска снимка. Стига сте му слугували, ще свършите като празния „Правен свят“.

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 17:09
Гост

Нали беше много стресиран от инсценировката, де е тръгнал Джовани Пиратката? На връщане да не гръмнат пак 3-4 кила еквивалент на барут от клечки?

адвокат от САК
адвокат от САК
03 май 2023 15:36
Гост

Ясен Тодоров: Хипотезата, че атентатът срещу Гешев е инсценировка, не отговаря на установеното
3 май 2023 15:25 darik Това най-често е тиражирано от някои политически лица. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров на брифинг пред медии.“След извършения атентат срещу главния прокурор на 1 май, се изписаха небивалици и теории на конспирациите, които объркват българската общественост. Въпреки че пресцентърът на прокуратурата наложи забрана за изказвания и коментари на факти и детайли от досъдебното производство. Днес бе преценено, че с оглед на това обществеността да е информирана обективно, трябва да кажем няколко неща“, заяви още Тодоров.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/iasen-todorov-hipotezata-che-atentatyt-sreshtu-geshev-e-inscenirovka-ne-otgovaria-na-ustanovenoto-2346208

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 17:08
Гост

Чети ти соросоидните медии и вярвай.

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 12:56
Гост

Иван Ев. Гешов=Иван Ст. Гешев=Строители на България!!
За яд на жълтопаветните уроди

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 13:44
Гост

Кухия каскет може да е строител едиствено на някой обект или бетоновъзел. Всъщност за последното няма да го вземат, защото там се изисква малко повече акъл, отколкото той има.

Димитров
Димитров
03 май 2023 12:23
Гост

Ясно! Пак финансираме екскурзия на Гешев.

Заки
Заки
03 май 2023 12:24
Гост

Релакс за сметка на народа.

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 12:27
Гост

Оставете го, той е жертва на нечуван в историята атентат, заслужил ветеран от войната с престъпността и инвалид (областта на подкаскетното пространство)

адвокат от САК
адвокат от САК
03 май 2023 11:31
Гост

КОИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ИМАТ ПРЯК ПРАВЕН ИНТЕРЕС ОТ ФИЗИЧЕСКАТА СМЪРТ НА ГЕШЕВ- ТОВА СА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА И ПРИСЪДРУЖНИТЕ ИМ ПАРТИИ- ДБ И ОСТАНАЛАТА ПАПЛАЧ. ЗАЩОТО АКО НЕ СЪЩЕСТВУВА ФЛ ИВАН ГЕШЕВ, ТО ВЕДНАГА ВСС ТРЯБВА ДА СЕ СВИКА, ЗА ДА СЕ ИЗБЕРЕ НОВ ГЛАВПРОК, А ТОВА ИДЕАЛНО УСТРОЙВА ТЕЗИ ПАРТИИ. ЗАТОВА И ТРОЛОВЕТЕ ИМ УПОРИТО ВНУШАВАТ тезата за “инсценировка“ на опита за убойство на главпрока- ЗА ДА ОТКЛОНЯТ общественото мнение от тази мисъл…

Нормален юрист
Нормален юрист
03 май 2023 11:36
Гост

Никой няма интерес от смъртта на Гешев. Всички имат интерес да бъде изправен пред правосъдието и да му бъде потърсена отговорност за престъпленията му. А на негово място да дойде някой, който преследва всички престъпници, а не изпълнява поръчки срещу едните и да разпъва чадър над другите.

адвокат от САК
адвокат от САК
03 май 2023 11:42
Гост

“…Никой няма интерес от смъртта на Гешев….“ ХАХАХА- НИМА;0 Пробвахте от пп ВСЕКИ начин, за да го съборите, и когато НЕ УСПЯХТЕ, защото за да успеете, трябва да стигнете от ВНС и промяна на КРБ, а това няма как да стане сега, решихте да премахнете физическото лице, защото ЗНАЕТЕ, че когато то не е живо, НА СЕКУНДАТА ВСС трябва да избере НОВ главпрок, а ТОЧНО ТОВА е ПОЛИТИЧЕСКАТА ЦЕЛ НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА. За разлика от теб, аз съм обикновен аполитичен адвокат и МОГА да преценявам какъв е правният интерес на всеки субект БЕЗ каквито и да е политически пристрастия…АКО главпрока… Покажи целия коментар »

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
03 май 2023 11:51
Гост

От самото изречение „…пряк правен интерес от физическата смърт…“ е видно, че абсолютно нито сте адвокат от САК, нито сте юрист, защото нито един пеналист не би употребил подобно изречение. Коментарите ви тук не се възприемат от никого, видимо от палците надолу под тях. Един юрист няма да си хаби времето да пропагандира в полза на убитака Гешев. Дано не се върне от Туркие !

адвокат от САК
адвокат от САК
03 май 2023 12:11
Гост

До “ГЕШЕВ Е ПОЗОР ! 03 май 2023 11:51“ Олелеее- много гадно ми стана от това, че един анонимен политически трол тръгнал да определя мен- адвоката с над 20 годишна адвокатска практика- като неюрист- хахахахахах;0 Мислете си, каквото си искате- офлайн живота е безапелационен- аз съм аполитичен адвокат, а вие сте банда политически и платени тролове, които си въобразяват, че те са “общественото мнение“ и че дори могат да го формират, чрез внушенията на политическите си поръчители и публикуването им уж като лично мнение;-0

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 17:05
Гост

Как пеналист?
Въобще юрист не би се изразил така. Освен ако не е завършил Симеоново и сие школиза послушници.

