Само един от изслушаните днес от Прокурорската колегия десет обвинители заяви, че Мартин Божанов, известен като Нотариуса, е бил на коледното парти на Софийската районна прокуратура през 2021 г. в Банско. А друг съобщи, че е присъствал и бивш спецсъдия.

Както „Лекс“ писа, колегията покани на изслушване магистратите, които са присъствали на тържеството, поради появилите се твърдения, че на него е бил и Мартин Божанов. Миналата седмица кадровиците получиха списък с присъстващите прокурори и реши те поетапно да бъдат изслушани.

За днес бяха поканени десетима, но единствено Вероника Димитрова заяви, че не само Божанов, но и адвокат Велимир Атанасов е бил на купона. Тя обаче не знае кой ги е поканил.

Двамата бяха на банкета и бяха заедно с участниците на СРП. Към онзи момент не знаех кои са те, тогава ги видях за първи и последен път. Направи ми впечатление, че тези двамата не ги познавам, но не съм приела критично или притеснително присъствието им. Мислех, че са приятели на някого и са поканени. Не сме се запознавали, никой не ми ги е представял“, каза Димитрова, която към онзи момент е била командирована от няколко месеца в Софийската градска прокуратура. Тя била на партито със съпруга си и седяла в близост до бившия вече шеф на СРП Невена Зартова.

Няколко месеца след тържеството разбрала кои са Божанов и Атанасов. Колегите ѝ започнали да коментират помежду си, че „имало двама такива души“. Вероника Димитрова изгледала разследването на Антикорупционния фонд, свързано с Нотариуса и разбрала как се казват и каква информация има за тях. И ѝ станало много неприятно. Тя не успя да каже какво се е говорило в СРП, защото все още е била командирована в градската прокуратура. Върнала се в СРП доста по-късно.

Факт е обаче, че те бяха там (в Банско – бел. ред.)“, заяви Димитрова.

Всички поканени днес прокурори разказаха как е било организирано партито и какво представлява заведението, в което са били. Прокурорите получили покани по имейлите си, в които пишело къде ще е купонът, кога, колко струва, срок за записване и т.н. Всеки, който е искал, е можел да заяви, че ще присъства.

За разлика от други години, тогава не отишли много прокурори, като обяснението е, че е извън София, за няколко дни и струва по-скъпо от вечеря в ресторант в столицата.

Заведението в Банско имало два салона – външен и вътрешен, и не е било затворено само за тържеството на СРП. Достъп имали и външни лица. В едната зала били предимно хора от администрацията, а в другата били прокурорите, като на маса в централната част била Невена Зартова.

Десислава Въткова от СРП заяви днес, че Зартова е била придружена от съдия Емил Желев, който тогава работеше в спецсъда, а сега е в Административен съд София-област.

Въткова посочи още, че Зартова не е останала до края на тържеството, тръгнала си по-рано заедно със съдията.

Както тя, така и останалите изслушани прокурори – Мария Бакалска, Божидар Кирилов, Иван Димитров, Иван Караиванов, Йордан Стоянов, Николай Николаев и Преслав Руневски заявиха, че не познават Мартин Божанов, не си спомнят да е бил на партито и не са решавали преписки и дела, свързани с него. Направи впечатление, че изслушаните днес прокурори-господа са били младши прокурори към 2021 г. или току-що назначени за редови в СРП и са отишли на тържеството, за да се запознаят с колегите си. Заради това общото при тяхното изслушване беше, че е нямало как да разпознаят външните лица на банкета. Всички те посочиха, че са научили кой е Нотариуса след убийството му.

С голям брой колеги коментирахме казуса и никой не сподели да си спомня случай или да го познава. Надяваме се да стигнете до дъното, за да изчистите името на СРП. Честно мога да кажа, че колегите, с които общувам, нямат нищо общо“, обърна се към Прокурорската колегия Николай Николаев.

На следващите заседания колегията ще изслуша останалите обвинители от списъка с присъстващите на партито, а след това и петимата прокурори от СГП, които наблюдават делото, водено срещу организирана престъпна група, част от която е и Божанов. Това последно изслушване обаче ще се проведе при закрити врати.

Днес беше поканена и Ралица Първанова от СРП. Тя се яви, за да обясни, че се е отказала да пътува до Банско по лични причини и не е присъствала на партито.

