Коя сте Вие, г-жо Кисьова?

Завършила съм Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора с профил „френски и английски език“, а след това и специалност „Право“ в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. След дипломирането ми не съм спирала да уча – завърших следдипломна специализация по Международен търговски арбитраж в Queen Mary, University of London, ежегодно преминавах десетки обучения в различни правни материи, обучение за длъжностно лице за защита на данните, обучения по юридически френски и юридически английски език, самообучение по руски и италиански език. Много научих и от двете си вече пораснали деца.

Произхождам от семейство, в което никога не е имало юристи и не мога да кажа, че съм имала за цел или мечта да се реализирам в някоя от юридическите професии.

Правото навлезе в сърцето ми и го превзе изцяло в студентските ми години. Наш асистент по търговско право беше покойният доц. Кристиан Таков и нищо повече не се налага да казвам. Спомням си, че упражнението ни по търговско право беше в 7часа сутринта, но всички неизменно бяхме там и чакахме да чуем какво ще ни каже той, все неща, които много хора нямат дар да формулират или смелост да изрекат.

Семейството ми винаги ме е възпитавало на труд, баща ми беше военен, а майка ми счетоводител. В детството си помагах със счетоводните сметки и тефтери, а впоследствие като студент работех понякога на две работи едновременно.

Първоначално бях стажант в кантората на колега адвокат, с която продължих да работя и като адвокат 12 години след приема ми в САК, и на която дължа огромна благодарност. Преминала съм доста житейски и професионални трудности – липсата на фиксирано работно време, трудоемкото писане на пишеща машина и търсенето на съдебна практика в библиотеката на ВКС, безсънните нощи като работеща майка докато отглеждах двете си деца, тичането от една съдебна зала в друга, невъзможността да платя понякога членски внос и осигуровки, цялата документална и административна тежест върху самоосигуряващите се лица, проблемите с Осигурителна каса “Адвокат”. От 2014г. започнах работа самостоятелно, а малко по-късно с колеги учредихме адвокатско дружество, в което съм управляващ съдружник до днес. В дружеството ни са ангажирани около десетина колеги и сътрудници, които възприемам като мое второ семейство.

Ако трябва да кажа една дума за себе си – винаги съм била борец – в житейския си път, за каузите на клиентите си, за бъдещето на децата си, за решаване проблемите на колегията и адвокатурата.

Защо се кандидатирахте за председател?

Първата и основна причина да се кандидатирам за председател на колегията е моята нетърпимост към пасивността и апатията. Иска ми се да вярвам, че всеки един от нас, независимо от липсата на потекло и протекции, може ако иска да бъде фактор за положителна промяна. Надявам се всички ние да престанем да чакаме някой друг да реши проблемите ни, да престанем да критикуваме тези, които проявяват активност, и да преминем от брега на „наблюдателите“ на доста по-ветровития и хлъзгав бряг на „поемащите отговорност“.

Втората причина е, че в рамките на сегашния мандат като член на Софийския адвокатски съвет, намерих много съмишленици и сподвижници. Всеки един може да бъде фактор, но заедно сме по-силни. Моето желание е в органите на адвокатурата да се наложи друг, различен модел на работа – не сблъсък на личности, които не приемат чуждо мнение, а допълване на личности и формиране на общо мнение с цената на компромиси и в резултат на дискусия. Хората на изборна длъжност трябва да „служат“ на адвокатите, а не да ги „управляват“. Аз съм активен застъпник на предложението председателят на колегията и на Висшия адвокатски съвет да бъдат избирани от членовете на съвета. В българската адвокатура традиционно председателят е член на адвокатския съвет и изпълнява решенията на съвета. Това според мен е изключително положително – този модел не позволява на един човек да се изказва от името на цялата колегия или адвокатура, да се разпорежда със средствата на адвокатурата и да узурпира власт, той гарантира изслушването на 27 колеги, членове на съвета и достигането до едно балансирано и разумно решение.

