Софийската апелативна прокуратура трябва да приключи пълната проверка на всички преписки и дела, образувани покрай казуса „Осемте джуджета“ до 15 юли, а след това е много вероятно да бъдат образувани както дисциплинарни, така и наказателни дела срещу прокурори.

Това стана ясно от днешното изслушване на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов в Пленума на Висшия съдебен съвет. Обсъждането на казуса стана по предложение на правосъдния министър Атанас Славов, като членовете на ВСС се запознаха и с неизвестен досега доклад на Инспектората към Върховната касационна прокуратура от извършена през 2020 г. проверка в спецпрокуратурата, която е установила „допуснати груби закононарушения“ в разследването на „Осемте джуджета“, свързани основно с връщане на десетки килограми злато и милиони левове и евро като веществени доказателства (за констатациите в доклада, виж по-долу). Освен това ВСС получи и справка от прокуратурата, от която става ясно, че по казуса има четири разследвания.

Тогавашният главен прокурор Иван Гешев е бил уведомен за констатациите от проверката, свързана с нарушенията на прокурори от спецпрокуратурата, но едва година по-късно е сложил резолюция под доклада – „запознат“, след което той е бил архивиран и не е имало никакви последствия.

Днес Сарафов обясни, че по медийни публикации от излъченото разследване от „Антикорупционния фонд“, през юни 2020 г. Гешев е възложил проверка на заместничката си Красимира Филипова, която пък я възложила на прокурор Марио Василев от ВКП, но изготвеният доклад е останал без последствия до 15 юли 2021 г., когато бил архивиран.

„Убеден съм, че е бил запознат още в първия момент на изготвянето и е сложил кръст на всякакви действия. Това означава, че не е знаел какво да направи, бил е изплашен. Той прикрива деяния –  дали дисциплинарни, или наказателно отговорни, но това по несъмнен начин обективира неговата роля в този казус“, каза днес Сарафов за поведението на Иван Гешев по казуса, като припомни как бившият главен прокурор и бившата ръководителка на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова са омаловажавали случая, представяйки го като семейна драма.

„След изготвянето на справката не се е случило нищо, въпреки коментираните и от вас данни и констатациите, че са налице данни не за дисциплинарна, а за наказателна отговорност. Тук се касае за изключително грозна, безпардонна злоупотреба с прокуратурата. Не с цялата, за щастие, а само със специализираната, която е използвана за разчистване на сметки и превземане на бизнеси“, подчерта Сарафов.

Той обеща на членовете на ВСС, че разпоредената от него проверка на всички преписки и дела по „Осемте джуджета“ ще приключи до 15 юли и прокуратурата няма да се колебае да привлече като обвиняеми прокурори, ако се установи, че са извършили престъпления.

„Изясняването на този казус е ключов залог за по-нататъшното нормално функциониране на прокуратурата. Ще направя всичко възможно обстоятелствата да бъдат изложени и случаят да бъде приключен, включително ако трябва да се вземе решение за активизиране на наказателна отговорност на отговорните лица“, посочи Сарафов и добави, че замесените прокурори може да са действали под нечие давление, но това трябва да се изясни по време на разследване, иначе отговорността остава тяхна, защото те са се подписвали.

За случая правосъдният министър Атанас Славов каза, че ще сезира и Инспектората към ВСС, ако той не се самосезира.

На въпроси на членовете на съвета за собствената му роля в сюжета „Осемте джуджета“ и публикуваните негови снимки с бившия следовател Петьо Петров, известен като Еврото, и.ф. главният прокурор каза, че той е сред жертвите в случая, заедно с Явор и Илия Златанови, които са най-пострадали в него. Сарафов каза, че е станал жертва на оперативното майсторство на Гешев, който му „спретнал“ оперативна комбинация, като го е извикал в ресторанта, за да бъде сниман с Петров, а самият Гешев не се явил на срещата.

