Дисциплинарни производства срещу шестима съдии бяха образувани днес от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС).

Три от тях са срещу магистрати от Софийския районен съд и са по предложение на Инспектората към ВСС.

Първата е срещу Васил Петров, а за членове на състава бяха избрани Даниела Марчева, Драгомир Кояджиков и Вероника Имова.

Втората е срещу Полина Хаджимаринска, а дисциплинарното производство ще се гледа от Боян Новански, Стефан Гроздев и Цветинка Пашкунова.

Третата е срещу Петя Стоянова, а за членове на състава бяха избрани Вероника Имова, Атанаска Дишева и Севдалин Мавров.

Предложенията са в резултат на извършена проверка на ИВСС в Първо гражданско отделение на СРС и на работата на някои състави в Трето гражданско отделение. Установени са били забавяния както по администрирането на делата, така и при постановяването на актовете.

По предложение на ИВСС бяха образувани още три дисциплинарни производства. Едното е срещу съдия Борис Динев от ОС-Враца, второто е срещу Людмила Стойнова от РС-Дупница и последното е срещу Христо Крачунов от Административен съд София-област. Не стана ясно какви са твърдените нарушения на тези трима магистрати.

44
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Светла Миланова
Светла Миланова
10 януари 2024 16:05
Гост

непослушковци!

Анонимен
Анонимен
07 декември 2023 12:29
Гост

Ако обичате не обиждайте Моят лектор, такива са възможностите му

Надя Драганчева,Тутр
Надя Драганчева,Тутр
06 декември 2023 14:09
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Popov
Popov
06 декември 2023 8:02
Гост

Съдийската професия се фенимизира, а функционалния имунитет прерасна до произвол. Делата се манипулират чрез протоколите. На заседанията нарочно не се правят записи.

Поли да си ходи
Поли да си ходи
06 декември 2023 10:45
Гост

Браво ! Крайно време е да ги уволнят !

Апостола
Апостола
06 декември 2023 12:18
Гост

1 . ТА НАИСТИНА БАРДАЦИ И ХАРЕМИ СТАНАХА СЪДИЛИЩАТА , ЗА ВСЕКИ БАНДИТ – ЛИЧНА СЪДИЙКА , създаваща специална за този бандит нова съдебна практика, противоречаща на всички създадени до този момент . …………………………………………………………….. Ислямската държава одавна победи у нас . Направи си огромен брой хареми . Пълна харемизация на съдийската част от държавата . ВКС всъщност е кодовото наименование на Високо-Квалифициран Сарай, т.е. : · харем, действащ под прикритието, на действащия под прикритието на юридическото лице със същото наменование право-раздавателен орган, който постоянно, по един тарикатски, но противо-конституционен начин (натресен ни от чуждите ислямистки служби) се пълни със постоянно… Покажи целия коментар »

Ad nauseam
Ad nauseam
05 декември 2023 23:25
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

wynfisoxudivog
wynfisoxudivog
05 декември 2023 22:08
Гост

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.–– http://gg.gg/ketox

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 17:28
Гост

Учудващо…,още повече ме „изненадва“ липсата на 73-ти състав на СРС ??

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 17:34
Гост

Второ г.о. не са го започнали още. Всички изброени са настоящи/бивши членове на първо.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 20:09
Гост

Дам… там чакам едно заповедно да завърши от 2019 :). Ма не е само там- сещам се за 44-и. А въззивните в градски?!?! 3 решения чакат клиенти, по дела обявени за решаване 2020 🙂
Ама- да сме живи и здрави дето се казва 🙂

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 17:04
Гост

На практика 5 от 6 са срещу СРС, тъй като дисциплинарките срещу Динев и Крачунов също са за забавени дела в периода, докато са работили в СРС.

Geleto
Geleto
06 декември 2023 19:30
Гост

Да се чудиш как ли така точно в СРС са се събрали най-мързеливите!

Адвокат
Адвокат
07 декември 2023 6:51
Гост

Айде сега – общи приказки, Борис Динев беше наказателен съдия – около 2005-2010 година и ми е бил на дело – оправдахме един за счупен гръбнак, та рев на прокурора, та не знам какво, много точен съдия, изслуша над 15 експертизи.

Имаше поне 20-30 заседания, интензивно темпо, свидетели, вещи лица, всичко по конец, аз за пръв път чувам негативни за него.

От 20 години е сигурно съдия, не знам.

Като почнете със забавянията – нали са ти платили хонорара.

Таралан Кольо от село Стойките
Таралан Кольо от село Стойките
05 декември 2023 16:13
Гост

Поли,
Дръж се!
Низшите не заслужават.
Хората заслужават!

Поли да си ходи
Поли да си ходи
06 декември 2023 10:42
Гост

Поли е крайно време да си ходи ! То ме може да спиш до обяд и да идваш на работа след това или да си само на тенис кортовете и ски пистите , а колегите ти , които се справят в срок да работят ! А Поли пише едно решение по три години и обявява по двайсетина решения на година , тънейки в “перфектността” си !
Айде сега бъде перфектна извън съдебната система , Поли !

Хо-хо-хо
Хо-хо-хо
07 декември 2023 8:38
Гост

Мисля, че на Поли това е минимум второто наказание! Време е да си ходи вкъщи! Най-хубавата новина !!!

Тралала
Тралала
07 декември 2023 8:31
Гост

Честита Коледа на 44-ти с-в! Много се радвам! Оправиха ми настроението ! Браво, нека сега продължава да си прави точно, каквото си иска!:)

Браво
Браво
07 декември 2023 8:47
Гост

Всеки, който си позволява да решава по свой начин Човешки съдби, (44-ти състав СРС) трябва да бъде отстранен! Съдията трябва да е „лекар“, а не Сатана!!!