Тя обаче призова колегията да стигне до истината, но така, че да не се притесняват прокурорите. В тази връзка обясни, че Асоциацията на прокурорите, чийто зам.-председател е именно тя, днес излезе с позиция, в която призовава колегията да демонстрира ниво, като не допуска публично унижение на магистрати и покаже правилния начин за търсене на истината в едно съвременно и правово общество (виж карето).

Георги Кузманов я попита с какво колегията е притеснила прокурорите, на което Първанова отговори, че всъщност е имала предвид работата на временната комисия в парламента, като изрази одобрението си за решението при закрити врати да бъдат изслушани наблюдаващите прокурори от СГП.

Гергана Мутафова обаче заяви, че много по-притеснително за прокурорите е да остане съмнение в обществото, че работят с някакви незаконни подбуди, едва ли не престъпно. „Затова е много по-добре истината да излезе наяве“, посочи Мутафова.

 

65
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пз-ВХ
Пз-ВХ
15 март 2024 10:54
Гост

Защо ни замазват очите, след като примерите за това ,че работят за силните на деня са безброй. Да не говорим за прокуратурата в провинцията!!! Мой близък пострада точно от прокурор, който след приключване на образуваното по негов сигнал досъдебно, беше ПОВИШЕН. Човекът подаде сигнал за образувано гражданско дело на база фалшиви фактури. На трета инстанция беше осъден да заплати непосилна за него сума, която е на база тези фалшиви документи. Прокурорката отказа да го конституира като пострадал, бави разследването до приключване на гражданското дело и въпреки, че експертизата установи, че документите са неистински, лицето, което ги е съставило също си… Покажи целия коментар »

Пак, пак и пак!
Пак, пак и пак!
15 март 2024 10:00
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Умнокрасив жълтопаветен реформатор
Умнокрасив жълтопаветен реформатор
15 март 2024 9:59
Гост

Съдии може. Те са независими и няма как Нотариуси да им влияят. За да са хептен независими получават и грантове през професионалните организации. От леля им от Америка (за България).

дъщеря да си на член на ВСС
дъщеря да си на член на ВСС
14 март 2024 15:24
Гост

А дъщерята на Яската Тодор@в излушаха ли я ? Тя какво каза, а зет му. Интересен магистрат е Яската навсякъде е член на нещо ръководно и хипер медийно активен. Но явявал си е някога на някакви избори за нещо или все с парашута спускан, като кадърен и можещ?

Армагедон
Армагедон
14 март 2024 15:07
Гост

Сега,“мазачи“ се опитват да „санират и замажат“положението,но то е неспасяемо,защото една сграда започне ли да се саморазрушава се събаря и се гради отново.

Армагедон
Армагедон
14 март 2024 14:56
Гост

Толкова много „парашутисти“в Съдебната система не е имало и през Бай Тошовото време.Сега цялата Съдебна система е „изградена“от „Майстори-Зидари“ и тук-там (по върховете) и от някой и друг“кофражист“ (в сглобка) и с „арматорист“.Така са налети основите и.Затова и вярата на хората в бъдещето им,не може да бъде „разбита“ и с бронебойни куршуми.Ама като се започне „намагнетизирането“ ще се види,КОЙ е ял от баницата .

Армагедон
Армагедон
14 март 2024 14:42
Гост

В една Окръжа Прокуратурата,при подава не на жалба, от човек претърпял щети от престъпления,човекът е чакал почти 3,5 часа да търсят,служители и прокурор по заведенията и по домовете им,за да бъде приета жалбата му.Изобщо има Прокурори, който със седмици(не с дни не се явяват на работа)Има и такива съдий в Системта.Затова и решенията по делата се пишат със закъснения по 7,8-ем месеца(а има и с година)през което време се трупата дни за изл. присъда и лихви за „авантата“ от адвокати,съдий,че и от Прокурори, чрез договорки.А и често се случва и жалбоподателя да бъде осъден с ефективна присъда,в зависимост от това,КОЙ… Покажи целия коментар »

Анонимен зрител на цирка
Анонимен зрител на цирка
14 март 2024 15:38
Гост

Не разбрах – защо търсите прокурор,когато подавате жалба. Той не я приема, нито я завежда в делодоството. Когато си измисляте примери, нека бъдат поне малко по-реалистични. Апропо – дума „съдий“ няма. А „жалбоподателят“ наистина е нормално да бъде осъден, ако е написал обиди, клевети или по друг начин е реализирал състав по НК. Пълно е и с такива хора – не си слагат пранги на устата и мислят, че колкото по-пиперлив и откровено грозем език ползват, толкова по-убедителни ще бъдат. Което е точно обратното, но иди, че го обясни на такъв. Не работя в прокуратурата, но написаното по-горе е тенденциозно… Покажи целия коментар »

Армагедон
Армагедон
14 март 2024 16:35
Гост

Мога да посоча дела от Райнен и Окръжен съд и преписка по жалба до Окръжен Съд (препратена в СГП.) Както и преписка по жалба и в СРП.Но не в този Сайт.Дайте:
e-mail или служебен дрес и ще Ви посоча,номерата на делата и на преписките.

