Цялото ръководство на Софийската районна прокуратура беше освободено днес на извънредно заседание на Прокурорската колегия. Кадровиците назначиха за временен шеф обвинителя от Върховната прокуратура Светлана Митова.

Както „Лекс“ писа, вчера Невена Зартова и четиримата ѝ заместници подадоха оставки от административните длъжности. Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев излязоха и с декларация, с която се разграничиха от нейните действия и подкрепиха усилията на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов за реформа в прокуратурата.

До оставките се стигна след разразилия се скандал за група за влияние в съдебната система, начело на която е бил убития в края на януари Мартин Божанов, известен като Нотариуса.

Справка на прокуратурата показа, че името му е замесено в общо 25 дела и преписки през годините, като голяма част от тях са били в Софийската районна прокуратура, тъй като Божанов, е бил замесен в имотни измами. Нито едно такова дело обаче не е стигнало до съд.

В молбата си за напускане на ръководния пост Зартова сочи, че за времето, през което е била районен прокурор не е било допускано нерегламентирано влияние върху прокурорите или пък решаване на дела по определен начин. Допълва, че всички преписки по казуса „Божанов“, с изключение на две, са били образувани и приключени преди да поеме управлението на СРП.

След оставките Борислав Сарафов предложи прокурора от Върховната прокуратура Светлана Митова за и.ф. ръководител на СРП.

В мотивите си той обяснява и защо се налага върховен прокурор да поеме временно управлението на СРП – за да бъдат предприети „в спешен порядък мерки за подобряване на организацията на работата в Софийската районна прокуратура в контекста на констатираните при проверка, извършена през втората половина на 2023 г., сериозни пропуски в дейността на досегашния административен ръководител, както и във връзка с изнесените в публичното пространство неприемливи практики, отразяващи се негативно върху прокурорите в РП-София“ (виж повече тук).

Както Невена Зартова, така и Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев бяха назначени за редови обвинители в Софийската районна прокуратура.

Срещу Заратова има висящо дисциплинарно производство, образувано миналата година по предложение на и.ф. главния прокурор във връзка със случай на убийство на момче (повече виж тук).

И Прокурорската колегия реши да изяснява случаи, свързани с Мартин Божанов.

За следващото си заседание на 21 февруари кадровиците са поканили на изслушване апелативния прокурор на София Радослав Димов във връзка с казус, свързан с гръцки бизнесмени.

В последните дни в свои медийни изяви Анастасиос Дикос, който е изпълнителен директор на фирма на гръцкия корабен магнат Джон Кустас, съдружник в ИКЕА, „София ринг мол“ и в два големи инвестиционни проекта, разказва как е бил заплашван и изнудван от групата около Божанов и по-специално от адвокат Велимир Атанасов именно във връзка с един от тези проекти.

Гръцки бизнесмен: Мозъкът на тази групировка е Велимир Атанасов

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис разказа днес пред „Нова телевизия“ подробности около схемата за изнудване и рекет, за която твърди, че е измислена от адвокат Велимир Атанасов, с участието на убития му партньор Мартин Божанов-Нотариуса и освободеното вече ръководство на СРП.

„Мозъкът на тази групировка е Велимир Атанасов“, заключи Каламарис.

За тази връзка разкри вчера в интервю за „24 часа“ Анастасиос Дикос, който ръководи бизнеса на корабния магнат Джон Кустас в България и каза, че са изнудвани във връзка с инвестиционен проект за жилищно строителство. По него търсили съинвеститор и се появили арабски бизнесмени, които имали българско гражданство. Сключили предварителен договор, но когато трябвало да се представи проект, партньорите им започнали да правят спънки. Гръцките бизнесмени започнали проверка и стигнали до извод, че проблемът идва от собствениците на два съседни имота, една от които е високопоставен служител на НАП и живее със собственик на бензиностанции. Тогава започнали проблемите им с прокуратурата, в основата на които те твърдят, че е бил адвокат Велимир Атанасов, който започнал да защитава интересите на арабските бизнесмени.

„Вместо да има търговски дела, по-евтино е да има сигнали в прокуратурата. Който от мръсния бизнес иска да създаде проблем на здрав бизнес, може да се обърне именно към такива адвокати“, каза днес Каламарис и припомни, че след това в районната прокуратура им повдигнали обвинения за измама в особено големи размери, определили им гаранции от 50 000 и 100 000 лева, както и забрана да напускат страната.

