39-годишен мъж отива на съд за закана с убийство, след като преди 3 месеца отправи заплашително съобщение в личния профил на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че „ще мре като куче“, съобщи „Сега“.

За разследването стана ясно през юли, когато прокуратурата съобщи, че мъжът е задържан и обвинен за изпратено на 4 юли съобщение, а днес от държавното обвинение потвърдиха, че обвинителният акт е внесен в съда и предстои делото да бъде насрочено.

Според „Сега“ заплахите, които мъжът е отправил към Тагарев гласят: „Ще мреш като куче, Предател, Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов народен съд идва и ако си мислиш, че ще се отървеш жестоко си се излъгал. По канавките ще изгниете боклуци долни“.

В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са експертизи и е установено, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от Григор Димов. Ако вината му се докаже в съда, той може да получи до шест години затвор.

Заплахата с постове във Фейсбук към управляващи не е прецедент. През 2017 г. 36-годишният тогава Васил Коцев беше задържан заради негов пост срещу тогавашния премиер Бойко Борисов. Две години по-късно пък варненецът Теодор Николов беше обвинен за закана с убийство към Борисов.

През 2021 г. Любомир Яков отправи заплахи да убие бившия председател на Народното събрание Ива Митева и Бойко Борисов, след което стоя над 7 месеца в ареста и накрая се споразумя с прокуратурата това да е и наказанието му.

40
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:23
Гост

­­­Г­о­­­р­­­е­­щ­­и­­­ ­­м­­­о­­м­и­­­ч­­е­­т­­а­­ ­­­в­­­и­­ ­­­о­­­ч­а­к­в­­­а­­­т ­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?90851

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2023 12:44
Гост

А СПЕ дали има по делото, Тагарев изпитал ли е основателен страх от заканата? Че иначе отиваме на несъставомерност..

и така си е несъставомерно
и така си е несъставомерно
25 октомври 2023 14:10
Гост

Не е нужно да е изпитал, а да е могъл да изпита, но няма как да е могъл, няма никакви основания.

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2023 19:25
Гост

Обаче козяшкия трол е набил по един минус. Много слабо, центчетата са спрели явно.
За несъставомерността- да, украинските служители са изключително смели (или поне така ги вадят по новините).

Адвокат
Адвокат
26 октомври 2023 10:53
Гост

Има богата съдебна практика, съгласно която е възможно да е изпитал страх, а не реално да го е изпитал. Опорните точки на Израждане и кремълските тролове са в противоположна посока.

Адвокат дръжки
Адвокат дръжки
26 октомври 2023 18:55
Гост

Богатата съдебна практика подкрепена ли е със СПЕ, или да не се излагаме, минаваме без такава експертиза и се отчитаме пред посолството? Защото и възможността се доказва по същия начин, с експертиза. Тагарчук много се е уплашил, също така е било възможно да се е бил уплашил от някакъв фейсбук идиот 😀

Проскубания бухал
Проскубания бухал
24 октомври 2023 20:13
Гост

Прокуратурата деградира с всеки изминал ден

Анонимен
Анонимен
25 октомври 2023 11:09
Гост

И това от много години насам… от времето на Цацаров, Гешев и техния ментор Филчев, всички от които обслужваха интереса на ГЕРБ и ДПС.

Ad nauseam
Ad nauseam
24 октомври 2023 16:35
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

За протокола
За протокола
24 октомври 2023 16:35
Гост

Отдолу един – двама козяци са грачили, храчили …

И цъкали от разни IP , ужким са много хит.

Въпрос
Въпрос
24 октомври 2023 16:41
Гост

А ти как виждаш ip-тата? Да не си шестак случайно?

Жалки, смешни рублофили
Жалки, смешни рублофили
24 октомври 2023 17:24
Гост

Копейкаджиите са бетер Барни Ръбъл, той поне само от бяло хакерство разбира, а те не само всички IP-та знаят, но и са компетентни по абсолютно всички въпроси.

Хаха
Хаха
26 октомври 2023 18:57
Гост

Стилът ти е еднакъв, козяшки аватар, няма нужда от IP

——-
——-
24 октомври 2023 15:14
Гост

Всички тука, които нападат момчето, да ви се случи най-лошото дано!

