Министърът на правосъдието Атанас Славов обяви от парламентарната трибуна, че няма да намерение да внася предложение за главен прокурор във вече откритата от Висшия съдебен съвет (ВСС) процедура.

Той беше в Народното събрание по искане на депутати от ПП-ДБ, но те бойкотираха днешното заседание. Това провокира Десислава Атанасова от ГЕРБ да предложи изслушването на Славов да бъде предавано по БНТ и БНР, за да могат вносителите да го проследят.

Пред депутатите министърът на правосъдието изложи накратко аргументите на членовете на ВСС в защита на двете тези за това кой избира и.ф. главен прокурор – Пленумът или Прокурорската колегия (повече за тях виж тук). Той потвърди намерението си, което обяви и вчера, да се обърне към Върховния административен съд, който да сложи край на правния спор за компетентния орган и за законосъобразността на избора на Борислав Сарафов за и.ф. главен прокурор.

Извън това пред депутатите Славов съобщи два неизвестни до момента факта. Първият е, че в петък се е наложило той да съдейства на Борислав Сарафов да влезе в помещенията на главния прокурор, защото там все още, въпреки излизането на указа за освобождаването му, е бил Иван Гешев. Другият факт, който министърът съобщи пред депутатите, беше, че самият Гешев му е благодарил за начина, по който е водил заседанието на ВСС, на което беше освободен.

В отговор на въпрос от Петър Петров от „Възраждане“ министърът заяви, че няма да предлага главен прокурор в откритата от ВСС процедура.

„Не мисля в тази процедура да упражнявам това свое правомощие. На първо място, ВСС е с изтекъл мандат. ВСС в този състав, особено след края на мандата, не бих казал, че се ползва с кой знае какво доверие от съдебната власт. Съюзът на съдиите дори го призова да се саморазпусне. Второ, когато парламентарните сили ясно са заявили, че водят консултации за конституционна реформа, че на масата са поставени идеи за силно редуциране на функциите на главния прокурор и дори за премахване на фигурата му, има намерение да се консолидира политическа воля за един проект и голямо конституционно мнозинство, не мисля, че министърът на правосъдието, който е станал такъв, само за да подпомага конституционната реформа, трябва легитимира подобна процедура“, каза Атанас Славов.

Десислава Атанасова му благодари, че макар и политически обвързан с ДБ, не е позволил на политиката да влезе във вчерашното заседание на Пленума на ВСС. „Поведението ви беше дистанцирано от ултиматумите, които ПП-ДБ поставиха още в деня на избора на и.ф. главен прокурор, за оставка на Борислав Сарафов“, каза тя на министъра.

Атанасова обаче призова Славов, за разлика от предшественика си Данаил Кирилов да предложи главен прокурор. И обяви, че ако не го стори с аргумент, че това ще е намеса в независимата съдебна власт, това ще бъде разчетено от ГЕРБ като нежелание да се поеме отговорност.

Славов ѝ отговори, че няма намерение да легитимира процедура, която според него страда от липса на легитимност, като прави предложение.

80
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Е нема такава "управляващи"!
Е нема такава "управляващи"!
26 юни 2023 10:25
Гост

Не зная, не разбирам и не проумявам кой нормален избирател, освен купените умни и красиви подметки, би гласувал за тия?! Вечно недоволни. Вечно някой им пречи. Вечно някой друг им виновен. Нарисувани, грантолирани и медийно катапултирани. И не става и не става! Сега какво и кого ви пречи да издигнете кандидат? Умен и красив. Като вас. Нали сте управляващи? Имате властта. Изберете си парламентарната квота по правилата на Бойкикев. Той настояваше да има избор от 160 депутати и сега го има! Съдът е самовъзпроизвеждащ се. Това искахте и го имате в съдебната квота! Избирате си ВСС, избирате си главен прокурор… Покажи целия коментар »

СМЕХ
СМЕХ
26 юни 2023 10:13
Гост

А има ли #КОЙ да предложи?

След като Пее.ски е в заверата за конституционна реформа?

