Съдии, прокурори, следователи и полицаи са били на заплата при бившия следовател, а понастоящем адвокат, обвиняем и обявен за издирване Петьо Петров, известен като Еврото. Това казва във втората част от интервюто си пред „Антикорупционния фонд“ бившата съпруга на Петров Любена Павлова.

В ресторанта „Осемте джуджета“ са идвали членове на Висшия съдебен съвет – и на сегашния, и на предишния, заяви Павлова и добави, че всички, които са идвали, са били снимани и записвани.

Едните идват да получат, другите, за да изпълняват, каза тя и определи случващото се в „Осемте джуджета“ като „тържище за бъдеще – финансово и кариерно“.

„Сигурно това е единственият ресторант, в който отиваш и си тръгваш с пари“, каза още Павлова.

И заяви, че не са само слухове, че хора от съдебната система са били на заплата при Петров: „Втори стълб, така ли му се казва?“.

„На някои се даваше по 2000, на други по 5000, имаше по 10 000, по 20 000 – и следователи, и прокурори, и съдии, и полицаи. Всеки си има своите проблеми, някой имал болни роднини, друг искал да израсне кариерно, не всички са били боклуци“, каза тя и уточни, че сме в България и сумите, които посочва са в лева.

Попитана, какво обществеността не знае за зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, тя каза: „Не знаете това, че бяхме близки семейни приятели, че много пъти е бил проводник на интересите на Петров, дали лични, дали финансови, че заедно ходихме до „Делта хил“ да си избираме къщи“.

Тя каза, че бившият градски прокурор Емилия Русинова също е била доста чест гост на ресторанта. „Можем да кажем, че е била част от мрежата. Беше от редовните контрагенти“, допълни Павлова.

В излъчената първа част от интервюто бившата жена на Петьо Петров каза, че бившият ѝ съпруг е написал заплашителното писмо до главния прокурор Иван Гешев и се съгласила да говори срещу него, защото е отвлякъл общото им дете, което не виждала вече близо две години.

Тя обвини Петров, че стои в основата и на измисления според нея случай със заговора срещу главния прокурор и намерения списък за отстраняване на магистрати. Става дума за разследванията, които прокуратурата започна миналия месец за търговия с влияние, свързана с отстраняване на магистрати и висши полицаи, за извършени пет убийства и един опит за убийство, както и за данъчни престъпления, като всички те бяха свързани с престъпна група около издирвания тогава Красимир Каменов-Къро, който миналата седмица беше разстрелян в Южна Африка.

Преди дни прокуратурата обвини Петров за принуда и използване на специални средства за събиране на информация. Разследването е за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни лица били принуждавани да направят нещо против волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Петров е обявен и за общодържавно издирване, след като при акция на полицията в София през седмицата не беше открит.

Междувременно пък днес е бил освободен от ареста Кристиан Христов, който беше арестуван преди два дни пред сградата на БТА, минути преди да даде пресконференция, на която искаше да изнесе факти около сагата „Осемте джуджета“ и работата си при Петьо Петров и Любена Павлова. Преди да бъде арестуван Христов даде интервю за изданието „Bird“, в което каза, че е бил принуждаван да прави „какви ли не неща, които не са морално ОК, не са законни и т.н“.

Христов призна, че е бил част от организирания протест с агнешките главички в подкрепа на бившия главен прокурор Сотир Цацаров пред ВСС. Той отрече твърденията на Павлова, че главният прокурор Иван Гешев не е посещавал ресторанта. По думите му, Гешев е бил най-честият гост и с Любена Павлова пушели пури и пиели уиски. Според него именно бившата съпруга на Петьо Петров била „шефката“, а той предпочитал да хапне, да пийне и да си легне. Христов обеща да разкрие и „огромни схеми за контрол на магистрати“, както и за още хора, които били принуждавани да вършат незаконни неща, но каза, че се страхува много от Павлова.

28
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Издишева
Издишева
14 юни 2023 18:07
Гост

Ми даде бре Борислав Боби Сарафов !не е ли редно да ВСС да се ссмозезира и да го провери

Привет!
Привет!
05 юни 2023 17:16
Гост

Мога да дам две дузини без да чакам Любена.

Анонимен
Анонимен
04 юни 2023 18:03
Гост

Дайте имена бе, моме….кой, кога, колко…..иначе кръчмарски приказки стават….