Армагедон
Армагедон
14 март 2024 16:41
Гост

Ще посоча и каква е грешка в Оккръжната Прокуратура.

Didier
Didier
14 март 2024 12:45
Гост

Здравейте г-н/г-жо

Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €4,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви.
Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес.
Имейл: didierdf93@ gmail.com
Имейл: didierdf93@ gmail.com
Телефон за WhatsApp: +33644681046

Пеналист
Пеналист
14 март 2024 10:59
Гост

Младежа от изслушваните прокурори, често се случва в съдебна зала дори да не е чел делото, по което се явява. Дори съдии са коментирали, че по това можеш да знаеш, кой за какво работи в прокуратурата.

До пеналист
До пеналист
14 март 2024 11:31
Гост

А известно ли Ви е,че прокурорите в СРП често са изпращани в зала,вече когато е започнало делото или узнават,че трябва да се явяват на това дело без да го познат половин час преди да е започнало?

За протокола
За протокола
14 март 2024 9:24
Гост

При закрити врата? АЙДЕ СИКТИР!

И какво правят – НИЩО! Били на парти в Банско.

нов
нов
14 март 2024 10:27
Гост

какви закрити врати, като казаното от прокурорите е по медиите

Ad nauseam
Ad nauseam
14 март 2024 9:16
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

един
един
14 март 2024 8:59
Гост

Най-големият проблем на прокурорите е, че през годините бяха като ветропоказатели – без гръбнак, а се въртяха според силните на деня. Затова и не им дължим уважение. От друга страна обаче е просто нелепо да се разпитват кой и с кого е бил на банкет – в крайна сметка като отивам на коледно парти няма как да проверя статута на всички останали присъсстващи, нали

наблюдател
наблюдател
14 март 2024 8:57
Гост

Особено ми хареса прокурор Божидар Кирилов. На въпроса дали е разглеждал преписки, свързани с Нотариуса, той каза, че не помни?! Значи човекът отишъл във ВПС, отлично знаейки по какъв повод ще трябва да дава обяснения, обаче дори не си е направил труда да провери дали се е занимавал със сигнали против Мартин Божанов. Извинявайте, ама това сериозно ли ви звучи? А допустимо ли е един прокурор да отиде неподготвен на изслушване пред кадровия орган на прокуратурата? При това въпросният прокурор не е бил заринат от преписки след като е в СРП едва от 2021 г. Накрая се оказва, че е… Покажи целия коментар »

Анонимен зрител на цирка
Анонимен зрител на цирка
14 март 2024 10:19
Гост

Въобще не е длъжен да помни какви преписки е имал в годините който и да било магистрат. Това да не е дисциплинарно производство? Това е лош театър с изтъркан сценария – замазват очитите на народния наивитет уж че се прави нещо, а всъщност се занимават с глупости – кой на какви партита бил ходил. И какво като е ходил? Това какво доказва? Само за бабите, следящи сапунки по БосфорТВ може да има значение на доказателство за факти, битуващи изключително в техните глави. Който се интересува и има правомощия, да си направи проверка къде и от кого са гледани преписки, в… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 8:44
Гост

Разтурайте седенката, че се нетрае! Толкова проблеми има, които чакат решение и пряко са свързани с качеството и срочността на работата, а не на последно място и къдровата обезпеченост. Системата се затлачи от конкурси, парашутисти, натегачи. Не останаха хора от професията да работят, а ВСС с изтекъл мандат слушат приказки и цъкат.

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 8:30
Гост

Предполагам най-важната работа на ВСС е кой с кого си тръгва след Коледното парти в прокуратурата. Друго си е да се изясни и напише публично. Да не останат неразбрали. Хайде сега и за съда.