Третата причина да се кандидатирам е състоянието, в което заварихме колегията в началото на настоящия мандат – в рамките на малко повече от година бяха похарчени над 400 000 лв. от средствата на колегията за пътувания и събития, колегията нямаше подписани протоколи от заседанията за последната една година, нямаше регистър на решенията на различните органи, нямаше правилно водено счетоводство, не бяха заплащани значителни суми, дължими на Висшия адвокатски съвет и суми, дължими за местни данъци и такси, осигурителна каса „Адвокат“ беше натрупала невнесени суми за осигуровки, а всички софтуерни продукти и бази данни на колегията бяха под контрола на външна фирма срещу значителни месечни плащания. Софийската колегия с години не бе проявявала почти никаква активност в процедурите по обществено обсъждане на законопроекти, нито по отношение на законопроекти или проекти на подзаконови актове, които касаят адвокатската професия, и беше технологично изостанала. Не бих искала колегията да се овладее отново от колеги, които да унищожат тригодишния всеотдаен труд на членовете на сегашния адвокатски съвет и служителите на САК.

Кои са трите най-сериозни проблема на софийските адвокати?

Най-същественият проблем на софийските адвокати, но и на адвокатурата като професионална общност, е липсата на стратегическо мислене и планиране. Адвокатурата днес е в положение на безпътица и дори безтегловност – позабравили сме ценностите от миналото и се страхуваме от бъдещето. Само преди 20 години Софийската колегия имаше около 1500-2000 вписани адвокати, но те в по-голямата си част се познаваха, общуваха, споделяха едни ценности и един морал, помагаха си в трудните моменти и бяха истинска професионална общност. Сега обаче колегията обхваща приблизително 6200 адвокати, и много често на практика липсва комуникация. Ето защо, трябва първо да се положат усилия за сплотяване на общността, след това да се предприеме съвместно формулиране на приоритетните цели и мерките за постигането им в следващите години, да се одобри програма за реформиране и развитие на колегията от общото събрание и тя да се спазва организирано и последователно от следващите адвокатски съвети, отчитайки разбира се новонастъпилите факти и промените в средата.

Вторият най-сериозен проблем е ниското заплащане за адвокатския труд, в който се включват проблемите с определяне и изплащане на възнагражденията по линия на правната помощ, проблемът с намаляването на присъдените като разноски адвокатски възнаграждения от съда, и разбира се проблемът с непопулярността на адвокатската защита и съвети сред гражданите.

Третият проблем е изключително остарелия и неработещ закон за адвокатурата, който не отразява комплексната среда, в която работят днешните адвокати и не им гарантира независимост, спокойствие и материална обезпеченост.

Как ще ги разрешите, ако бъдете избрана?

Екипът от кандидати за органите на колегията, които подкрепям и самата аз, се ангажираме да предложим още на първото общо събрание на колегията след евентуален избор:

  • Цялостен проект за подобряване на законодателната рамка за упражняване на адвокатската професия, като внесем във Висшия адвокатски съвет анализ на съществуващите проблеми и предложение за подобряване на новия проект на Закон за адвокатурата и подзаконовите нормативни актове;
  • Проект за подобряване на системата за предоставяне на правна помощ, повишаване на нейното качество и заплащане;
  • Проект на стратегия за трайно увеличаване на качеството на адвокатската защита и повишаване заетостта на адвокатите – чрез създаване на възможности за използване на съвременните технологии и софтуерни решения в ежедневната работа на адвокатите, създаване на портали за търсене и ангажиране на адвокат, създаване в публичното пространство на образователни блокове за дейността на адвоката и др.
  • Пакет от мерки и искания на софийската адвокатура за повишаване качеството на правораздаването и за постигане на реални резултати от съдебната реформа, осезаеми за гражданите и адвокатите.

Поемам ангажимент също тази стратегия за развитие и реформи на колегията да бъде продукт на множество анкети и дискусии с адвокатите от САК. Често кандидатите за изборни позиции се самоопределят за „визионери“, но аз споделям напълно едно от посланията, издълбано на фасадата на музея на бъдещето, което гласи: „Бъдещето принадлежи на тези, които могат да си го представят, проектират и изпълняват“. Не е достатъчно да говорим за бъдещето, а да работим упорито и последователно за неговото моделиране и реализация.