Анонимен
Анонимен
25 юни 2023 19:21
Гост

А пък г-жа Дишева е супер недоволна. Не води парада, не държи инициативата, следва събитията, вместо да ги лидира. Ужасна съдба! Явява се всеки ден по телевизията, но това не и помага. Пак ще остане изненадана от някои развития.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2023 20:20
Гост

Има нещо трагично в желанието й да я изберат за съдия в Конституционния съд. Уви, избрала си е куца подкрепа.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2023 20:55
Гост

Дишева ще разчита на ГЕРБ да я изберат в КС? Жива да не бях! Верно драма!

От ПосолствоТо
От ПосолствоТо
25 юни 2023 15:30
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
За протокола
За протокола
25 юни 2023 15:26
Гост

Славов може само да го предлагат, но не и да предлага. Като всяка марионетка.

Прокурор
Прокурор
25 юни 2023 10:42
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
25 юни 2023 11:36
Гост

Никакъв шанс да гласуват негово предложение. Колкото и да е омърсена съдебната система, все пак има някаква хигиена и принципи за независимост и разделение на властите. Пък и Славов си го знае.

Анонимен
Анонимен
25 юни 2023 11:41
Гост

Но виж, Керелска винаги ще измисли някоя глупост. За нея етичните стандарти са мъгливо понятие. Не е като да ги пипнеш или преброиш, за да си ги сложиш в сейфа. Принципи!

Анонимен
Анонимен
25 юни 2023 11:57
Гост

Да. Тя е като Емилиян Гебрев, на когото винаги му се палят военните складове при странни обстоятелства и той винаги е учуден и готов да обвини КГБ, ДС, КТБ, масоните и други врагове, но това не му пречи след всеки пожар банковата му сметка да набъбва! Принципи!

Съдия
Съдия
25 юни 2023 13:48
Гост

Славов, ПП, ДБ, въобще Да, България и с-ие което си е едно котило са създадени, функционират и ще умрат като вампири! Те никога, никъде и при никакви обстоятелства не са създали нещо градивно понеже техните създатели в Ленгли не са и сънували нещо подобно! Казано направо – тяхната цел не е Путин. Тяхната цел не е Гешев! Тяхната цел е руския народ да е като биологична маса суровинен придатък в геополитиката им война с Китай. Голямата им цел е не Новият американски век, а Вечният американски век. Тяхната цел е инсталиране на съдии (и прокурори) на каишка в България, които… Покажи целия коментар »

Честни сини англо-саксонски очи и американски лещи
Честни сини англо-саксонски очи и американски лещи
24 юни 2023 11:49
Гост

„B paмĸитe нa мeждyнapoднoтo cътpyдничecтвo мeждy cъдийcĸи opгaнизaции бяxмe инфоpмиpaни, чe oтcтpaнeнитe вчepa oт длъжнocт 2745 тypcĸи cъдии и пpoĸypopи oчaĸвaт дa бъдaт и зaдъpжaни пoд cтpaжa. Изpaзявaмe ĸaтeгopичнaтa cи yвepeнocт, чe тeзи нaши ĸoлeги нe биxa мoгли дa yчacтвaт в дeйcтвия, пoдpивaщи дeмoĸpaциятa и пpaвoтo. Зaявявaйĸи нeпpимиpимocттa ни ĸъм вcяĸaĸви фopми нa нacилcтвeнo въздeйcтвиe, дeĸлapиpaмe твъpдoтo cи cтaнoвищe, чe нe cлeдвa в бopбaтa cpeщy тaĸивa дeйcтвия дa бъдaт жepтвaни cвoбoдaтa и cигypнocттa нa нaши ĸoлeги – cъдии и пpoĸypopи”.

ССБ ИЗВРАЩЕНИЯТА
ССБ ИЗВРАЩЕНИЯТА
24 юни 2023 11:25
Гост

Тази тактика работи повсеместно в страните от ЦИЕ и не само – по тертип от ЦРУ! Овладей съда чрез подставени свои кадри и правосъдието работи за теб – отстранявай неудобните; не регистрирай или иницирай закриването на политически партии; произнасяй актове в полза на правилните страни по заръка на ПосолствоТо и обслужвай бизнес интересите на Американската търговска палата и т.н. и т.н. … ясно е като бял ден и за всеки!!! Не коментирам наказателната ИМ политика умишлено – драсканици и цапаници по паметници, поругаване на гробове и паметта българска и прочие. Списъкът на Славов и с-ие: Теодора Стамболова – съдия във… Покажи целия коментар »

Стар от КазармаТа
Стар от КазармаТа
24 юни 2023 11:27
Гост

Тези магистрати са в списъка „по свое желание“ все пак. От ПосолствоТо.