По думите на Каламарис, „това е дело на дясната ръка на Зартова – Борислав Георгиев“. Според него Георгиев и бившите вече заместници на Зартова правилно са се разграничили от нея, но късно.

„Нов публичен дом със стари компаньонки не може да стане. Призовавам поне Борислав Георгиев да бъде отстранен“, каза Каламарис и добави, че Велимир Атанасов директно е подал сигнала срещу тях до прокурор Борислав Георгиев. Той разказа и как непознат човек отишъл при него и бизнеспартньора му Дикос и им обяснил, че прокурор Георгиев „имал огромен проблем с комара“. Непознатият предложил бизнесмените да му дадат 50 000 евро, а с парите той щял да промени мнението на прокурора за тях, тъй като познавал лихварите на магистрата.

„Така ли е или не е така…не е лошо да се провери. Ако е така, този човек не трябва да е там“, каза Каламарис.

Междувременно пък Невена Зартова коментира пред бТВ, че първоначалното постановление за привличане на обвиняеми в СРП по този казус, е било потвърдено от градската прокуратура, а мерките им за неотклонение са били потвърдени и от районния съд. След два месеца и нова жалба от обвиняемите обаче, същият прокурор от градската прокуратура е отменил постановлението за привличане като обвиняеми.

„Същият колега, който се е произнесъл и веднъж е потвърдил тяхното привличане, го е отменил. Не искам да давам квалификации, че е странно, но не само това. Наблюдаващият прокурор от СРП е отведен от градската прокуратурата и делото е разпределено на друг“, обясни днес Зартова. На въпрос за връзките ѝ с адвокат Велимир Атанасов и твърденията на гръцките бизнесмени, че двамата са в любовни отношения, тя каза, че се познават от 2005 г., когато той е бил съдия и поддържат семейни и приятелски отношения.

„Не го крия от никого. Поддържахме семейни приятелски отношения, никога не е ставало въпрос за някакви конкретни производства, напротив, умишлено сме ги избягвали“, коментира вчера пред БНТ Зартова.

Йоаким Каламарис обаче твърди, че отношенията на прокурорката с адвоката са по-близки.

„Виждам лицето Зартова да обикаля студия, когато данъкоплатците ѝ плащат заплатата. По-хубаво е тази дама да очаква правосъдието и да не се крие зад имунитета си. И я питам директно: На вила „Чинка“ на 25 януари 2022 г. била ли е там с лицето Велимир Атанасов, спали ли са заедно в една стая, за да видим нивото на лъжата на тези уж сериозни хора?“, каза Каламарис и предизвика Зартова да го съди за клевета или да бъдат проверени твърденията му чрез регистрацията в хотела, като подчерта, че цялата гилдия знаела за „аферата“ между Атанасов и Зартова.

Той беше категоричен, че зависимостите не свършват до нивото на районната прокуратура и каза, че са получавали обаждане и от апелативния прокурор на София Радослав Димов, но по друг, макар и сходен казус. Димов се обадил на техния адвокат и му казал: „Трябва да те видя, че може евентуално да оправим творите гръцки клиенти“.

Относно твърденията на Зартова, че е виждала Мартин Божанов само два пъти, когато подавал сигнал в прокуратурата, Каламарис се възмути, че на него само му е отказвала срещи.

„Аз съм преподавател от 15 години в България и дипломат. На мен отказа, а бандитът Божанов го видяла два пъти“, заяви бизнесменът и добави, че през последните години са се обръщали към много институции и дори до финансовия министър Асен Василев, но получавали само мълчание и проверки. Внимание им обърнал само Бойко Рашков, докато бил вътрешен министър и след това била освободена от ГДБОП жената на Божанов.

МВР проверява изнудвал ли е Мартин Божанов гръцки бизнесмени

Малко по-късно днес главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че се проверява дали приживе Мартин Божанов е изнудвал гръцки бизнесмени. Той допълни, че сигналът е постъпил в ГДБОП, но е възложена проверка във всички структури на министерството.

Наред с това се извършва проверка и за участието на адвокат Велимир Атанасов в схемата на натиск и изнудване, обяви Живко Коцев пред журналисти в Ямбол, съобщи БТА.

