18-годишен младеж е бил застрелян от полицай, който го е преследвал, съобщиха от МВР.  Раненият е бил закаран веднага в болница, но там по-късно е починал.

До инцидента се е стигнало, след като малко след 2 ч. в полицията е бил получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили едно от тях с тръба по главата и след заплаха, им отнели раница с лични вещи и пари.

След това около 5.15 ч., охранител в столичен бизнес център подал сигнал в полицията, че трима маскирани прескачат оградата на обекта.

Изпратените на място екипи подгонили двама от тях пеша, а третият се качил в автобус на градския транспорт. При продължилото преследване един от полицаите стрелял първо предупредително, а след това с нов изстрел ранил един от бегълците.

Задържан е 15-годишният, опитал да избяга с автобус, поясниха от МВР.

Третият от извършителите е на 20 години и беше задържан в кв. „Ботунец“, откъдето са и тримата. Към момента се изяснява дали те имат общо и с грабеж, извършен по-рано в същия район, но от полицията засега отказват повече информация.

Пред БНР адвокат Димитър Марковски коментира, че полицаят може да бъде обвинен и в умишлено убийство, ако се окаже, че е застрелял младежа в гръб.

„Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В тази хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да се причинят минимални увреждания на лицето, което следва да бъде задържано и което евентуално е нападнало полицая“, каза Марковски. По думите му полицаите ще са превишили правомощията си, ако се окаже, че са стреляли, въпреки че животът и здравето им не са били застрашени в конкретната ситуация. Решително за това обаче ще е заключението на съдебно-медицинската експертиза, която ще покаже къде е попаднал изстрелът.

„Ако се окаже, че е в гърба по време на преследване, в такава ситуация вече полицейският служител изпада в доста проблематично положение на възможен обвиняем. Може да се стигне до повдигане на обвинение за умишлено убийство“, обясни адвокатът и подчерта, че дори и преследваният да избяга, полицаите не трябва да опитват да го хванат на момента и на всяка цена, тъй като могат след това да го издирят и задържат.

71
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:25
Гост

­­Г­­о­­­р­­е­щ­и­ ­м­­о­­­м­и­­ч­е­т­­­а­ ­­­в­­­и­ ­­­о­­­ч­­а­­­к­­­в­­­а­т ­-­-­­­-> https://nu21.fun/girl?89720

ева
ева
27 септември 2023 14:53
Гост

Браво на полица,жив и здрав да е,смърт за тези долни мангали крадливи.

Пламен
Пламен
25 септември 2023 12:03
Гост

Абе тия мангали са ударили с тръба по главата момичето. Можеше да го убият. Маскирани и бягат, да бяха спряли нямаше да стреля. Той ги е предупредил. Обикновено мразя полицаи защото са некадърни, но тук полицая има право. Напълни го подкрепям.

Анонимен
Анонимен
21 септември 2023 10:00
Гост

Полицай убил с личен пистолет от разстояние 100 метра в гръб. На 100 метра с пистолет се стреля само напосоки. Няма никаква самозащита или нещо подобно. Да не говорим че няма как да има доказателства че това е лицето, приложило насилие. В случая има просто непрофесионализъм и убийство.

Адолфстин Хитлеров
Адолфстин Хитлеров
20 септември 2023 17:36
Гост

Един мангал по-малко. Евала. Дайте медал на полицая.

Красимир
Красимир
20 септември 2023 15:59
Гост

Преди десетилетия станах свидетел на една перфектна акция извършена от един единствен полицай в Бургас , който нареди на колегите си да изчакат и сам без да извади личното си оръжие неутрализира въоръжен с револвер арабин от фамилията Асад ,който бе взел за заложници цялото заведение в което работех . Достоен полицай,който заслужено бе издигнат за един от началниците в Областна Дирекция на МВР Бургас.. Не като този некадърен убиец ..

Красимир
Красимир
20 септември 2023 15:45
Гост

Незабавен арест и Съд за убиеца полицай грубо превишил правомощия и закона за МВР! Ясно и категорично е записана хипотезата за използване на огнестрелно оръжие и възможностите за отнемане на човешки живот по законен повод и той е : Употреба на оръжие се използва само когато полицаят е нападнат с оръжие от разстояние от което недвусмислено има риск за живота му,както и при втора а именно само и единствено когато съществува реална заплаха за живота на граждани или увреждане на здравето на множество граждани.Ясно и точно е записано в Закона за МВР че няма право да се употреби огнестрелно оръжие… Покажи целия коментар »

убивам соросоиди
убивам соросоиди
21 септември 2023 0:18
Гост

лайнар ще ти пръсна соросоидната тиква

П. Стойчева
П. Стойчева
20 септември 2023 14:45
Гост

Човешкият живот е ценен , сездаден от Бог ! Точно както казва адв. Марковски, даже и да избяга, лицето по-късно може да бъде издирено и намерено .
За съжаление станалото е непоправимо .