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 17:04
Гост

Като те гледам от дни колко постове си запраскал в този по предназначение уж правен сайт – където отворя, наслуки, все тебе виждам,та вече се уверих, че или си с отклонения и много свободно време, понеже нямаш друга работа, или работиш трол на гроб срещу заплащане.
Няма друга причина да пишеш сто поста в час в защита на Гешев. Все едни и същи и често – с главни букви /Така те забелязват по-лесно и ти смятат хонорарите ли?/

адвокат от САК
адвокат от САК
03 май 2023 11:27
Гост

Имам предложение към следователите- да изследват модела, съдържанието и лексиката на всеки коментар тук, с който се внушава, че опитът за убийство на главпрока е инсценировка, да ги съпоставят с “изявленията“ шефовете на пп пп и други политически партии и ако е налице 100 процента съвпадение, да търсят поръчителите на престъплението измежду ШЕФОВЕТЕ И ЧЛЕНОВЕТЕ на тези партии. Като се вкарат в затвора 50 парчета от тези и подгласниците им, много бързо ще се кротнат онези, които в състояние на наркотична абстиненция бяха наети за 70 лева на вечер за участие, да разнасят ковчези, да искат убийствата на главпрока и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 17:12
Гост

Аз имам по-добро предложение- някой от структурата на показното чаршафосване в червено пред СГП да внесе едно предложение за настаняване на принудително лечение относно теб, по ЗЗ.

Гешев - в затвора, а не на Босфора!
Гешев - в затвора, а не на Босфора!
03 май 2023 11:02
Гост

Сега ако предяде в някой ресторант на Босфора и се подриска, сигурно пак ще го изкара тероризъм и опит за атентат. А Сарафов разтреперан ще обяви как за отравянето е използван 3 килограма Новичок или друго бойно отровно вещество.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
03 май 2023 10:26
Гост

Ейиии, завалийката след фишека има нужда да си почине и да се разходи до Турция. Жената, децата, любовницата и тъщата също имат нужда от почивка – бюджетът ще го понесе.

Дичо
Дичо
03 май 2023 12:17
Гост

E, животът продължава все пак.

ГЕШЕВ ПОЗОР!
ГЕШЕВ ПОЗОР!
03 май 2023 10:13
Гост

Дано пак гърмят фишеци. Желая му само не доброто!

Анонимен
Анонимен
03 май 2023 11:07
Гост

Нормалните хора го искат на подсъдимата скамейка, а не в гроба.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
ГЕШЕВ Е ПОЗОР !
03 май 2023 11:53
Гост

Свидетел за тоя взрив ще докарат Пинко розовата пантера. Честно ми е все тая как ще приключи Каскета, оптималният вариант ще е да бъде подсъдим и след това осъден.

Друмев
Друмев
03 май 2023 10:08
Гост

Глупости

Мюлев
Мюлев
03 май 2023 10:08
Гост

Е хубаво. И защо ни информирате къде отива Гешев? За пълнеж на сайта ли? Вече всеки ден по минимум една статия за Гешев да пускате. Да следим всяка стъпка на мъченика срещу мафията…

Филип
Филип
03 май 2023 12:19
Гост

E, кой върви срещу себе си?

Велизаров
Велизаров
03 май 2023 10:07
Гост

Тоя атентат е бошлаф работа за мен.

Димо
Димо
03 май 2023 12:20
Гост

На всички стана ясно, че е точно така.

Йорданов
Йорданов
03 май 2023 10:07
Гост

То тъкмо през май месец е много приятно в Истанбул. От юни до Септември е страшна жега, после може и студено да стане. През май месец си е екстра. Ако може и с държавни пари да се иде – най-добре.

Ангелина
Ангелина
03 май 2023 10:06
Гост

Сега ще потроши малко народни пари да се полекува от стреса от мнимия атентат в Турция.

Малина
Малина
03 май 2023 10:06
Гост

Бе човека си има „командировки“ да си осъществява.

Спартанска
Спартанска
03 май 2023 10:05
Гост

Сега започвате да отразявате всяка крачка на Гешев ли?

Иванов
Иванов
03 май 2023 10:05
Гост

Направо е плашещо какъв е манталитета ни. Вместо да бъде махнат Гешев, защото и Еврпа има съмнения, че той прикрива полтици и престъпници в краденето на огромни суми пари и не повдига обвинения, ние решаваме да инсценираме атентат за да може Европа да го съжали и да каже – еййй тоя явно големи интереси е засегнал.

Т....
Т....
03 май 2023 10:00
Гост

Да забранят Пиратките и Фойерверките в Турция по време на посещението, че ако гръмне някоя Пиратка, да не излее че е имало пак опит за Атентат.

Иванов
Иванов
03 май 2023 10:04
Гост

Като нищо