Гръцки бизнесмени, чрез наети от тях адвокати са сезирали ГДБОП. Постъпила е жалба, разглеждана е. Става въпрос за имотен спор. Извършена е проверка през 2022 г. Всички материали са изпратени на Софийска градска прокуратура, тъй като са изпълнявани указания на определен прокурор. Твърдението е, че тази преписка е останала в прокуратурата, не се е връщала в ГДБОП“, каза Коцев.

Той уточни и че се изяснява дали Мартин Божанов е сътрудничил на МВР: „Възложили сме проверка да се проверят всички тези твърдения. Искаме да бъдем обективни и да не даваме информация на парче“.

По време на изслушването си от Съдийската колегия Николай Стайков от Антикорупционния фонд заяви, че е добре да се провери дали Божанов е бил информатор или сътрудник на МВР, тъй като е парадирал със специфичен статус. Стайков каза още, че охраната на Божанов се е състояла от служители на СДВР.

Борислав Сарафов: Необходимо е ново начало

По-късно през деня Борислав Сарафов представи назначената за и.ф ръководител на СРП Светлана Митова.

„Необходимо е ново начало. Убеден съм, че в районната прокуратура в София има огромен брой достойни магистрати, всеки от които е в състояние да изпълнява безупречно своите задължения. Обществото няма да търпи досегашните практики, които са върлували тук“, заяви и.ф. главният прокурор и добави, че Светлана Митова има необходимите професионални и нравствени качества да възстанови доверието в СРП.

Пред районните прокурори Митова заяви, че приоритет за нея е да „изгради стройна и добре работеща прокуратура, в която се работи със самочувствие и с доверие в обществото“. Тя каза, че очаква прокурорите да работят почтено, честно и професионално, за да изправят на крака най-голямата прокуратура в страната.

„Тя има лоши обективни показатели, защото е прокуратурата с най-малък брой обвинителни актове на човек в цялата система на районните прокуратури. Да дадем вяра на обществото, че в България има правосъдие“, каза Митова.

64
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ненаучилите история е повтарят
Ненаучилите история е повтарят
19 февруари 2024 7:19
Гост

Наскоро четох в архива вестници от 1949 – ами същата работа, но тогава не са ги наричали корумпирани, а врагове на народа. Но са сменяли наред съдии, започвайки с най-гнилите случаи и след това, когато етикета вече се е превърнал в търговска марка, вече масово, без да дават обяснения. То история се учи в архива и в хранилищата на музея. Изобщо, дядо ми казваше за девети септември – като всеки преврат във властта – тези от затвора взимат властта а тези на власт отиват в затвора. При демо крадцията просто за начали ги „освобождават“ (като че ли досега са били… Покажи целия коментар »

zmm
zmm
17 февруари 2024 15:55
Гост

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

---
---
19 февруари 2024 7:09
Гост

Горкия ЗММ – има нужда от повдигачи.
Интересно как му дават да продава това, което си е пристрастявашо след като лично го пробва. Все ведно наркоман да пробва дрога. Явно мафийката нещо не я бива. Да се учи от професионалистите магистрати на СС.

Между другото тези повдигачи обикновено повдигат и кръвното.
И то доста и трайно.

Ad nauseam
Ad nauseam
16 февруари 2024 16:17
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

KuPuJl
KuPuJl
16 февруари 2024 14:24
Гост

https://bird.bg/sarafov-8te-djudjeta/

Нека се дава публичност, крайно време е в тази държава събитията да се казват с истинските им имена.

xitomif
xitomif
16 февруари 2024 13:06
Гост

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:– https://do.my/bluestone

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2024 10:57
Гост

Как ИФ Митова свързва броя ОА с правосъдието не разбрах! Направи ми впечатление, че стремглаво се е движила в системата, даже е награждавана по времето на Гешев, значи наистина има някакви извънредни качества щом сега Сарафов я толерира, а всички други от времето на Гешев ги гони до дупка! Хайде да видим кога СРП ще заблести – утре, в другиден след година или две! Странното е, че Митова въобще не е работила в СРП, тогава как ще се справи, още не мога да се начудя! Някой ще се интересува ли изобщо!