Той на няколко пъти повтори, че е бил възмутен, след като е прочел доклада на инспектората и недоумява как може да е бил укрит, като подчерта, че така казусът е бил „заметен под килима“, а сега прокуратурата не може да продължи напред, докато не бъде изчистен този случай. Сарафов също заяви, че най-ярко проявление на допуснатите груби закононарушения е свързано с действията по взетите заводи на Златанови и активите им от злато и пари.

За своето познанство с Петьо Петров, и.ф. главният прокурор каза, че са работили в съседни сгради, но никога не е бил в близки отношения с него.

„Имаме съвършено различна ценностна система, но с Петьо Петров съм бил винаги внимателен и осторожен, като сапьор с противопехотна мина. Внимателно трябва да се отвие взривателя, за да не се взриви в ръцете ти, защото е близък с бившия главен прокурор, а знаете на какви комбинации е способен той. Аз не съм Гешев №2, аз съм нещо различно“, каза Сарафов и обясни, че нямало как да откаже на Гешев да се срещнат, когато му се обаждал. Иначе той призна, че е ходил още няколко пъти в ресторанта на Петьо Петров, но подчерта, че повечето пъти е било пак за срещи с Гешев, които са се състояли, а освен това преди разследването на „Антикорупционния фонд“ нямал представа какво се случва там. Въпреки това, той пожела успех на Гешев в новото му амплоа, като допусна, че може да стане ключов политик.

След множеството забележки на Сарафов за оперативното майсторство на Гешев, правосъдният министър пък вметна, че бившият главен прокурор е щял да бъде много добър полицай.

Членовете на съвета изслушаха днес и Андрей Янкулов от „Антикорупционния фонд“, който е бивш прокурор и зам.-министър на правосъдието. Той също обърна внимание на кадровиците на фрапантните нарушения при връщането на парите и златото на Златанови.

Като бивш прокурор той обясни как трябва да действа прокуратурата при всяко изземване на веществени доказателства.

„Те трябва да бъдат предадени за съхранение в банка, в протокола се описват подробно, след това се назначава експертиза дали е злато, предават се за съхранение, а не се държат в шкафове на прокуратурата. Веществените доказателства се пазят, докато приключи делото, но могат и да се върнат на правоимащите лица, от които са иззети, ако не са предмет на закононарушение или няма върху тях спор за собственост. Изискванията са да ги търси лице, от което са иззети и да няма основание да бъдат задържани още и ако няма спор за собственост“, обясни Янкулов.

В случая в „Осемте джуджета“ обаче от Явор Златанов са били иззети 650 000 евро, а молба за връщане на парите е дошла от трето лице – Димитър Ламбовски, който твърдял, че парите са негови и имал договор за отговорно пазене със Златанов.

„Тук молбите се подават от лица, от които веществените доказателства не са иззети. Второ, те удостоверяват правото си над вещите с едни много спорни документи, но дори да бяха изрядни, пак не би имало основание да им се върнат. Тук се презюмира спорът за собственост и няма как при претенция от друго лице, прокурорът да се произнесе в полза на единия или другия. Спорът може да го реши само съдът, прокурорът трябва да откаже въобще да връща такова доказателство. Налице е явно нарушение на закона“, посочи Янкулов и подчерта, че това вероятно не е бил единственият случай, като допусна, че такава практика е имало и по друго дела.

„Заявете отношение към тези обстоятелства, декларирайте, че не сте безразлични към тези неща. Ако дадете такава заявка, ще е много по-трудно замитането на тези следи под килима“, призова той членовете на ВСС.

Четири дела от „Осемте джуджета“

Както вече стана ясно, от предоставена от прокуратурата справка, става ясно, че по този казус има четири разследвания.