Ad nauseam
Ad nauseam
04 юни 2023 11:27
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Анонимен
Анонимен
04 юни 2023 8:30
Гост

От къде изпълзяха тези женски ключови свидетели и до сега къде са били или са стимулирани подобаващо, а може да са получили предложение, на което да не могат да откажат. Много осведомени били! Хайде да видим дали въобще ако делата стигнат до съда, ще се кредитират ли като верни показанията на емблематичните свидетели, едва ли! Обаче някои наблюдаващи прокурори рязко ще им потръгне кариерното израстване, да видим!

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 18:00
Гост

Момата дали е била достатъчно умна за да запази снимките които е правила? Бих казала да.

Чочо
Чочо
02 юни 2023 17:48
Гост

Би било добре тези думи да се подкрепят с доказателства.

Голата истина
Голата истина
02 юни 2023 17:44
Гост

Във всяко стадо си има мърша.

Симо
Симо
02 юни 2023 17:43
Гост

На всучки е ясно, че е така. Само за сумите не се знаеше.

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 19:01
Гост

Те па едни суми…корумпираните магистрати с такива суми обядват и ходят на двудневни почивки. Момето, както стана ясно от първата част си решава лични проблеми и подхвърля общи приказки за шарани като Андрей и оня другия, че не го знам как се казва.

Филип
Филип
02 юни 2023 17:41
Гост

Тази много късно проговори.

Ти да видиш!
Ти да видиш!
02 юни 2023 16:59
Гост

А пък Каскета никога не е ходил в „8-те джуджета и тази „звезда“ не го познава даже. Нейният “ План Б“, го подкрепяше абсолютно безплатно, случайно и точно защото не го знае, ама хич!

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 16:34
Гост

Разговорът на практика е едно нищо. Всъщност, Любена отговаря много умно и смислено на тъпите въпроси. Очаквах конкретика и дори провокиращи въпроси от страна най- вече на Янкулов щото тоя другия едно изречение не можа да формулира, камо ли въпрос. В крайна сметка не разбрах какво целяха с това интервю АКФ, освен да се заинтерсуваме от видеата на Любена и заложбите й.

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 16:55
Гост

Е това, че се зоват разследващи журналисти, не означава, че си имат хабер какво да питат, но наистина бившия прокурор трябваше да наклони везните все пак има професионални знания, на другия му е простено, просто не е юрист как да знае какво да пита, ако има нещо съставомерно.

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 17:20
Гост

За „съставомерно“ тоя разговор трябва да се води на друго място. Иначе питащите като че ли повече за филмите на жената мислиха докато я гледаха, а не как да я провокират и дори „подхлъзнат“ с въпроси , че да каже нещо детайлно и точно във връзка с контактите на Еврото.

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 16:26
Гост

Глупости

Петков
Петков
02 юни 2023 15:59
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Топ коб
Топ коб
02 юни 2023 16:43
Гост

И такива дами трябва да има!

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 17:15
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Манипулатор
Манипулатор
02 юни 2023 15:57
Гост

От години ви повтарям,че държавата не трябва да дава субсидия за заплати за съдебната система. Съдебната система идеално може да се самофинансира, и да бъде нетен вносител към бюджета. Намирам,че местатата за инсталиране в съдебната система трябва да се пускат на търг, и мястото да се печели от предложилия най-голям процент отчисления към бюджета, от законно събраното ДМС. В съдебната система трябва да се предвиди,че всеки инсталиран внася към бюджета, на принципа на концесионното въз0награждение твърда сума, плюс процент от законното ДМС, което е събрал помесечно. Освен това, при пенсиониране не следва да се плащат по 150 000 лв, а… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 15:45
Гост

Надявам се, пе не е истина но ме съмнява

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 15:44
Гост

Ужас

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 15:41
Гост

То е ясно, че ВСС обслужва ъндърграунда. Че и не само

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 15:41
Гост

Ами ВСС е силно политически зависимо. Какво да очакваме

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 15:40
Гост

Вероятно и от бъдещо ВСС са ходили членове

Boni
Boni
02 юни 2023 15:40
Гост

Не се и съмнявамв, че са ходили членове от всяко ВСС

Анонимен
Анонимен
02 юни 2023 15:36
Гост

Промяната трябва да продължи и всички тези не порочни, ами направо престъпни практики трябва да отидат в историята!

вшнаги на надути
вшнаги на надути
02 юни 2023 15:30
Гост

Ако можеха да се пенсионират на 40 с 20 000 хиляди заплата, пак ще им малко, заплатаджии и всичко това на трудещия народ.