ГДБОП
ГДБОП
16 февруари 2024 11:59
Гост

Марин Малчев за зам в районна , подписка . Иво Илиев само е против от СГП. Всички други от ръководството на СГП са за Марин. Даже и Деян Захарта . Моля Марин брокера на апартаменти да е зам на Фотева Митова в СРП. Да замете всичко и да прави банкети в Банско

ЗАЩО
ЗАЩО
16 февруари 2024 9:55
Гост

Защо М.Малчев продължава да е командирован в Софийска окръжна прокуратура, като се знае за връзките му с Нотариуса?

Тошко
Тошко
16 февруари 2024 11:52
Гост

Защото спинка, папка и слушка. Защото топи Иво Илиев и се сдобри с Божидара Ганева Димова . Защото е идвал за Наталия от окръга и носи ,когато и където трябва

Потресен
Потресен
16 февруари 2024 8:55
Гост

Изслушайте последния подкаст на инициатива правосъдие за всеки(има го в спотифай, ютюб и тн.) . Там се споменава -но без подробности и …за трети магистратски клуб, освен 8-те джуджета и SS клуб.

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2024 9:04
Гост

Това е продуктово позициониране отвсякъде

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2024 9:13
Гост

Ето въпросния подкаст. Изслушайте го-има защо! https://www.youtube.com/watch?v=4WzOG3ER1Ac

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2024 9:26
Гост

За третият клуб-слушай след 41:40 https://www.youtube.com/watch?v=4WzOG3ER1Ac

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2024 10:02
Гост

Нема па да го слушаме

Sans
Sans
16 февруари 2024 11:53
Гост

Добре заместник.

Захарин
Захарин
16 февруари 2024 21:54
Гост

A за 4-ти я клуб на педалите от много знаещите пишещи

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2024 10:02
Гост

Абе няма да го слушаме

Попето
Попето
16 февруари 2024 21:52
Гост

Олигофрени. Клубове, тъпотии, нарциси, злобни тъпи хора. Кои сте вие бе, измислени герои на тъпи платени сайтове за омаскаряване.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 21:22
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Луиза
Луиза
15 февруари 2024 18:28
Гост

Падат ябълките, а иф фуражката пълни дупката с още фуражки.

Тонката
Тонката
15 февруари 2024 17:55
Гост

Това радомирската звезда Фотева ли е? Сега Митова? Че тя от спец, на апелативен спец, на ВКП и сега в районна прокуратура?

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 19:03
Гост

Хайде, почна се! Който и да бяха сложили на тази позиция, все някой такъв щеше да се появи. И Джовани Фалконе да беше, светла му памет, тролът щеше да се изцепи.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 16:23
Гост

Боже то не остана ръководител на Софийските прокуратури,за които няма твърдения за нечисти връзки. Казвам го меко. Зартова и Димов с нотариуса. Русинова и Кирилова с Пепи еврото.

Ала-бала
Ала-бала
15 февруари 2024 18:02
Гост

Е братът на Пепи Еврото- Емил Петроф що го забрави. Той е зам.апелативен на София

Прокурор обвинен, че е разследвал Нотариуса?!?!?!?
Прокурор обвинен, че е разследвал Нотариуса?!?!?!?
15 февруари 2024 15:50
Гост

„Образуваното в Софийската районна прокуратура дело с обвинение срещу Петьо Еврото за принуда е било изпратено в Софийска градска заради разкритието в хода на досъдебното производство, че са извършени престъпления от магистрати, което наложило делото да отиде в по-горната прокуратура. Там не само го прекратили, но впоследствие прокурорът от районната прокуратура, който повдигнал обвинението на Петров, бил обвинен за превишаване на служебните правомощия, разказа Зартова, потърсена от „Дневник“. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2024/02/15/4588607_nevena_zartova_v_delo_sreshtu_petyo_evroto_sa_zameseni/

Закриване и реучредяване на съдебната система!
Закриване и реучредяване на съдебната система!
15 февруари 2024 16:00
Гост