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2023 15:00
Гост

Тоя русофилистик най-добре да пледира невменяем. Кремълската пропаганда сериозно е увредила и двете му мозъчни клетки и не разбира свойството и значението на извършеното.

Хаха
Хаха
26 октомври 2023 18:58
Гост

Ти поне една имаш ли, или като на памперса ти спускат на листче 😉

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2023 14:49
Гост

Ало, колеги, стига слагачество, деянието е несъставомерно и без оптика.

За протокола
За протокола
24 октомври 2023 16:29
Гост

Тук няма колеги!

Тук има преобладаващо тролове на Козяк!

Росен
Росен
24 октомври 2023 14:35
Гост

Поредният с психически проблеми. Има къде по-цивилизовани начини да изрази недоволството си.

Хари
Хари
24 октомври 2023 14:38
Гост

E, обаче зависи към кого. Сега ще си понесе наказанието.

Асен
Асен
24 октомври 2023 14:44
Гост

И не е наясно със свободата на словпто.

леко
леко
24 октомври 2023 14:33
Гост

Къде е заканата за убийство, което обвиняемият ще извърши? Можем да прочетем едни предположения (въпрос на астрология) и може би желания за нов народен съд.

Въпреки че в нашата история (при Стамболов) един писател го осъдиха на смърт за въжделенията му, които си е записвал в личния дневник.

Що се занимавате с глупости?
Що се занимавате с глупости?
24 октомври 2023 14:30
Гост

Военни министър по дефиниция е смел човек, и престъпление няма-едва ли се е уплашил от плямпаници на плямпало, което не си мери приказките. И мен са ме заплашвали в кварталния парк,че ще ме колят-след като направих скандал на едни,че си рахождат кучетата без повод(тоест не на каишка), и нито съм се оплаквал в милицията, нито съм вземал насериозно подобни плямпаници-които очевидно са несериозни, и никога няма да се случат, които очевидно не ги мислят , изричат се по време на гняв-при липса на аргументи при скандал,например. Да попитам-като на футболен мач агитката крещи к-р за рефера, нали схващате,че не го… Покажи целия коментар »

Мария
Мария
24 октомври 2023 14:29
Гост

Фейк профил на копейкаджия значи? Любопитна история покрай вакините и драмата, която се създаде тогава с дезинформацията от руската хибридна война в мрежите. Изказала бях мнение, че съм ‘за’ ваксините и според мен е редно да се ваксинираме. И мен са ме обиждали и псували да си „нашия г*за с ваксини, и аз и децата ми да умрат“. Аз съм докладвала такава омразна реч, но вероятно фейсбук, ако изобщо реагира, защото на изцяло фейк новини той не регаира и не ги премахва, та ако реагира вероятно е изтрит профила, който ме кълне, но е направен нов. Реших да не си… Покажи целия коментар »

Предположение
Предположение
24 октомври 2023 14:42
Гост

Абе най-вероятно е на протестър? Като оня, който мамеше с евтини самолетни билети, примерно-от това котило. Протестър, после пратен в затвора за няколко месеца. Там Бай Ставри го повъзпита, и сага на свобода-протестърът засега е хрисим гражданин.

Нина
Нина
24 октомври 2023 14:26
Гост

Да се обзаложим ли дали на колата си отзад няма стикер на Ботев, а на корема или пръсеца татус на Левски? ПатрЕоти. Изродиха цялата ни история. Начело с оня дето се прави на поп, ама врътка различни моми всяка седмица – Пламен Мирянов. А сестра му родила преди 18 години дете, защото явно и тя обича и уважава християнските ценности, иска да живее в целомъдрие до първата брачна нощ. Иначе се тика да води парадите за християнското семейство в София, а до него нещо, което ни е жена ни е мъж, но има каска на главата си. Или беше гевгир… Покажи целия коментар »

Предположение
Предположение
24 октомври 2023 14:40
Гост

Абе може пък да е избирател на протестариата? Като оня мошенник от протестариата, отишъл в затвора за измами(който събираше пари за екскурзии, които не се случиха, избирателче с десни възгледи, доста популярно протестърче)