Прокурор
Прокурор
25 юни 2023 10:40
Гост

Е, Ушев и Вълева са се записали под давление на Сарафов.Който е слушал интервюто на Любена и виждал напоителни срещи знае защо!

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ!!!
СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ!!!
24 юни 2023 11:41
Гост

Heзaвиcимocттa нa мaгиcтpaтитe e цeннocт зa oбщecтвoтo, a нe зa caмитe cъдии и пpoĸypopи, зaяви бившият гoвopитeл нa CCБ cъдия Heли Kyцĸoвa пpeд БHP. He e cлyчaйнo, чe Упpaвитeлния cъвeт нa Cъюзa нa cъдиитe peaгиpa c дeĸлapaция cpeщy мacoвитe apecти нa мaгиcтpaти в Typция. Πpизивът зa въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa и cпaзвaнe нa cъдийcĸaтa нeзaвиcимocт e бил вpъчeн и нa тypcĸия пocлaниĸ Гьoĸчe y нac, ĸoйтo мeждyвpeмeннo oбяви в интepвю пo Hoвa тв , чe  нe вoeннитe,  a мaгиcтpaтитe ca винoвни  зa oпитa зa пpeвpaт. B дeĸлapaциятa cи CCБ зaяви: „B paмĸитe нa мeждyнapoднoтo cътpyдничecтвo мeждy cъдийcĸи opгaнизaции бяxмe инфоpмиpaни, чe… Покажи целия коментар »

Ad nauseam - aвcтpaлийcĸaтa acoциaция нa cъдиитe
Ad nauseam - aвcтpaлийcĸaтa acoциaция нa cъдиитe
24 юни 2023 11:46
Гост

Теодора Стамболова – съдия във Върховния касационен съд, председател на отделение; Веселина Вълева – съдия в Апелативен съд – София; Георги Ушев – съдия в Апелативен съд – София; Пламен Дацов – съдия в Апелативен съд – София; Стефан Илиев – съдия в Апелативен съд – София; Весислава Иванова – съдия в Апелативен съд – София; Ангелина Лазарова – съдия в Апелативен съд – Варна; Христина Иванова – съдия в Софийския градски съд; Вилислава Ангелова – съдия в Софийския градски съд; Даниела Борисова-Райчинова – съдия в Софийския градски съд; Иван Коев – съдия в Софийския градски съд; Петър Сантиров –… Покажи целия коментар »

Прокурор
Прокурор
25 юни 2023 12:20
Гост

Хайде стига с тези реклами на това политически зависимо ССБ! Да не би да помогна с нещо на турските съдии! Декларациите са най – честата им проявена форма на лицемерие ! Както казва един колега: „да се изокат за професионалната си история“

re:
re:
25 юни 2023 13:36
Гост

Е айде сега – „реклама“?!

Няма лоша реклама, нали?

ССБ като всеки един файтон ора на ПосолствоТо, под маската НПО – имат всички медийни трибуни на територията България – БЕЗ ПАРИ!!! Нон стоп. Пък и аз да им правя реклама …

Не зная за турските съдии, пък и това не им е работата! Знам за българската трета власт и тяхната зловредна антибългарска роля в достигнето на корупцията и антиправосъдието до космически нива в България. Защото корумпираното и предателско ССБ крещи нон стоп по всички американски телевизии и медии – дръжте корумпираните съдии и руски шпиони сред нас???!!!

Анонимен
Анонимен
24 юни 2023 10:28
Гост

Славов е умен мъж макар,че няма никаква практическа подготовка и си е избрал кофти партия да представлява в управлението на страната. Беше подхлъзнат много лошо, но изборът си е негов. Този ВСС видя 9 министъра на правосъдието, което е показателно за много неща.