наблюдател
наблюдател
14 март 2024 8:29
Гост

Всеки наблюдаващ изслушването на прокурорите във ВПС може да разбере защо престъпността процъфтява и защо няма нито едно качествено разследване, по което да са събрани годни и относими доказателства. Най-важните въпроси не бяха зададени, сякаш питащите умишлено се стремяха истината да не излезе наяве. Изслушаните прокурорки се държаха като ученички на изпит – с треперещи гласчета, объркани или липсващи отговори. Беше мъчително за гледане и ужасяващо като извод за качеството на хората в съдебната власт. Това безнадеждно положение изисква извънредни мерки, проблемът е, че никой няма интерес да ги предприеме.

ИЗБОРИ ЗА ВНС, и закриване на СС(съд.система)
ИЗБОРИ ЗА ВНС, и закриване на СС(съд.система)
14 март 2024 6:37
Гост

Следващите избори да са за ВНС, което за закрие бандитската съдебна система, и я реучреди с нови хора. При лустрация на сега инсталираните, фингиране на стажът като неположен, без 20 заплати кеш при уволнението. Такъв съдебен бандитизъм, и не се случва нищо-няма нито един арестуван клубар?! Как е възможно? Аз се затруднявам да кажа, коя институция е по-овладяна от престъпността-СГС, или СГП. Не знам защо се концентрирате върху престъпната дейност на прокуратурата, като съдът далеч не изостава. В провинцията е също зле-местни съдебно прокурорски феодали сие въртят безнаказано схемите, а плебсът от страх мълчи като комунист на разпит.-че смее ли… Покажи целия коментар »

Pencho
Pencho
14 март 2024 8:06
Гост

Кой ще избира новите? Ще има ли народен съд?

Закривай! Лустрирай! АРЕСТУВАЙ!
Закривай! Лустрирай! АРЕСТУВАЙ!
14 март 2024 5:02
Гост

Закривай, и реучреди с нови хора!
Секвестирай имущество на прокурори-корумпета
Лустрирай-вклч и роднините им!
Уволнявай без 20 заплати корупционери!
АРЕСТУВАЙ ПРОКУРОРИ-КОРУМПЕТА! Защо няма МАСОВИ арести на прокурори-корупционери, както се случи в Румъния-там арестуваха над 600 прокурори по времето на Кьовеши. А корупцията в Румъния е много нива над бандитизма в родната прокуратура.
Кой ще ни пази от престъпността в прокуратурата. Студентите по право могат да изучават Особената част на НК чрез практиката от престъпната дейност на прокуратурата.

Анони
Анони
14 март 2024 10:21
Гост

С кои „нови хора“? С Йористите, като Дилянчо и Ристю ли? Че хабер от право си нямат. За останалото – в морален аспект, да не говорим изобщо.

Пеналист
Пеналист
13 март 2024 22:37
Гост

Прокурорския съвет, бившата колегия е пълна с корумпета, някой продали се за имот, други за слава, много добре знаем, кой от тях какво представлява. Няма как да се омаскарява институция, която държи ежедневно с делата и думите си да се омаскарява сама. Няма как да се приватизира една институция, която очевидно за цялото ни общество е приватизирана от мафията, може би от село Банкя, може би от нечии сараи. Съставът на прокурорският съвет в момента говори каквото му кажат и приемат решения само под диктовка и под натиск. Вместо да задават въпроси относно влияния в системата от страна на осветлени… Покажи целия коментар »

Макавели
Макавели
13 март 2024 21:27
Гост

На асоциацията на прокурорите кога е поникнал гръбнак?

Ууу
Ууу
13 март 2024 19:38
Гост

ОПГ-тата вече не са, като от сериала “Под приритие”…сега те носят костюми, ризи и вратовръзки и забравих “заседават” в ущърб на закона, но в свой интерес.

Обективен
Обективен
13 март 2024 19:16
Гост

Три дни, яли, пили и се весели и, даже и семействата повели, а накрая нотариус, заверил сметката.

Журналист
Журналист
13 март 2024 19:11
Гост

„Единственият известен ми гражданин обаче, станал причина прокурор да бъде обвинен пред съда за това, че извършил престъпление, защото искал да му причини вреда, като го обвинил, но без да има доказателства, е Петьо Велков Петров. Във всички останали случаи никой не се е и замислил дали пък не може да става въпрос за престъпление чрез незаконно обвинение. Не, там последното е било плод единствено на погрешно формирано вътрешно убеждение. Прокурорска грешка, за която никаква отговорност не се носи, какво остава за наказателна.“ В задачата се пита с какво точно Пепи Еврото държи Сарафов,Русинова и Кирилова и дали е толкова… Покажи целия коментар »