Ще настоявам и ще се боря за възприемане на напълно нов модел на договаряне на условията за предоставяне на правна помощ между Националното бюро и адвокатските колегии по примера на националния рамков договор между НЗОК и Българският лекарски съюз. Ще изготвим и внесем във Висшия адвокатски съвет проект за нова нормативна рамка на правната помощ.

В рамките на работни групи към Висшия адвокатски съвет аз и колегата Христо Хинов участвахме в изготвянето на качествено нов режим на адвокатските възнаграждения, нови процедури за присъждане на адвокатско възнаграждение и привилегии при събирането на резултатното възнаграждение.

В рамките на обсъждането на новия проект за Закон за адвокатурата, бих внесла подготвени от мен предложения за различна процедура за избори на органи на колегията и висши органи на адвокатурата, предложение за създаване на мултидисциплинарни дружества, предложение за санкциониране на лицата, извършващи адвокатска дейност без прием в адвокатурата, различна дефиниция за „изключителната адвокатска дейност“ и др. Подготвила съм и предложение по внесения наскоро законопроект за посредническите услуги при сделки с недвижими имоти. Адвокатите възразяват срещу нелоялна конкуренция от брокери и счетоводители, и това трябва да бъде преодоляно по два начина – от една страна трябва да се намери точният механизъм за противодействие на онези представители на други близки професии, които действително изземват адвокатска работа без необходимата квалификация и знания, и с това увреждат интересите на гражданите, но от друга страна трябва да се подобрят възможностите за съвместна работа с брокери, архитекти, счетоводители, така че да се създаде синергия и да се предоставят на клиентите толкова търсените „комплексни“ услуги. Няма нищо по-ценно от това едно дружество да повери на професионалисти едновременно правното и счетоводното си обслужване, и тези професионалисти да работят съвместно, координирано и допълвайки се.

Защо адвокатите в София да гласуват за Вас и екипа Ви? Какви хора влизат в него?

Нарекохме инициативата си на съвместно кандидатиране за участие в органите на колегията „Заедно“. Тази дума е последвана от двете ни основни цели в дългосрочен план – „Заедно за достойна адвокатура“ и „Заедно за колегия, на която разчитаме“. За мен тази дума е ключова – от една страна „заедно“ показва сплотеност на екипа, който се кандидатира, от друга страна „заедно“ претворява идеята, че ние всички работим за доброто на колегията и професията, и накрая „заедно“ маркира и желанието ни да върнем на колегията усещането за общност.

Бих помолила колегите за подкрепа за мен и екипа, защото той обединява хора, които са изключително добри професионалисти в работата си като адвокати, хора, които отстояват смело позициите си и най-важното хора, които са доказали, че работят в полза на колегите си адвокати. Когато създадохме новия сайт на колегията, закритата секция с достъп за адвокати до протоколи, онлайн излъчвания на заседанията, платежна информация и онлайн заявления, фейсбук групата на колегията и различните канали за комуникация с адвокатите, аз и други колеги от настоящия адвокатски съвет приемахме денонощно запитвания от различни колеги, изслушвахме проблемите, които срещат, отговаряхме на притесненията им и им оказвахме съдействие. Реагирахме на всеки сигнал за защита правата на адвокатите, в който бяхме сезирани с резонно оплакване или искане. Публикувахме позиции в подкрепа на адвокати, чиито професионални права са накърнени. Надявам се искрено, че всеки един адвокат от колегията, е усетил това отношение и различния подход към общите ни дела, че е видял в нас хора, които са непримирими и неуморно се борят за каузите на колегията и адвокатурата.