За протокола
За протокола
24 юни 2023 11:02
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
24 юни 2023 11:08
Гост

Няма никакъв зар. От него нищо не зависи. Това им е номерът на тия от ДБ. Без тази “реформа” са обречени да подсмърчат пред избирателните урни.

Не зависи ли?
Не зависи ли?
24 юни 2023 11:38
Гост

Тогава – оставка и смело и с куфарите на село!

Като не зависи.

Анонимен
Анонимен
24 юни 2023 10:22
Гост

Каква му е тежестта на Славов или на ССБ да предлагат главен прокурор? На единия 2-3% обществено доверие, а другите ги видяхме на изборите за професионалната квота за ВСС. На друго място е заровено кучето и не е при Бойко или Пеевски. Ако системата сама не може да се изчисти но положението е трагично. Спасители от рода на Кирчо, Бойкикиев, Пеевски или Калпакчиев ги видяхме колко струват. От тия реформи още боли глава. Пък за разни пишман адвокати с мегафони даже не си струва да се говори.

За протокола
За протокола
24 юни 2023 11:01
Гост

Е айде сега?! Пишман били.

Онези двамата дещурни в американските национални телевизии Хаджигенов и Величков са „възпитаници по право“ на университета на Сорос в България – Нов български. Нито е нов, нито е български, нито е университет! Бившето АОНСУ си е!

Анонимен
Анонимен
24 юни 2023 11:03
Гост

Така е. Тези просто забравих да ги спомена по- горе(долу). То юнаци спасители много!

Ad nauseam
Ad nauseam
24 юни 2023 10:00
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
24 юни 2023 9:26
Гост

Тия от ДБ отново са обречени!

Индиана Джоунс
Индиана Джоунс
24 юни 2023 11:03
Гост

Храмът рухва. И на негово място … нищо.

Анонимен
Анонимен
24 юни 2023 6:45
Гост

Once you selqnin you cant selqn out!

Мъдрост от квартал Гео Милев

Анонимен
Анонимен
24 юни 2023 6:50
Гост

Въпросната дълбока мъдрост през тази седмица многократно се оказа вярна…

Шистов
Шистов
23 юни 2023 19:48
Гост

Той и като Министър на правосъдието не може да ни предложи кой знае какво. Ама това е друга тема.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 18:12
Гост

Предлагай Ристю или Гнома, Уа!!!! Все квалитетни йористи с над 15 години стаж

Стоян
Стоян
23 юни 2023 19:46
Гост

Ужас! Това ще е тотален провал.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 17:55
Гост

Нормално. Издигне ли кандидат никога няма да го изберат. Който и да е ВСС.

Re:
Re:
24 юни 2023 9:14
Гост

Той не иска да издига защото няма такъв.

Това е толкова просто и логично.

Кирчовци са токсични.

И не могат никога, никъде и под никаква форма да бъдат конструктивни и градивни. С грантове не става. Само грантове раждат само грантаджии.

Ицо Торбалан - Грантоед
Ицо Торбалан - Грантоед
23 юни 2023 17:18
Гост

Атанас Славов е страхотен професионалист. Като мен.

PS. Само с общи приказки не става! Без конкретна и законопроекти това са празни приказки. Съдебната реформа не са приказките за съдебна реформа. Да, за плюване ви бива, а за управление – изобщо не ставате, а и сте освен това вредители и национални предатели!!!

Политнекоретктни въпроси
Политнекоретктни въпроси
23 юни 2023 17:09
Гост

Атанас Славов в кое поделение отслужи наборната си военна служба. Той е от военнозадължените набори, и въпросът е с оглед еднаквата важимост на правилата.

Втори въпрос-за кое поделение му е заповедтта по закона за резерва?

Аутсайдер
Аутсайдер
23 юни 2023 17:13
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 17:14
Гост

Същия въпрос и за Христо Иванов. В кое поделение отслужи наборната си повинност, задължителна за неговия набор.

Аутсайдер
Аутсайдер
23 юни 2023 15:49
Гост

Въпрос за 100 хиляди, СТАНИ БОГАТ:

Кой пречи на Славов да издигне кандидат за главен прокурор:

А. Б.Б.