от психиатрията
от психиатрията
13 март 2024 20:11
Гост

Не преписвай словоизлиянията на представителя на ОПГ-АКФ проваления и нереализирал се мързелив и некадърен прокурор Андрейчо Янкулов. Сулевчо е участник в ОПГ с Гешев, Зартова, Даниела Димитрова и още няколко люде. Знае се как, кога и какви указания са давани и какво да се направи по отношение репресията срещу Петьо Петров. И понеже много си разтягате локумите да Ви питам, Може ли едно производство да започне с обвинение срещу което и да е лице, без нито едно доказателство, искане за задържане за 72 часа, обявяване за издирване и т.н. Това господа са правили фашистите и комунистите. Как се казваш –… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 5:10
Гост

Ха ха, Пепи еврото репресиран?! Е, това вече е виц.

Dred
Dred
14 март 2024 10:24
Гост

Ма верно ли това смрадливо алкохолизирано гюбре е „репресиран“??

съдия
съдия
13 март 2024 17:21
Гост

Човек като види заглавието на статията с големите букви и под него малките букви относно становището на Асоциацията на прокурорите си прави извода, че винаги едно Еб…е може да измести призивите за независимост и върховенство на закона. Ако на коледното парти бяха присъствали поне двама спец съдии, Дефакто и Лекс щяха да могат да запълнят страниците си поне за седмица напред.

Ууу
Ууу
13 март 2024 16:53
Гост

Пародия, цирк и гавра с народа!

Теодора
Теодора
14 март 2024 8:48
Гост

Абсолютно вярно Те ни смятат за малоумни.

Дуй ветре!
Дуй ветре!
13 март 2024 16:38
Гост

Председателчето на АПБ се е активирало нещо?Явно гледа да се предложи на когото трябва, че избори за ВПС идат, пък и други, а тези от които зависи много обичат такива като него, дето се управляват с едно обаждане!

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 20:17
Гост

Ей, няма угодия! Като не реагират – били казионни и подчинени на главния прокурор, като напишат нещо – слагат се на колегите!
Аз мисля, че АСП е различна откакто начело на нея има такъв чист, достоен и отдаден човек в лицето на Владимир, който заслужава най -малкото уважение за всичко което прави в интерес на колегите, институцията и обществото!

Милена
Милена
13 март 2024 16:27
Гост

ГеритУ- еталон за етичност. Жива да не бях.

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 16:16
Гост

Чудя се карикатури ли гледам или прокурори? Явно всичките ги избират по образ и подобие на мишока ръководител на въпросната асоциация.

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 16:08
Гост

Затова явно много я е събяло на определени места. Ама тя си е такава.

Подмяната
Подмяната
13 март 2024 15:51
Гост

„Замаскирана като реформа, се провежда „приватизация“ на прокуратурата. Това се казва в позиция на Асоциацията на прокурорите в България, публикувана на сайта ѝ.

Според обвинителите целта е институцията да не служи вече на държавата и българските граждани, а на силните на деня.“

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/634617-provezhda-se-privatizatsiya-na-prokuraturata-zayavyavat-v-pozitsiya-ot-asotsi

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 10:32
Гост

Приватизацията мина още по в.емето на ГРОБ. Сега просто се дърлят различните кланове кой в момента да води бащина дружина.

Анонимен
Анонимен
14 март 2024 20:08
Гост

Така ли ви учат в Козлодуй?

съдебен непотизъм
съдебен непотизъм
13 март 2024 15:45
Гост

Какъв е този непотизъм тази девойчица е зам председател на асоциацита на прокурорите, а баща и Яската е член на УС на Камарата на следователите, пък бивш лен на ВСС, пъл зам на следствието. Други кадърни магистрати няма ли? Няма ли малко срам и скромност в това семейство!? Чудим се дали пък няма и роднини в ССБ или някоя съдийска организация, че цикъла да е завършен? Не блестят нито като юристи, ни като активисти на магистратските организции. Само любовници, деца и семйства. Но явно пък колегите им ги ценят и избират :))))

Обективен
Обективен
13 март 2024 19:12
Гост

Съдебни непотизми във форума да не влизат и коментират тъпизми, че сеят зарази , а още по недостойни са пръстчетата докоснали + на коментара. Госпожо коментираща като съдебен непотизим, уверявам ви, че Ралица Димитрова Първанова, няма нищо общо с наричания от вас Яската, явно визирайки Ясен Тодоров!Говоренето ангро е основен белег за нисък интелект.