Дръвчев
Дръвчев
24 октомври 2023 14:24
Гост

Да му наложат масивна глоба. И да не си мисли и той и другите амеби, които си самопреценят, че така се опитват да заглушат гласа на народа. Никой нищо не се опитва да заглуши, умствено изостанали хорица. Просто сте прости до толкова, че сте склонни да заплашвате с убийства в отчаянието си и невежеството си. А дано не стигате и до насилие

Любенов
Любенов
24 октомври 2023 14:22
Гост

Каквито им гласоподавателите, такива са и в партия Израждане! Хахах да го пратим ли това на кандидатката от Израждане в Шабла, госпожа Соленкова, която в предизборния си плакат не знаеше от кой град се кандидатира за кмет. Уж за Шабла, ама зачитайки плаката виждаш, че говори за „плажовете“ на Каварна (там няма плажове, има един мизерен плаж с пясък от Шабла и Дуранкулак), накрая пише и „Заедно за Каварна“. Хора, те дори не разбират за кой град са кандидат кметове, там тъпотията е на такова високо ниво, че аз оставам изумен.

Адв.
Адв.
24 октомври 2023 14:22
Гост

Ехеее, на мен колко човека ми са се заканвали с убийство. Най-малко 20 пъти, ама свикнах, всеки поотделно ли да го съдя!?

Трендафилов
Трендафилов
24 октомври 2023 14:20
Гост

Вероятно е споделял и пълната глупост, че НАТО иска да купи добричка област, да я направи във военна база. Което като го прочетеш и ти става смешно, но после виждаш как тая глупост буквално залива Фейбук. 3000 споделяния да кажем. Тогава ти става мъчно и се ядосваш защо станахме толкова умствено скопена нация.

Милев
Милев
24 октомври 2023 14:19
Гост

Хора, има коментари пак от подобни фейк профили, които бълват руска пропаганда – Сорос е взел руското знаме, заменил е синият цвят със зелен и така е сздал българското знаме. Това съм го чел, като коментар от поредната стринка или профил без профилна снимка, не си спомням вече.

Дали, ама надали
Дали, ама надали
24 октомври 2023 14:32
Гост

То щото няма прокаубойски фалшиви профили?

Иванов
Иванов
24 октомври 2023 14:18
Гост

Какво значи „профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от Григор Димов.“? Тоест това не е реален профил на Григор Димов, а е някакъв фейк профил. А ТАКА! А сега да го прочете всеки това и да си набие в кухата кратуна, че Израждане с пари от Кремъл плащат за масирана кампания по дезинформация и създаване на впечатление, че онези 400-500 хиляди националисти и фашисти в България всъщност са много повече! За да може после Копейкин да крещи как го подкрепят милиони българи ама на изборите го прецакват. Как милиони българи искат да сме… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2023 14:35
Гост

Що-много хора имат по няколко профила-един, истинския с който пазят поведение, за пред роднини, съседи, и фейк профил, за влизане в политически дискусии, критики, попръжвания , недоволства (вж групата на кв Гео Милев в софия-недоволствата от тупане на килими, неправилно паркиране, остъклени незаконно балкони на съседи е от фалшиви профили, никой не иска с реалния си профил да се изпокара със съседите си)и тн. Като често и двата профила спорят, за по-интересно, иподдържане на конспирацията.
ти нямаш ли няколко профила?

Трътков
Трътков
24 октомври 2023 14:14
Гост

Подобен индивид вероятно се кефи много Путин и смята, че Украйна сама си е виновна за своята злощастна участ

Тагаренко
Тагаренко
24 октомври 2023 14:17
Гост

Мда, и аз мисля че Украйна сама си е виновна

Тагаренко, Макаренко и Путлеренко
Тагаренко, Макаренко и Путлеренко
24 октомври 2023 17:26
Гост

Мда, идиотите трябва да се подкрепят взаимно.

Кръстев
Кръстев
24 октомври 2023 14:14
Гост

Такива плоскоземци веднага на дело и глоба! Да се научат, че няма как да псуваш и да обиждаш хората около теб, защото не споделят твоята псевдо патрЕотичност.

Димитър
Димитър
24 октомври 2023 14:18
Гост

Не знам дали си наясно моралистче ,но заканата за убийство е по-сериозно нещо от обидата и псуването. С тях всички протестърчета ще свикнете.