В. Пее.ски

С. Конституцията

D. Путин

Цветанов
Цветанов
23 юни 2023 19:50
Гост

Труден въпрос. Ама за тези пари…

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
23 юни 2023 15:39
Гост

Те нямат хора за политическите кабинети по министерствата, т.е. зам-министри, областни и прочие … нямало да …

Айде – смело и с куфарите на село!

А в тях – жълтопаветен умнокрасивитет. На грантове.

СМЕШНИЦИ! Все някой друг им е виновен. За собствената им некадърност и несъстоятелност.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 18:23
Гост

Не си прав колега. Съ Съ бъто са им фенуве, ама никой не иска да напуска сладката службица, за да им слугува. Играят на сигурно маймуните

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 15:21
Гост

Най добре е да се изметеш и да се върнеш в катедра Публична администрация на СУ. Очевидно, освен за плямпане на празни приказки пред студенти, за друго не става

Аутсайдер
Аутсайдер
23 юни 2023 15:40
Гост

Става, става. За грантоед.

Славов е новия Бай Ганьо
Славов е новия Бай Ганьо
23 юни 2023 18:53
Гост

И други неща яде съобразно Идеологията, която пропагнадира
В тяхната партия всички са петимни да ядат и лапат, квото и да е важно, аванта и Грант да е същински Баньовци

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 17:10
Гост

А още по-добре -в родното място. Не за друго-а защото най-хубаво е в родния дом в родното място!

Никой ме го иска и тук
Никой ме го иска и тук
23 юни 2023 18:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 14:53
Гост

Добре, де, защо трябва да се чакат евентуални/несигурно промени в КРБ, че МП да номинира кандидат за гл. пр.?

Разбирам политическите съображения на министъра, но защо трябва вечно да се тупа топката? Оставам с впечатление, че ако МП предложи кандидат, то ВСС ще го избере. Поне да бяха тръгнали нов ВСС да избират, това щеше да бъде легитимен повод да се изчака.

Един вид малко се бяга от отговорност. Поне това е моят прочит. В крайна сметка сега се е паднала възможност на МП да предложи кандидатура, която би намалила напрежението в обществото.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 15:20
Гост

Ще ти кажа защо ДБ имат интерес да се „тупка топката“ с години около „съдебната реформа“? Отговорът е , че ако се направи действително такава качествена реформа тази партия и 5-6 НПО около нея ще се обезличат и на практика изчезнат. Те това е отговорът!

Сотир
Сотир
23 юни 2023 14:42
Гост

Много му е удобно, че ВСС е с изтекъл мандат.

Ставри
Ставри
23 юни 2023 14:43
Гост

Оправдания. Само и само да не излезе с предложение.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 14:39
Гост

Славов не може да се мери с прокурорската колегия, които са бързи, сръчни и хитри. Вярно, че не са толкова умни, затова си мисля, че и Чолаков е ударил едно рамо.

Чавдар
Чавдар
23 юни 2023 14:32
Гост

Гешев пък какво още прави там?

страхил
страхил
23 юни 2023 14:30
Гост

Този случаен човечец да беше обжалвал незабавното изпълнение на решението за определяне на свръхкомпрометирания Сарафов.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 15:22
Гост

Той не знае как-затова Дишева реши да му дава безплатни правни консултации оня ден.

съвет
съвет
23 юни 2023 17:11
Гост

И да не знае как-може да го възложи на юрисконсултите в министерството. Щат не щат-длъжни са да я напишат.

Манипулатор
Манипулатор
23 юни 2023 14:20
Гост

Предлагам МС да пита КС кой избира КС-пленума или колегията, трябва ли указ, допустим ли е изобщо и.ф.. За тази цел Министърът на правосъдието следва да подготви проектопитането до КС, и да бъде внесено в МС. Вносител на питането ще е МС-за буквоядите-защото МС има правото да пита КС, но проектотекстът на питането може да бъде съставено и от министърът. И друго-при предстоящите промени в Конституцията господарите ще ни позвлолят ли да сезираме КС-не само при оспорване на законите, но и с искане за тълкуване на конституцията. Втори въпрос-ще има ли и едно изречение, промяна в конституцията, което да позволи… Покажи целия коментар »

корекция
корекция
23 юни 2023 15:11
Гост

Да се чете и.ф. -„Предлагам МС да пита КС кой избира и.ф.“

Стаматов
Стаматов
23 юни 2023 13:58
Гост

Сега в името да не ходим пак на избори ще перем Борисов ли?