Най-новото е по повод интервюто на бившата съпруга на Петьо Петров, известен като Петьо Еврото – Любена Павлова, дадено в края на май пред Антикорупционния фонд. В интервюто тя разказва, че съдии, прокурори, следователи и полицаи са били на заплата при бившия следовател, а понастоящем адвокат, обвиняем и обявен за издирване Петьо Петров. Павлова твърди, че в ресторанта „Осемте джуджета“ са идвали и членове на ВСС – както сегашни, така и предишни. „Едните идват да получат, другите, за да изпълняват“, каза тя и определи случващото се в „Осемте джуджета“ като „тържище за бъдеще – финансово и кариерно“ (повече виж тук).

По повод тези нейни думи във Върховната касационна прокуратура е била образувана преписка след докладна записка от Николай Марков, по онова време началник на отдел „Пресцентър и връзки с обществеността“ в администрацията на главния прокурор. На 12 юни т.г. материалите са били изпратени на Софийската градска прокуратура (СГП).

През 2020 г. е била образувана друга преписка в СГП, като не е ясно за какво е тя. През май 2021 г. са били отделени материали и са образувани две досъдебни производства и още една преписка, която е по издадени ревизионни актове по отношение на Петьо Петров и Любена Павлова. По нея се чака произнасяне по ревизиите.

Всъщност първите факти от разследването на АКФ бяха огласени още през лятото на 2020 г. Според тях Илия Златанов първоначално потърсил съдействие от бившия следовател Петьо Петров, защото бил в конфликт със сина си Явор и искал да си върне активи, които той му присвоил. Вместо помощ обаче, Златанов твърди, че Петров със съдействието на представители на МВР, прокуратурата и охранителната фирма „Делта гард“ присвоили имуществото и бизнеса им в групата „Изамет“, за което бащата и синът спорели.

След като говорил с Петров, на 3 юли 2019 г.  Златанов подал сигнал за изнудване в прокуратурата и веднага бил разпитан. На 19 юли с.г. шестима души били задържани и обвинени за организирана престъпна група за изнудване, присвояване, неизгодни сделки и пране на пари. Сред обвинените са синът му Явор, дъщеря му Пролетина и бившата му съпруга Юлия, а от техни трезори били иззети 565 000 евро и 35 кг злато на стойност над 4 милиона лева.

По думите на Илия Златанов, ден преди изземването, в офиса на препоръчани от Петров адвокати, е подписал запис на заповед за близо 3 млн. лева. Парите се дължали на Любена Петрова, тогава все още съпруга на Петьо Еврото. На основание на записа на заповед били запорирани и останалите му активи – фирмени дялове, недвижими имоти, автомобили и банкови сметки. По документи иззетото злато за над 4 млн. лева било върнато на Златанов, но той твърди, че е изчезнало в багажника на колата на Любена Петрова на паркинга на Специализирана прокуратура.

След първите арести, година по-късно, през март 2020 г. Явор Златанов отново беше задържан. Тогава поискал спешно да го закарат на хемодиализа, но полицаите му заявили, че трябва да получат разрешение от прокурор Кирил Пейчинов от Специализираната прокуратура. Междувременно от адвоката си Георги Стефанов, Златанов разбрал, че трябва да занесе 350 000 евро на Петьо Петров.

На 20 март 2020 г. Явор Златанов бил откаран на хемодиализа в болница „Лозенец“, където бил държан часове след края на процедурата, а в коридора били охранители от ГДИН, адвокати и нотариус Весела Ивчева. Там на Златанов дали да подпише документи за прехвърляне на дяловете на „Изамет“ на непознатия за него Кристиян Христов (виж още тук).

Докладът на Инспектората към ВКП

В доклада на ВКП, който през 2020 г. е бил изпратен на вниманието на Иван Гешев, се съдържа констатация, че „при връщането на значителни по количество и стойност веществени доказателства са допуснати груби закононарушения, причините за които не могат да бъдат напълно изяснени с инструментариума и формата на настоящата проверка в отдел 06 ВКП, но следва да получат своето адекватно санкциониране“, съобщиха вчера от държавното обвинение.

Изводите, които е направил Инспекторатът към ВКП в доклада си, са няколко.