Октопод !!!!! Няма надежда да бъде разнищен случая. Пипаталата се до всички нива на прокуратурата, който ще се бори с прокурорската престъпност? Единствения изход е ЗАКОНОДАТЕЛНИЯ(обръщам внимание-оказва се,че …политиците са чисти, нито едно име на политик няма, тоест само законодателят следва да се намеси!)-незабавни избори за ВНС, с цел конституционния законодател да закрие цялата съдебна система-БЕЗ ИЗПЛАЩАНЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, лустрира всички инсталирани(дори и неучаствалите в групата на джуджетата ,нотариуса Краси), запише фингиращия текст, че стажът в съдебната система се фингира като НЕПОЛОЖЕН, и не се зачита при пенсиониране , а вероятно и други групировки -например по линия на …зидарите-защо ли… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 18:34
Гост

Ей, ама къде ходиш ти? Д-р Гълъбова активно те търси! Бягай бързо при нея и ще има вероятно шанс да ти се помогне.

Ала-бала
Ала-бала
15 февруари 2024 17:58
Гост

Истина е това! Прекратиха го без да им мигне окото и унищожиха доказателството.То половината шефове в Градска и Сарафката са по него

от психиатрията
от психиатрията
15 февруари 2024 18:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Koлето
Koлето
15 февруари 2024 21:19
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
от психиатрията
от психиатрията
15 февруари 2024 18:37
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Цвети
Цвети
15 февруари 2024 21:16
Гост

Сулев обвиниха, защото опита да разследва еврото и бе един от малкото. Обвинение му повдигна прокурор Йордан Петров на Божидара Ганева бившия , който прекрати делата на всички гербаджии за карантината и дргюугите за масонските клубове и т.н. Данчо Петров беше в една стая със сулев много години и е трябвало да се отведе от делото , а не да обвинява , най малко защото кръстосаха полови шпаги на няколко места и има основания за отвод. Данчо сега живее с мисълта как да стане шеф, обещаваха ми, а ме излъгаха , така казва навсякъде. Данчо е изписал десетки постановления ,… Покажи целия коментар »

Тео
Тео
16 февруари 2024 8:37
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Божидара Ган Д.
Божидара Ган Д.
16 февруари 2024 11:56
Гост

Защо триете за Деян Захариев , той се познава с нотариално известния и е човек на чичо руси и чичо Ангел Попкол. Сега пази да не изгори някой важен, нотатоал оя го няма, но инструментите са на работа и чрез нов пом нотариат ще бачкат или за нов валутен Деян Захариев катаджията е новия градски прокурор. Данчо дългия петровввв ще му е зама

Анонс
Анонс
15 февруари 2024 15:48
Гост

Дотук вината се хвърля на съдебната система и по-скоро на прокуратурата. А кой е дърпал конците на Нотариуса? Кои са истинските поръчители и протектори? Двама-трима души от съдебната система ще операт пешкира, мафията по високите нива ще останат скрити и ще си намерят нови Нотариуси.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 15:07
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 14:58
Гост

Отрепки като Нотариуса и Красьо Черничкия показват докъде са паднали голяма част от магистратите ни. Но и показват колко е голяма липсата на точни и обективни критерии подбор на честни и компетентни магистрати и за повишаване им.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 15:00
Гост

Да добавим и още една безскруполна отрепка – Пепи Еврото и хората, които посещаваха неговия ресторант.

от психиатрията
от психиатрията
15 февруари 2024 18:50
Гост

В този ресторант скрита гнидо се хранеха много съдии и прокурори от СРС и СРП и храната беше хубава, сигурно и ти си бил мидо, но умираш от завист. карти нямаше и всеки можеше да влиза когато и както си иска. Айде застреляй всички съдии и прокурори, които са се хранили там. Нямат свършване глупаците

от психиатрията
от психиатрията
15 февруари 2024 18:46
Гост

Че погледнете ги тези като Зартова и заместниците и, които всъщност се наср.ха от страх и побързаха да се дистанцират от нея, защото знаят много добре какви нейни поръчки са изпълнявали. Такива са почти всички драпащи да стават админтитративни ръководители. Кариеристи и лакомници за власт и пари. Избират ги, козируват, правят си кръгове, самозабравят се и си мислят, че са велики и превръщат постовете си в средство да богатеят. И в съда и в прокуратурата е едно и също.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 12:03
Гост

До момента не чух нищо – кой, кога, къде, какво…точно и конкретно……….само общи приказки……..