Апостола
Апостола
05 декември 2023 13:40
Гост

СПОРЕД НАУКАТА СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА . …. Затова е крайно време с ре-подборни избори (предварителни одобрения) , народът да избира тези, които само след това им одобрение от народа, ВСС може да ги назначава за съдии и прокурори . ……. Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии. …… Този терор върху… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 16:09
Гост

Болна душа, болни мисли.

Апостола
Апостола
05 декември 2023 18:00
Гост

Благодаря, не са мои мислите . Изплагиатствани са от учебник издаден още по времето на комунизма, критикуващ свободния свят и даващ определението за терор и власт НАД народа .

Адвокат
Адвокат
05 декември 2023 13:24
Гост

Все пак – нищо, че е Коледа, наистина – съжалявам – че се стига до такива – комисии по разстрел – 3-членни, знам какво е.

Не мисля, че са умишлени действията им, нормално е нещо да бъде забавено, страх ме е – защото в България е доста балкански манталитета на отмъщенията.

ФВВ
ФВВ
05 декември 2023 13:07
Гост

Ръцете долу от Васко!

Адвокат
Адвокат
05 декември 2023 13:22
Гост

Той ми гледа едно дело – осъдихме ОББ, а те са много отмъстителни, а той перфектно решение, потвърдено от всички инстанции.

Жалко, възможно е наистина нещо да е забавил, виж ти, дано да се случи позитивно развитие.

Апостола
Апостола
05 декември 2023 15:15
Гост

Оо, спечелили сте срещу банки, браво на вас, но сте белязяни от банкерите и съучастниците им от всички видове и родове власти . Ето ви „тухлата“, която сложи началото на организираната противо-банкова борба в България : ……………….. „Всичко за сломяването на банкерския произвол – общо, специално и тотално сломяване. Първи Законен Противо-Банков Юмрук. Работи безотказно – 100 % успеваемост” – 726 стр., формат А 4, сътворен 2011 г. . Дисертация по смазване на банкерския произвол. ( Награда – спаси всеки, който я намери навреме и я използва . Втора и трета награда – през 2014 г . ЕК , а… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 13:22
Гост

Само го занимават с глупости! Вместо да напише поредният приносен шедьовър в българската правна книжнина. Ма кво да ви разправям – прости хора, нищо не разбират…… Просто не са на това ниво :))))))

Адвокат
Адвокат
06 декември 2023 5:02
Гост

Какво ти пък е направил – напротив – много точно е описал поведението на адвокатите – в неговата статия – „За отрицателните установителни искове за недължимост“.

Там подробно разнищва проблематиката и стига до верни изводи – че адвокатски кантори, „хищни хиени“, да не се подиграваме – завеждат нарочни – непредизвикани с нищо установителни искове за недължимост, за да вземат пари за хонорари.

Какво – да не пише и статии ли.

Не знам вече. Мен ако ме блокират така, не е приятно. Да не пише статии, защо – да не е екземпляр в зоопарк, да стои за украса.

Симо
Симо
05 декември 2023 13:00
Гост

Това ВСС няма ли вече да го сменят?

Възмутен
Възмутен
05 декември 2023 13:00
Гост

Време му е.

Четящ
Четящ
07 декември 2023 8:57
Гост

Васил Петров е най-справедливият съдия в така наречената Съдебна система у нас! Той е пример за това, как се пишат решения, повечето разбира се потвърдени и нагоре! Е, може да се е случило забавяне, но когато си перфектен, другото е без значение. Желая му успех и просперитет!

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 13:19
Гост

Не трябва да се сменя. Издавал само нищожни актове според Андрейча и Васка и много лесно ги събаряли във ВАС :)))

Апостола
Апостола
05 декември 2023 18:44
Гост

И ето в завършеният му вид, част от този : „ЗАКОН ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ И ИЗМЕНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНА- ТА ВЛАСТ “ , която част касае начина за народния подбор членовете на ВСС . ….. § 3. (1) За членове на самия Висш съдебен съвет, които не са негови членове по право, се избират юристи с високи професионални и нрав- ствени качества, които имат най-малко петнадесет-годишен юридически стаж : … • КАТО ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЕДНОВРЕМЕННОТО НАЛИЧИЕ НА ТЕЗИ ВИСОКИ ПРОФЕСИОНАЛНИ И НРАВСТВЕНИ КАЧЕСТВА е явяването на тези юристи на общо-национален народен подбор по правилата от него за общо-националния подбор… Покажи целия коментар »

Димо
Димо
05 декември 2023 12:59
Гост

Тези пък предпразнично са се разработили.

Мики
Мики
05 декември 2023 12:59
Гост

Дано само да няма субективизъм от страна на комисията.

Фики
Фики
05 декември 2023 12:58
Гост

Ако с в нарушение е редно да си поемат отговорността.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 12:50
Гост

Страхотно решение. Няма що… пак ще се влачат съдебни дела

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 12:50
Гост

Еко има нарушения си трябват мерки. Да.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 12:49
Гост

Кой знае какви глупости му е родил на някой мозъка пак за да отчита дейност.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 12:49
Гост

Васил Петров е свестен, но работи с идиоти. Не се занимавайте с глупости

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 13:03
Гост

Така е! Всички, освен него, Петко Венедиков и Петко Стайнов, са идиоти. Немедленно да се напише статия в дефакто лигъл по този въпрос. МОЛЯ!!!!!

всъщност
всъщност
05 декември 2023 20:31
Гост

Статия има, но другаде.

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 12:49
Гост

Определено има нужда от дисциплинарки

Анонимен
Анонимен
05 декември 2023 12:48
Гост

Браво