Първият е, че прокурорите са проявили изключително голяма активност непосредствено след образуване на делото от юли до октомври 2020 г., след което интензитетът на следствените действия рязко намалял. През първото тримесечие на 2020 г. наблюдаващите прокурори са се занимавали основно с връщане на веществени доказателства.

През март 2020 г. досъдебното производство за организирана престъпна група с цел пране на пари по „Осемте джуджета“ е било разделено, като от него са извадени материали срещу Явор Златанов и една жена и е образувано друго дело за организирана престъпна група с цел длъжностно присвояване. Според ИВКП разделянето на производството през март 2020 г. не е целяло ускоряване на разследването, с доказване на престъпленията, за които е образувано, а само задържане на Явор Златанов, без това да е довело до постигане целите и задачите посочени в чл. 1 на НПК. Ето какво отбелязват проверяващите в доклада по повод разделяне на делото: „Под въпрос остава законосъобразността и причината да се разделя основното досъдебно производство (осем месеца след образуването му), при осигурен по делото значим ресурс от четирима наблюдаващи прокурори и трима следователи, при положение че Явор Златанов е бил привлечен за същото вторично престъпление по чл. 202, ал. 1, т. 1 и 2 НК, още на 17 юли 2019 г. по основното дело. Смущаващ в случая е и фактът, че още преди образуване на новото производство, при преценката, с която е отменена наложената най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ и по отношение на Явор Златанов по основното дело в мотивите на определението на СпАНС е констатирано няколкомесечно бездействие на органите на ДП по изясняване обстоятелствата за предполагаемото вторично престъпление по чл. 202 НК“.

Следващият извод на ИВКП е, че при „връщането на значителните по количество и стойност веществени доказателства, са допуснати груби закононарушения, причините за които не могат да бъдат напълно изяснени с инструментариума и формата на настоящата проверка в отдел 06 ВКП, но следва да получат своето адекватно санкциониране“.

Както вече стана ясно, по това дело са работили общо четирима прокурори – първият наблюдаващ е бил Дилян Деянов, последен в екипа е бил включен Кирил Пейчинов. След сигнала за изнудване, подаден от Илия Златанов пред лятото на 2019 г., са били извършени редица обиски. В трезори, сейфове и в дома на сина му Явор са били открити множество златни монети и пари. Явор Златанов твърдял, че монетите са от бабите му.

Наблюдаващият прокурор указал да се извърши експертиза на намереното злато, но следователят по случая заявил, че няма нужда от такова изследване, защото хем било скъпо, хем нямало общо с разследването. И не изпълнил разпореждането на прокурора, който на свой ред също не реагирал и оставил нещата така. Същевременно от доклада става ясно, че златото и парите не са били съхранявани в банка или трезор, както изисква законът, а в сградата на спецпрокуратурата като са били предадени на счетоводителка.

В началото на октомври 2019 г. Илия Златанов чрез адвоката си поискал прокуратурата да му върне златото, като представил ксерокопия на документи на български и немски език, с които твърди, че монетите са негови. Едва на 18 февруари 2020 г. Дилян Деянов се произнесъл по тази молба – уважил частично искането на Златанов, като изтъкнал, че вещите са били изследвани и не са предмет или средство на престъпление, като са отпаднали основанията за съхраняването им. „Горното твърдение не отговаря на истината, тъй като монетите не били подлагани, нито на химическо, нито на нумизматично-оценъчно изследване, в резултат на отказаната с постановление от 16 септември 2019 г. експертиза, който факт е невъзможно, да не се знае, от наблюдаващия делото прокурор“, се казва в доклада на ИВКП.

Така на Златанов не било разрешено да получи намерените монети в дома на сина му и в една банка. „Всички останали монети и предмети от жълт метал, описани и иззети от касета на трезор, ползван от Явор Златанов, прокурорът намерил, че следва да бъдат върнати на заявителя Илия Златанов, приемайки за напълно достоверни представените от адвоката, дори незаверени с подпис, ксерокопия на 16 фактури на немски и само 8 ксерокопия от преводите на половината от тях“, пише още в доклада.