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:56
Гост

Още от времето на Правен свят ви повтарях, че в съдебната система заплати не са необходими . Системата чудесно може да се самофинансира и самоиздържа . В прокуратурата необходимост от заплати няма. Напротив-прокуратурата трябва да е нетен донор към бюджета, и инсталираните следва да плащат помесечни вноски към бюджета-твърдя сума, плюс процент от законно събраното ДМС.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 12:03
Гост

Да не се забравя този случай-когато прокурор продаде на мафията името на защитена свидетелка. Самия тогавашен главен прокурор каза,че неизвестен прокурор е продал името на свидетелката
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/2508349

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 21:06
Гост

Е как ще се забрави като във бсяка тема напомняш???

Ами
Ами
15 февруари 2024 11:51
Гост

Тази е за уволнение и съд.А това, че ПК на ВСС бездейства означава само едно, прикриване на престъпления

въпрос до адвокатурата
въпрос до адвокатурата
15 февруари 2024 11:50
Гост

А адвокатурата колко дисципки образува спрямо адвокатите, посредничили между престъпността и прокуратурата, и участвали в рекета, измамите, заплахите, ОПГ-то-конкретно по случая Нотариуса? В медиите досега написаха няколко имена.

Или ще се случи ,като с адвоката от предаването на битиви-отпреди години-с фалшивите записи на заповеди и изпълнителни листове-нулева реация, нулеви последици-а вече и давността изтече, а гражданите загубили имотите си не си ги върнаха. А по този случай на колосална имотна измама със земи край морето-каква е реакцията на адвокатурата https://bivol.bg/emliachni-tiholov-conev.html „НАЙ-ХУБАВИТЕ КЪТЧЕТА ОТ ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ – ЗАГРАБЕНИ С ИЗМАМА“

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:43
Гост

Единствения въпрос е-след потресаващите разкрития колко прокурори са арестувани? И ако отговорът е нула, при този октопод на престъпност и прокуратура, ще е многозначително и ужасяващо.

Грузинския опит
Грузинския опит
15 февруари 2024 11:53
Гост

В Грузия, след подобен случай, но с далеч по-ниско ниво на престъпна дейност, джипката седмици не смогваше да извози прокурорите, замесени в измамите до арестите-оказа се ,че в Грузия е имало малко джипки, но много прокурори за задържане. Там , ужасени от случая, закриха прокуратурата изцяло, и я реучредиха наново, с нови хора.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 21:05
Гост

А на остров Тамбукту, след подобен случай, всички прокурори бяха изядени от местното население.

Български офи;цер
Български офи;цер
15 февруари 2024 11:07
Гост

Масови разстрели трябват …..!!!

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:06
Гост

Според мен замитат за да не се разбере мащаба на престъплението

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:05
Гост

ШОК! Преназначени в редови прокурори СРП. И? Да се скатаем докато премине бурята?

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:03
Гост

Ох. Драмите тепърва предстоят

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:03
Гост

Случват се такива неща. Ако държавата е нормална. Ако управлява Борисов може и да няма полет с 18 мизерни мигранти/бежанци, но нямаше да има и реакция за хората комуникирали с Нотариуса и нареждали дела.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:02
Гост

Ако има и най-малки съмнения, че има хора от системата, които са били на спявки при този престъпник, значи трябва да се направят доста неща

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:02
Гост

Категорично подкрепям такова решение.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:01
Гост

Правилно.

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 11:00
Гост

Този така наречен Нотариус е развивал такава огромна дейност, че не е истина някой в държавата да не е знаел за нея. Я Цветанов, я Борисов, я прокурори, съдии, нотариуси, адвокати

Анонимен
Анонимен
15 февруари 2024 14:57
Гост

Отрепки като Нотариуса и Красьо Черничкия показват докъде са паднали голяма част от магистратите ни. Но и показват колко е голяма липсата на точни и обективни критерии подбор на честни и компетентни магистрати и за повишаване им.

Тонков
Тонков
15 февруари 2024 11:00
Гост

Е, определено не е като да не са знаели за тоя клуб и за Нотариуса. Хайде да не се правим на чукнати.

Каменов
Каменов
15 февруари 2024 10:59
Гост

Сътресения породени от неглижиране на проблемите в системата

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2024 13:14
Гост

Неглижиране, казваш. Едва ли.