Koko
Koko
20 септември 2023 11:56
Гост

Подкрепям полицая в конкретния случай а на тези дето смятат, че си е превишил правата пожелавам да им се случи подобна среща с маргинализирана-група с тръби посред нощ. В крайна сметка всички разбрахме, че дори при предумишлено убийство съдебната система оценява човешкия живот на 9 години затвор от които се излежават 6. Кой 18-годишен престъпник ще се уплаши от 6 години затвор, живота е пред него и може да продължи да краде и убива е след 6 години. Трябва по често да четем за застреляни престъпници отколкото за почернени семейства!

Анонимен
Анонимен
20 септември 2023 13:13
Гост

Не съм съгласен с твърдението ти
Полицай има право да използва оръжие само и единствено когато неговия живот е застрашен. В този случай живота му не е бил застрашен което означава че е превишил правата. Този полицай трябва да бъде уволнен и наказан спрямо закона

Анонимна
Анонимна
20 септември 2023 0:13
Гост

Това може да се случи само в България! Как може в 2 часа да обикалят и да ограбват хора тези долни роми! Тази майка щом мисли за детето си да види в каква среда се движи и да си го прибира навреме не да се шляе цяла вечер до сутринта. Полицая си е вършил работата и аз го оправдавам за тези действия. Ако не беше виновен, защо бяга и не се спира след като е предупреден няколко пъти? Вървят на тумби, наперени и с повече права от нас Българите. Раждат деца без да се грижат за тях, карат ги да… Покажи целия коментар »

Име
Име
19 септември 2023 22:39
Гост

Непълнолетен манго, зачитащ само мешерето?

Анонимко
Анонимко
19 септември 2023 15:24
Гост

Това оръжие му е дадено не за самоотбрана, а за да задържа престъпници, а и ранения не е умрял при стрелбата, рецидивисти, възрастта е без значение, за да граби е млад, а като го спрат и заловят на местопрестъплението, полицайте са все виновни, не става така,

Анонимен
Анонимен
19 септември 2023 19:46
Гост

Всъщност, оказва се,че е стреляла с личното си оръжие-което е тежка издънка, и забранено за ползване по време на работа. То е само за самоотбрана, а не за задържане на престъпници.

Съвет: Да избере килията , с една бивша районна кметица.

Анонимен
Анонимен
19 септември 2023 10:52
Гост

Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо: ………….. 3. след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга; 4. след предупреждение за предотвратяване бягство на лице, задържано по съответния ред за извършено престъпление от общ характер; …………………… (2) При използване на оръжие полицейските органи са длъжни да направят всичко възможно да запазят живота на лицето, срещу което е насочено, и да не застрашават живота и здравето на други лица. Това е ЗМВР.Извън него има разни, да ги наречем, „правно – практически“ критерии… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 23:14
Гост

Защо, когато полицията работи отново не сме доволни! Защото не знаем какво искаме. Така ни се пада, такива управници, такива защитници и такива престъпници!

Анонимен
Анонимен
19 септември 2023 4:57
Гост

Не е работа на полицията да убива. А да задържи твърдяния престъпник-жив, и здрав, да бъде предаден на съдебната власт.
Мястото на престъпник е в затвора, а не в гроба.

Ако полицай не може да настигне момче на 18 г и му сложи белезниците-няма място в полицията, а да става касиер в мола.

Борбата с престъпността се върши по закон-арест, съд и затвор- и толкова, а не с избиване на хора-като в Чили при Пиночет.

Анонимен
Анонимен
19 септември 2023 8:03
Гост

Нали това са правили полицаите, преследвали са заподозрените! Питка ли да им месят и да ги канят да се предадат, след като бягат!

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 20:57
Гост

След като толкова е неприемливо полицай при преследване и неподчинение да използват оръжие за осъществяване на правомощия, тогава да им се изземе оръжието, да им се връчат тояги и кой, където сварят да налагат беки са доволни всякакви правозащитници. Забравят обаче, че и те могат да са пострадали от грабеж и да разчитат полицаите да заловят извършителите.