И още: „Постановлението за връщане на веществени доказателства – монети, на прокурор Деянов е логически противоречиво, напълно необосновано и поради това може да се характеризира, като произволно.

Органът на досъдебното производство не е подложил на елементарен критичен анализ обстоятелствата, че в ксерокопията на представените му преводни документи, липсва минимална индивидуализация на монетите, въз основа на която може да се направи сравнение между връщаните веществени доказателства и описаните само в количества, закупени златни монети по отделните фактури. Това не е възможно да се установи и посредством изготвения при институционализираното посегателство – фотоалбум.

Правомощието на прокурора в наказателния процес, да се разпорежда със спорни по своя характер имущества, е изключително голяма отговорност и подлага на риск авторитета на прокуратурата, като правоприлагащ орган“.

От Инспектората към ВКП посочват и какво е следвало да направи прокурорът преди да реши дали да върне монетите: да изиска оригиналните първични документи на представените ксерокопия; да назначи преводач; да разпита Явор и Юлия Златанови за произхода и собствеността на монетите; при изразени противоречия за собствеността и произхода на монетите, да извърши очни ставки; да изиска доказателства за произход; да подложи на изследване истинността на представените му фактури; да изиска необходимата официална информация „за“, и, „от“ продавача в Германия, с оглед изясняване действителността на сделките, вида и характерните особености на монетите по фактурите; да постанови извършване на химическа и нумизматично-оценителна експертиза по иззетите монети, и едва тогава да реши, дали следва да бъдат върнати.

Както вече стана ясно, по делото са били иззети и пари, по-специално 650 000 евро от жилището на Явор Златанов. На 11 март 2020 г. в прокуратурата е получена молба от Димитър Ламбовски да му бъдат върнатите парите, които били негови. Ламбовски твърдял, че през октомври 2018 г. е сключил договор с Явор Златанов, според който сумата е оставена на отговорно пазене на Златанов.

Пет дни по-късно с резолюция на тогавашния шеф на спецпрокуратурата Димитър Петров за четвърти прокурор по делото е определен Кирил Дойчинов, който още същия ден разпорежда на Ламбовски да бъде върната сумата от 550 000 евро, което се случва. А два дни по-късно Кирил Пейчинов иска становище от следователите дали да върне сумата, която вече не е в прокуратурата.

От тук насетне Пейчинов основно се занимава с връщането на златото, като той дори разпорежда Илия Златанов да получи онези монети, за които основният наблюдаващ прокурор Дилян Деянов не е дал разрешение. Така на четири пъти Пейчинов връща на Златанов цялото злато. „Извършеното своеволно, фактическо предаване на веществени доказателства, със значителна стойност, иззети в хода на неприключило наказателно производство, без надлежно постановление и обосновка за това, е злоупотреба с власт и служебно положение от страна на прокурор Пейчинов, за което следва да му се потърси съответна отговорност“, пише в доклада на ИВКП.

По делото е бил иззет и автомобил „Мерцедес“ като един от обвияемите заедно с Явор Златанов, твърдял, че е на фирмата му „К.Корекшън“ и на няколко пъти иска от прокуратурата да му го върне. Но от държавното обвинение отказвали, защото трябвало да бъде изготвена техническа експертиза, която да установи дали има пренабиване на номерата на колата. На 14 октомври 2019 г. вещото лице било готово, заключението му било, че няма интервенция.

На 18 ноември 2019 г. въпросният обвиняем отново си иска автомобила, но прокурор Дилян Деянов продължава да отказва като твърди, че се чака експертиза. „Посоченият факт, обосноваващ отказа, не отговаря на истината, тъй като, експертното заключение за изследване на автомобилите, било изготвено на 14 октомври 2019 г. и не била констатирана подмяна или интервенция„, пише в доклада на ИВКП.