Заки
Заки
23 юни 2023 14:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Стратиев
Стратиев
23 юни 2023 13:58
Гост

Еми излагате. Просто се излагате. И към това, като прибавим и че издигате за кандидат кмет за София човек, който имал успешен бизнес и нищо повече и дете на агенти на ДС… какво да си мислим?

Манипулатор
Манипулатор
23 юни 2023 14:15
Гост

Моето мнение е, че сегашния кмет на район Слатина е подходящ кандидат за кмет на София. Кога например е имало случаи районен кмет да пише ежедневни отчети, и да публикува телефона си и да позволи на гражданите да му се обаждат за нередности.

Но доколкото разбирам засега неговото име не е в шортлистата на кандидатите, към момента -защо ли?

Чочо
Чочо
23 юни 2023 14:36
Гост

Георги Илиев. Наистина е много отзивчив.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 15:30
Гост

Абе наскоро вървях случайно след Трайчо Трайков, който също е р.кмет по Хр.Белчев.Не съм му някакъв фен, дори напротив, но ми направи добро впечатление, че както ходеше на разстяние пред мен се спря изведнъж до една пропаднала шахта, извади тел. си, снима я и набра нервно явно някакъв служител, като му обясняваше в движение за шахтата.

сравнение
сравнение
23 юни 2023 16:57
Гост

И Георги Илиев снима из кварталите на район Слатина. Редовно може да се види из квартала ми, и изслушва хората ако го спрат за някакъв проблем.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 19:44
Гост

Колко дава този Илиев, че да драсна и аз нещо положително….властта никога не трябва да се хвали, дори и да върши добре някои неща щото се развращава и разглезва.

Джоров
Джоров
23 юни 2023 13:57
Гост

Какво да говорим. Това поведение и нищоправене казва много

Marinov
Marinov
23 юни 2023 13:57
Гост

Това на ПП/ДБ или е велико държавническо поведение или е тотална гавра. Нямам идея още кое е.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 13:57
Гост

Тоест съдебна реформа – йок?

Самуил
Самуил
23 юни 2023 14:37
Гост

Oтново продължаваме да говорим за нея. А действия- никакви!

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 13:56
Гост

Ясно. За да не се разпадне коалицията, няма да има нов прокурор

Филип
Филип
23 юни 2023 14:39
Гост

E, закъсахме го с този.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 13:56
Гост

Нали искаха да има нов прокурор. Хората може да са съгласни все пак ГЕРБ да ви подкрепят да управлявате, но не са съгласни Борисов да бъде крит от закона

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 13:56
Гост

Е това е тъпо.

Просто приказки
Просто приказки
23 юни 2023 13:49
Гост

Пълно падение за ДБ, перат Борисов и схемите му за нов главен прокурор. Безсилие и нищоправене по уж най-важната им тема. Явно всичко са били само приказки и ПР.

Сарафов х Радев = радост2
Сарафов х Радев = радост2
23 юни 2023 13:46
Гост

Изключително жалка позиция на министъра, към който имам само безкрайно уважение. „Сърдя ви се и няма да си играя с вас!“ Брато, това не е достойно, те точно това искат! Същото е и като онези, които не гласуват на изборите с мотива „ей ся ще им покажа аз на тея политици!“ Какво по-точно? Много съм разочарован! Много.

Анонимен
Анонимен
23 юни 2023 13:42
Гост

Много ме кефи Славов пет дена практически стаж я има, я няма от 2018 адвокат преди това освен в университета теоретичо едвал ли е помисирсвал зала, но гордо обявява и заявява, че ще правим К реформи, даже проекта е към края, с автори Пеевски, Генерал-СРС, Ристя и като каже има обществетно недоволство и цитира НПО–тата, покрай тях! Е извинявайте, но съдебна реформа се прави с хора, които наистина са работили, работят материята, която искат реформа – ВКС, ВКП, ВАДС, академична общоност, а не от хора, виждали съдебната палата само отвън!