Анонимен
Анонимен
19 септември 2023 4:13
Гост

Не просто е неприемливо , а е престъпление да разстреляш в гръб бягащ човек.
И не се страхувам от престъпната дейност на роми, а от престъпната дейност на милиционери. не е забравено как милицията преби Р.Б. пред НДК-защото е с дълга коса.
Не е забравено как милицията уби младият спортист Айредин Мустафов. Убиха го-защото могат. В съда милиционерите казват по случаят Мустафов-„стреляхме всички, стреляхме със злоба“.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
19 септември 2023 13:52
Гост

Като не се страхувате от „роми“, отидете да живеете в циганската махала! Много е лесно да седите в чистичкия и уютен офис, да капе заплата от чичко Шорош, и да критикарствате. Циганинът има права, докато спазва правилата на обществото. Например, да спре и да даде да му проверят документите. Когато е извършил престъпление и бяга от местопрестъплението, той не е циганин, а бягащ престъпник. Интересът на обществото не се състои в щадене на всяка цена живота и/или здравето на тези, които не щадят живота и здравето на другите. Отидете при някой циганин, връчете му една тръба да ви пребие, а… Покажи целия коментар »

Мърковски
Мърковски
18 септември 2023 19:40
Гост

Убитуто, сиган ли йе?

666
666
18 септември 2023 15:55
Гост

Стреляш предупредително или изобщо не стреляш1, ако срещу теб няма равно по степен оръжие. Както е записано в Закона, относно неизбежната самоотбрана. Стреляш там, където не е застрашен животът на евентуалния престъпник., тъй като той, не е нужен мъртъв нито на съда, нито на плицията, нито на прокурора. Вариант „умишлено убийство“, е много възможен, особено ако полицесйкият служител е млад и амбициозен, гледащ редовно Фокс Крайм.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 септември 2023 18:04
Гост

Това с равното по степен оръжие е пълна глупост и покойния проф. Стойнов, лека му пръст, сигурно се върти в гроба от такава малоумщина.
#закрийтепосредственитеюридическифакултети

Адвокатин
Адвокатин
18 септември 2023 13:21
Гост

Българските полицаи трябва да стрелят по-често. Работата на полицията е противодейства на престъпността, а престъпникът трябва да се страхува от полицията и да е наясно, че отговаря с цената на живота си. Не виждам нищо нередно. Който бяга от полицията не е цвете за мирисане. Маскиран, взломира, краде, бие, бяга, но после все ще се намери някой недорасъл либерал да каже „ми той беше добро момче, учеше си уроците“.

мнение
мнение
18 септември 2023 16:53
Гост

Не съм либерал, обаче разсъжденията ти са направо потресаващи. Ако развържем ръцете на полицията да стреля за щяло и нещяло, ще ни отстрелват наред. Кадровият подбор в МВР е под всякаква критика, немалка част от полицаите са имали противообществени прояви, липсва им подготовка, не са мотивирани, дори елементарно възпитание често липсва. А в случая говорим за 18-годишен хлапак, който не е тръгнал да убива, а да краде – вероятно за така нужната му доза. А да ти кажа ли кой прибира пари от дилърите, за да продават дрога на спокойствие?

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 23:20
Гост

Разбира се, че полицаите ще стрелят, ще преследват, ще задържат, а гражданите трябва да изпълняват полицейските разпореждания. В цяла Европа и САЩ има респект към полицаите, само в България полицаите трябва кротко и мирно да наблюдават.

Кой ще ни пази от милицията?
Кой ще ни пази от милицията?
19 септември 2023 4:33
Гост

Милиционерите не са наши господари. И не гражданите трябва да имат респект към милиционерите, а милиционерите трябва да имат респект от гражданите. Гражданите плащат заплатите, и осигуряват огромните привилегии на милицията. И милицията трябва да си знае мястото-те са там да служат на гражданите, и да са респектирани от гражданите-а гражданите са началниците на милиционерите, а не обратното! Всеки милиционер, който самосмята, че гражданите трябва да имат респект към него, а не той да е респектиран от гражданите следва да бъде незабавно уволняван-защото е опасен за правовия ред. Милиционерът не е е господар на суверена-народа. А народът, суверенът, гражданите са… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 септември 2023 8:13
Гост

Нещо сте се объркали драги! Гражданите, които настояват да им се зачитат правата, включително и това на живот, трябва да изпълняват и задълженията си, включително да се подчиняват на полицейски разпореждания, които са задължителни по ЗМВР. Редовите полицаи, тези, които са на терен са преследвали посочен от пострадали извършител, издавали са му разпореждане да се легитимира и да спре да бяга, за да бъде установен. Те не са го преследвали, за да го застрелят, така, както възрастните хора и жертвите на грабеж биват пребивани до смърт от наглите примати, нападнали ги, за пари.