На 24 февруари 2020 г. в спецпрокуратурата постъпва молба от Кристиян Христов, който твърди, че е собственик на фирма „К.Корекшън“ и като такъв моли да бъде върнат въпросния мерцедес. Два дни по-късно прокурорът Дилян Деянов дава съгласие за това. (Кристиян Христов е участник в схемата „Осемте джуджета“. Илия Златанов твърди, че е бил принуден да прехвърли дяловете си от фирма „Изамет“ именно на Христов, когото не познавал. Христов пък беше арестуван преди около месец точно преди да даде пресконференция, на която искаше да разкаже за участието на Любена Павлова в същата тази схема – бел.ред.)

Друг извод на проверяващите от ВКП е, че в Специализираната прокуратура продължава да не се обръща внимание на множеството препоръки, които са правени от контролните органи при ВКП за създаване на проследима, обективно обоснована и постоянна организация за избор на наблюдаващите прокурори, както и при създаването на прокурорски екипи. „Формално обосноваваното, в резолюциите на административния ръководител, и неотговарящо на обективната необходимост, многократно включване на допълнителни прокурори или подмяна, чрез опцията „определен избор“, дерогира принципа за случайния подбор заложен в чл. 9, ал. 1 ЗСВ и създава обективни предпоставки за уронване престижа на съдебната власт“, пише в доклада.

И последният извод е, че проверката е установила, че от ръководството на спецпрокуратурата не е упражняван в достатъчна степен контрол за своевременното установяване на допуснатите множество нарушения на служебни задължения по ръководството, надзора и хода на проверяваното досъдебно производство. Тези нарушения са могли да бъдат избегнати с предприемане на своевременни и сериозни дисциплиниращи мерки.

Горните констатации обосновават и извода, че административното ръководство на Специализираната прокуратура, не е имало административен и професионален капацитет да създаде правилна организация, контрол и условия за законосъобразното провеждане на досъдебното производство, както и избягване на негативни обществени реакции“, заключават прокурорите от Инспектората към ВКП.

29
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ad nauseam
Ad nauseam
08 юли 2023 0:28
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 12:30
Гост

Що ли ми се струва, че Франтишека и Пейчинов ще бъдат тричани публично???

Обичам евраците
Обичам евраците
07 юли 2023 12:41
Гост

Все пак във всяко едно активно мероприятие го отнасят оперативните …

Арест ,съд и затвор за Брунтишек!
Арест ,съд и затвор за Брунтишек!
09 юли 2023 19:42
Гост

Съд за Брунтишек заради побоят на дете в училищна лавка. Ама наистина ли си вярва,че му се е разминало. Давността не е изтекла!

Съд и за прокурорите, които отказаха да пратят Брунтишек на съд-за побой и душене на дете в испанската гимназия.

какъв мерзавец трябва да си да нападнеш и набиеш и душиш дете-физически много слабо, и след тежка сърдечна операция!

Арест ,съд и затвор за Брунтишек!
Арест ,съд и затвор за Брунтишек!
09 юли 2023 19:45
Гост

Не заради осемте джуджета-ТАМ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СПАСИ ОТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ПО ЗАКОН-изцяло в рамките на закона, а заради побоят на дете, И ЗАРАДИ ДУШЕНОТО НА ДЕТЕ(събития добре известни на прокуратурата, която замаза случая, и това значи-съди и за прокурорите потулили случая!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)-мястото на Брунтишек е на подсъдимата скамейка! Кой знае-може пък съдията да те оправдае, може пък съдията да реши,че да биеш дете, и да го душиш е законно?

С кеф ще гледам в залата се поти!

Заедно с пребитото дете(мой далечен братовчед)!