Mihail Mihailov
Mihail Mihailov
13 март 2024 23:12
Гост

Е щом Яската е баща ѝ то всичко е ясно. Яската от както е в системата е на втора заплата от различни мафиотски среди, той е просто един посредник, но вътре в самата система.

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 15:34
Гост

Наистина стана хем смешно, хем грозно, хем страшно. Вместо да се провежда ефективно разследване на престъпления, прокурорската колегия се занимава с клюки и отклоняване на вниманието към присъствалите на някакъв банкет.
Всичко в държавата ще остане без промяна, ако няма кой да накара прокурорите да изпълняват задълженията си ефективно и професионално. За съжаление, професионалистите почти ги няма.

Нотариус с евро
Нотариус с евро
13 март 2024 15:31
Гост

Няма какво да замазват очите на хората. Всички от така наречената “съдебна власт” са бъркали в кацата с меда и са съсипвали живота на хората, за да набавят за себе си облаги. Да внимават и тях да не ги застигне народната любов, както стана с техните господари Еврото и нотариуса

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 14:31
Гост

Адмирации за становището на АПБ. Наистина е унизително да публично да те разпитват все едно си обвиняем за парти от 2021 година. Кръвосмучещите паразити,както ги определи Йордан Стоев в един запис, съвсем се самозабравиха. Медицинското наименование мисля,че е синдром на Мюнхаузен.

АПБ
АПБ
13 март 2024 14:56
Гост

Ако беше загрижена за достойнството на прокуратурата и прокурорите, АПБ нямаше да е плътно зад Гешев, а след това Сарафов. Най-добре е да си препрочетат декларациите от миналото и тогава да разберат коя е причината за унузутелното отношение…..

Селска говорилня
Селска говорилня
13 март 2024 14:09
Гост

Кой на какви партита е бил няма никакво значение. Приказки на лелки от пазара. Все още НК не е обявил за престъпление посещенията на такива сбирки.
Същото важи и за глупотевините кой познавал нам кого си. Глупости. Ми може да ми е съсед по вила или да сме бивши съученици. Е, и?
Важно е дали и кой е извършвал престъпления, възползвайки се от служебното си положение и дали е доказано или поне доказуемо.
Всичко друго са бошлаф дрънканици, писани да заметат истината и да отклонят вниманието на наивниците от същественото днес в България.

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 13:46
Гост

Разследвайте до дъно!

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 13:46
Гост

СРАМ!

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 13:44
Гост

Много жалка работа. Много!

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 13:44
Гост

НЕ им стигнаха пари и не можаха да си избият комплексите за малоценност значи!

Кочев
Кочев
13 март 2024 13:43
Гост

Поредни плюл на професията си и на колегите си!

Мунков
Мунков
13 март 2024 13:43
Гост

Не знам тия хора как са мислели, че в особено големи мащаби ще извършват престъпления и няма да се разбере. Може да са си оплели кошницата, но баланса във Вселената винаги е на лице. Не бяха предвидили недоволен гражданин да застреля Нотариуса и от там да се размирише страшно на схеми!

Ятабари
Ятабари
13 март 2024 13:42
Гост

Време е за справедливост и който се е гаврил със съдебната ни система и с живота на обикновените хора да си понесе отговорност!

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 14:16
Гост

Нищо против.
Но простете моя скептицизъм.
С жалки постановки и констатацийки кой на какви купони е ходил и кого познава, до нищо няма да доведе.
Докато не се спре кариерното израстване и назначаването в системата по метода аз на тебе сина, ти на мен – щерката, нашите хора да ги дръпнем, вашите хора да ни бетнат, има да чакаме нещо са се промени. А няма изгледи тези, от които зависи нужната промяна, сами да се нуждаят от такава, т.к. те са най- вътре в схемата.

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 13:42
Гост

На Нотариуса и на хората зад него са им трябвали съдии за да въртят схемите. Има си хас да не е имало съдии на тия партите или в клуба му. Въпросът е да се установи кои са. А също и да се докаже вина, а не само да се каже „ми ние питахме съдията и каза, че не го познава“.

Ханко Брат на Големия брат
Ханко Брат на Големия брат
13 март 2024 13:41
Гост

Лайтмотивът „Аз не го познавам“ продължава с пълна сила и наистина не мога да разбера дали тези хора си вярват. Хем никой не го познава този човечец, хем дърпал конците на половината съдебна власт. Толкова са жалки и окаляни, че не е истина. Но не говоря за тези нещастни бушони, които в момента гърмят…

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 13:41
Гост

„Шокирани“ сме.

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 13:41
Гост

Има си хас