Въпрос
Въпрос
18 септември 2023 17:49
Гост

И как следва да действат българските полицаи, според теб, с прокурора, който в училищна лавка нападна дете в ноторния случай ,дете с тежки сърдечни проблеми, наби го, и после опита да го души?

Схващаш лви какво безумие и алсур си изписал,а?

Хари
Хари
18 септември 2023 13:06
Гост

Напълно нормална реакция от страна на полицая.

Филип
Филип
18 септември 2023 13:07
Гост

Да би мирно стояло…

до 18 септември 2023 13:06
до 18 септември 2023 13:06
19 септември 2023 4:38
Гост

Това ще реши съдията, драги Хари-Сали.
И се моли младият човек да не е застрелян в гръб. Щото тогава отиваме не към евентуален, а към пряк умисъл.
Милиционерът е трябвало да задържи бягащия, с умения по физическа подготовка, да му сложи белезници.
Само господ може да отнема живот.

Ама как така ще стреля по улиците, алоооу?

Вили
Вили
19 септември 2023 23:24
Гост

А според теб,трябваше да го изпревари и да стреля отпред ли?Крадеца в случея не бяга за спорта,той е извършил съзнателно престъпление.И не му е за първи път,за тази крехка възраст.

Димо
Димо
18 септември 2023 13:05
Гост

За коментиращите по-долу: ако с пострадалото момиче се беше случило нещо по-сериозно и то е в болница?

Рики
Рики
18 септември 2023 13:04
Гост

Само на 15 години! Та той е ученик!

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 13:01
Гост

Често сутрин ходя да тичам за здраве в един от двата близки парка , недалеч от много елитен квартал. Между 5 и 6 сутринта, рядко към 7.До неотдавна, заради ковид истерията тичах с медицинска маска, веднага щом ни пуснаха по парковете. И какво-сутрин, като съм с медицинска маска, казват,че съм и съмнително изглеждащ, 5,30 часа, тичам в парка някой може да ме отстреля. Без да провери какво , що ,как, защо? Така де-сутрин рано бягам с маска. За здраве-високо ми е кръвното, и лек джогинг ми помага да съм горе-долу добре с кръвното, ама това било рисково.

бягаш сутрин, но това не пречи да си тъп
бягаш сутрин, но това не пречи да си тъп
18 септември 2023 16:47
Гост

Ами ако е станало наоколо тежко престъпление, има полицаи, които ти извикат да спреш за проверка, после те подгонят, защото не го правиш, дадат предупредителни изстрели, но ти отново не спираш, ами ще те застрелят вероятно… съвсем основателно, освен ако освен тъп, не си и глух, но тогава вече ще е нещастно стечение на обстоятелствата… съмнително изглеждащ „бегачо“!

до 18 септември 2023 16:47
до 18 септември 2023 16:47
18 септември 2023 17:07
Гост

Абе ти да не си учил в УНСС, или в АОНСУ?

Вили
Вили
19 септември 2023 23:30
Гост

Много неуместно изказване.Много хора бягат за здраве, но ако крадеш и бягаш си е престъпление,не спорт.Бягай си спокойно,щом само си спортуваш. Аз също бягам и не ме е страх,защото нищо нередно не съм извършила.

Mazarot
Mazarot
28 септември 2023 16:13
Гост

Ако тичаш с маската на устата, наистина си много тъп. Заслужаваш си да те гръмнат, ще спестиш много мъки на обществото.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 септември 2023 13:00
Гост

„18-годишен младеж е бил застрелян от полицай, който го е преследвал, съобщиха от МВР. Раненият е бил закаран веднага в болница, но там по-късно е починал.“

Това изречение съдържа вътрешно противоречие с използваната глаголна форма за време, защото младежът не е бил убит на място, а прострелян по време на гонката и впоследствие умира от раните си, но вече болницата.