Обичам еврото
Обичам еврото
07 юли 2023 10:57
Гост

Следих заседанието на ВСС почти в цялост. Изслушах участието на Андрей Янкулов , влизанията и излизанията на Сарафов, реакциите на членовете на ВСС. Г-н Янкулов стройно и аргументирано отговори на всички въпроси, а в основната си част членовете на ПК гледаха като второкласници в пода. За отбий номер Калина Чапкънова зададе 2-3 въпроса, изпразнено от съдържание и смисъл, след което основно се ангажира да си оправя косата. По едно време ѝ се доспа, изключи си микрофона и докато Янкулов излагаше факти и аргументи, си поговори сладко сладко с някого по телефона. Друг абсурден въпрос от член на всс беше кой… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 юли 2023 8:29
Гост

Пъхнете и тази прах под килима. Уви, и тоз боклук ще си остане. Прочетохме приказката “Осемте джуджета” за 3 години, но и в тази българска приказка, в края няма да има справедливост. Бъдете здрави и гледайте напред!

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 21:46
Гост

мдаа, джуджетата се прегрупираха успешно и сега колят и бесят в прокуратурата. Умело изместиха фокуса от криминалната мрежа за влияние върху съдебната система с казуса на Златанови. Сега ще изгорят няколко слуги на джуджетата и с това ще приключи. Мрежата си стои, дори и еврото да го няма. Джуджетата ще продължават да колят и бесят в прокуратурата, а Славов го пуснаха по пързалката.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 19:25
Гост

Кристиан Христов, гордия собственик на „Изамет“ по документи е в роднинска връзка по сватовство със заместник апелативния прокурор на София- Емилия Русинова.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 20:38
Гост

Която пък е била на абонаментен план при Петьо Еврото, също като Сарафов и много други.

Съдия
Съдия
06 юли 2023 18:59
Гост

Либералите и ССБ както можеш да ги пързулнеш, никой друг не може да се върже така! При това Сарафов дори не полага някакви сериозни усилия, просто си дрънка… Само да им кажа на тия тикви, че шефа на Апелативната прокуратура е един от най- близките хора на Петьо Еврото, който се е хвалил че Сарафов е едно от осемте джуджета Но каквато ни е държавата, такива да ни и борците за независимост на съдебната власт!

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 18:35
Гост

Малко пресилено ми звучи Сарафов да се изкарва жертва наравно със Златанови. Само аз ли помня,че Илия Златанов го посочи като посетител в 8-те джуджета и дори го е чакал да приключи срещата си с Еврото , за да се види и той с него.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 16:58
Гост

Къде са милиардите от КТБ???
Какво става с Арабаджиеви, Баневи, Бобокови???
Що ни занимавате със семейните разпри на Златанови??

Или това е целта на занятието???

Фики
Фики
06 юли 2023 16:05
Гост

Поредното имитиране на дейност.

Асен
Асен
06 юли 2023 16:05
Гост

И прах в очите на хората.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 14:58
Гост

Абе моля ви…

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 14:58
Гост

Да да, тя организираната предтъпност сега като се стресне…

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 14:57
Гост

Тия са бита карта. Да

Ники
Ники
06 юли 2023 16:04
Гост

Лошото е, че още не ги сменят.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 14:56
Гост

Ала бала ница…

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 14:56
Гост

Толкова труд хвърляте да им отразяявате на тия балами глупавите заседания. Нищо ама нищо няма да промени това

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 14:55
Гост

Нямам им доверие

Анонимен
Анонимен
06 юли 2023 14:55
Гост

Идиоти

Лазар
Лазар
06 юли 2023 16:05
Гост

Кръгли!

Филип
Филип
06 юли 2023 14:53
Гост

СЪМНЯВАМ СЕ, ЧЕ РАЗСЛЕДВАНЕТО ЩЕ БЪДЕ ОБЕКТИВНО.

Симо
Симо
06 юли 2023 14:54
Гост

Най-много да хвърлят вината върху Гешев.

Кики
Кики
06 юли 2023 14:47
Гост

Е, ако наистина са идвали и членове на ВСС, как очаквате те да са обективни?

Фики
Фики
06 юли 2023 14:48
Гост

Ще видим какво ще стане.

Ласло
Ласло
06 юли 2023 14:46
Гост

Това надали са първите допуснати груби закононарушения.