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 12:30
Гост

Извършител на твърдяно престъпление следва да бъде арестуван, и пратен на съд-жив. А не отстрелван.
При бягство, полицаят следва с умения и физическа подготовка да задържи лицето, а стрелбата е краен изход-при нападение. Ако полицай не може да задържи момче на 18 г-да го настигне и сложи белезници-какво търси в полицията?
Човешкия живот е безценен, включително и на лице извършило твърдяно престъпление.

да, безценен е...
да, безценен е...
18 септември 2023 16:49
Гост

…докато някакъв такъв „безценен“ не ти види сметката, докато те обира… шибан джендър-либерасте!

Вили
Вили
19 септември 2023 23:35
Гост

Според теб излиза,че всички полицай на първо място трябва да са лекоатлети.Всички шампиони по бягане незабавно да се назначават на работа в полицията, за да си играят на гоненица с престъпниците.

Mazarot
Mazarot
28 септември 2023 16:21
Гост

Синът ми е на 16 години, аз съм на 45. В перфектна физическа форма съм – ако се отнася до вдигане на тежести, ще вдигна 3 пъти повече от него, но да се надбягваш със 16-18 годишен, ако не е някакво кюфте си е загубена кауза. Аз съм много „за“ постоянна проверка на физическата годност на полицаите, но все пак трябва да имаме някакви реалистични очаквания – не може всеки да е Юсеин Болт. Затова и има предупредителен изстрел – бягащият престъпник да разбере, че намеренията на полицията са сериозни. От тук нататък, като си тъп – страдаш.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 септември 2023 11:54
Гост

Много се радвам, че България все повече се увтърждава като демократична страна превръщайки се постепенно в ментора си за модерно управление – САЩ,индикатор за което е елиминирането на страхопочитанието и уважението към органите на реда – да, държавата е враг на гражданите и изконна нейна цел е да отнеме от техните индивидуални свободи. Долу на сътрудничеството с институциите, да на своеволията, които трябва да бъдат наказвани най-строго, чрез публични гонки и разстрел, за да свикваме с този тип динамика на взаимоотношенията с властта, защото принципът „бий за да те уважават“ е валиден във всички епохи и режими. Браво на полицая,… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
18 септември 2023 12:33
Гост

Пич,принципно си прав,но, ако нападнат жена ми и имам лично оръжие,можеш да си сигурен къде ще свърши л***нито нападнала любимата ми. Няма нищо лошо от време на време,да се виждат и такива неща,са да е ясно на бг-протестър е живота му далеч не е толкова ценен,колкото си мисли. В допълнение съм ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА РЕЖИМА ЗА ИДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНО ОРЪЖИЕ.

Mazarot
Mazarot
28 септември 2023 16:27
Гост

100% подкрепям! Време е да се облекчи режимът за притежание на лично оръжие, и да се промени законът в частта му за частната собственост и личната неприкосновеност (визирам нахлувания с взлом, докато човек е в дома си, нападение в тъмната част на деня на пусто място, и отпадане на абсурдната реципрочност на това да отвърнеш с оръжие от типа на това с което си нападнат)!

Андреев
Андреев
18 септември 2023 11:54
Гост

Поредна полицейска излагация, да видим сега как ще го оправдаят да не лежи.

Веселина Демирева
Веселина Демирева
18 септември 2023 12:11
Гост

Ако момичето ударено с тръба беше умряло или е с трайни увреждания и беше вашата дъщеря, сестра, пак ли така щяхте да реагирате? A знаете ли колко често след нападение, жертвата отключва трайни психични разстройства и настъпва пълен обрат в живота ѝ? И да, „плебса“ няма респект от полиция, полицаят е реагирал адекватно, „плебса“ в България е ненаказан! Станах свидетел как пред Столично РУ ромки, нападнаха други ромки и дете, четирима полицаи не могат да ги разтърват, явно респекта е – „0“! Затворите са пълни с лица, които живеят на гърба на данъкоплатеца!

Андреев
Андреев
18 септември 2023 12:37
Гост

Нищо не реагирам, полицая крака няма ли да го догони, че вади пистолет и го застрелва ?!? Абсурдна ситуация, някой го видял да прескача ограда и дай да го застреляме, щото преди няколко часа имало грабеж в София.

Питане до Веселина
Питане до Веселина
18 септември 2023 12:42
Гост

Значи излиза-според теб,че прокурорската банда, която рекетираше по осемте джуджета,че синът на рекетирания ще получи хемодиализа, след като рекетирания подпише,че прехвърля предприятието си-следва да бъде наказана не по закона, а както милицията си знае да действа, така ли, Веселина-щото случаят с рекета за хемодиализа е дори по-гнусен от грабеж на чанта? Как следва да се накаже сганта с много власт и влияние, която изнудваше, със заплахи,че няма да почне хемодиализата за лице с неработещи бъбреци, според вас? Каква мерзост е този случай, а и се оказа-че хемодиализата почва 10 минути след подписа на изнудения, тоест бандата рекетьори се оказва Точно… Покажи целия коментар »

Mazarot
Mazarot
28 септември 2023 16:31
Гост

Искате да кажете, че ако тази измет бъде изтрита от лицето на земята ще съжалявате?

Мики
Мики
18 септември 2023 13:01
Гост

И с какво се е изложил полицаят? Че гони престъпник.

Андреев
Андреев
18 септември 2023 13:08
Гост

Ами застрелял го е и сега ще го съдят за това и отива на кино .. с това се е изложил

Половинчата информация
Половинчата информация
18 септември 2023 11:48
Гост

Мигранти или римляни? Затова ли се крие информацията…

така, така
така, така
18 септември 2023 11:22
Гост

Тези деградета, не казвам, че трябва да бъдат убивани, не, но трябва да знаят и че и това е възможно след като вършат престъпления. И обяснявам защо – културата им е толкова ниска, че е на ръба на това да са цивилизовани човешки същества и не разбират от друго, освен от жив – умрял. Това съд, затвор са им мъгла. Какво го плаши този затвора, като половината му рода или е минала от там или в момента е там

123
123
18 септември 2023 11:24
Гост

Така е, ама и полицаят е можел да стреля в краката поне, да не говорим, че няма пряка заплаха от бягащ човек.

321
321
18 септември 2023 11:53
Гост

Ти откъде знаеш къде е стрелял? А и в краката има големи артерии, които като се поразят се умира бързо от кръвозагуба… Къде ще уцелиш бягащ престъпник, когото гониш, също е божа работа. В случая се касае за грабежи, които са тежки умишлени престъпления, както срещу собствеността, така и срещу личността, и използването на огнестрелно оръжие при неизпълнение на полицейското разпореждане е съвсем оправдано. Така че не раздавай акъли, без да знаеш за какво иде реч!

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 12:52
Гост

Изобщо не трябва да стреля. От полицай се очаква, да може да арестува бягащ човек, ако не може да го настигне-какво търси в полицията. Жив. Стрелба-ако другия стреля, а не е такъв случая. Бягал е. Че то почти всеки бандит бяга, преди да бъде заловен, значи ли,че трябва да бъдат отстрелвани хиляди твърдяни извършители на престпления, а съдът да бъде закрит като ненужен-нали полицията налага санкцията? В армията, по време на наборната а казарма -в поделение на вътрешни войски учихме бойно-приложни тренировки. Точно да можем да задържим нападател, или бягащ. В случаят е бягал. Не се стреля, а следва да… Покажи целия коментар »

Вили
Вили
19 септември 2023 23:50
Гост

Изключително тъпо изказване.Просто престъпника е трябвало да спре след предупреждението.Така щеше да си е жив,но той е бягал защото не му е първо престъпление.Съзнателно е извършил това престъпление и щеше да извърши още безброй такива.

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 11:19
Гост

Прекомерно използване на сила?

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 11:25
Гост

Гонят ги, произвежда предупредителен, хайде стига. В САЩ всичките щяха да са застреляни

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 11:27
Гост

Те просто бягат, можеше поне със стоп патрон да ги повалят. За мен е прекалено

your friendly local cop
your friendly local cop
18 септември 2023 11:34
Гост

Колега, постреляйте първо малко със стоп-патрони, тогава раздавайте съвети. Стоп-патронът на повече от 7-8 до 10 метра е тотално неприложим и неефективен

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 11:19
Гост

Ей така се похабява един млад живот.

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 15:19
Гост

и една престъпна кариера…….. Бъдеще е имало момчето еййййй

Анонимен
Анонимен
18 септември 2023 11:18
Гост

Не са ли заредени със стоп патрони тия служебни пистолети

ганю
ганю
18 септември 2023 11:16
Гост

Евала на полицая!
Но ще трябва и да го защитим публично.
Зърнарите какво мислят по предложението?