В екипа се включиха голяма част от членовете на настоящия адвокатски съвет, дисциплинарен съд и контролен съвет, и това са все колеги, които ме карат да се гордея, че съм адвокат. Наред с това към екипа се присъединиха и колеги, които никога не са участвали в органите на адвокатурата, но са постигнали значителни успехи в работата си като адвокати или в научната си работа. Сред тях има колеги, които са утвърдени специалисти в областта на гражданското и търговското право, вещно право и устройство на територията, граждански процес и арбитраж, но и специалисти по данъчно, финансово право, административно право и процес, колеги специализиращи наказателно право и процес. Част от колегите са преподаватели по граждански процес, право на Европейския съюз, търговско право и право на капиталовите пазари, урбанизъм и администрация, има адвокати, които упражняват дейност като арбитри, медиатори или синдици. Има и колеги с добра репутация, която излиза извън пределите на страната, и които членуват в Международния съюз на адвокатите (UIA), Световния форум на медиаторските центрове, Chartered institute of arbitrators (CIA) и други.

Кандидатите на инициативата „Заедно“ можете да видите на нашия сайт: www.zaedno2024.bg. Някои колеги ни упрекват, че се кандидатираме като екип и така допринасяме за т.нар. „списъчна система“ на гласуване. Не съм съгласна с тези опасения, за мен публичното оповестяване на екип показва честност и откритост – това сме ние, не се притесняваме да подкрепяме взаимно кандидатурите си, създадохме заедно програма и можем да работим като екип за реализирането и. Като кандидат за председател, намирам че подкрепата за кандидатурите на други колеги, увеличава отговорността, която поемам и обещанията, които трябва да спазя. И накрая, обявяването на обща инициатива за участие в изборите в никакъв случай не означава, че екипът включва хора без собствена позиция. Дори напротив, разчитам точно тези колеги да бъдат критични и отстояващи интересите на различни групи в адвокатурата – в екипа са включени както колеги, които са съдружници в едни от най-големите адвокатски дружества, така и колеги, които работят съвместно с чужди адвокатски кантори, адвокати, които работят в тясно сътрудничество с други експертни професии, но и адвокати, които работят самостоятелно или в малки колективи.

Това е практика, която е добре възприета в най-напредналите адвокатури в други европейски държави. Обявяването на съвместни кандидатури, които застават зад една програма и цели, означава добре обмислена и координирана работа за постигане на обещаните резултати. Примери за подобна практика могат да бъдат открити във френски и италиански адвокатски колегии: Париж, Милано и други.

 

47
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:19
Гост

­­­Г­­­о­­р­е­­щ­и­­ ­­м­­о­­м­и­ч­е­т­а­­ ­­в­­­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­­т ­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?93376

Искрен правдов
Искрен правдов
28 януари 2024 21:05
Гост

Адвокат каца е тази госпожа…… Ояла се е

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 14:33
Гост

Адв. Добровест Пенев, кандидат за председател на САК подкрепи позицията на 14-те адв. съвета срещу избора на съдии в КС.
Кисьова ще вземе ли отношение

jesous
jesous
24 януари 2024 14:09
Гост

ogle is paying 90 to 100$ per hour! Work for few hours and have longer with friends & family. On tuesday I got a great new Land Rover Range Rover from having earned $10,000 this last four weeks. Its the most-financialy rewarding I’ve had. It sounds unbelievable but you wont forgive yourself If you don’t :-
.
CHECK IT:→ →www.cash.salary49.com

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 13:16
Гост

Въпросът е, не кой е дал интервюто, а кой е дал отговорите, защото май нещо много напърфюмирани ми се струват. Аз колегата никъде за 22 години не съм я срещал да практикува, а почти всеки ден за толкова години съм по съд.зали. Разбира се, нямам нейните дипломи, защото и затова време трябва. Исками се обаче да има истински председател САС, който знае и разбира проблемине на практикуващите адвокати, а не кукла на конци, стъпила върху кула от дипломи.

Didier
Didier
24 януари 2024 11:21
Гост

Здравейте г-н/г-жо

Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €10,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви.

Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас по имейл:

Имейл: didierdf93 @gmail.com
Имейл: didierdf93 @gmail.com

Advokat
Advokat
24 януари 2024 9:40
Гост

Достойно е да се изправиш пред колегите си и да кажеш коя си, какво мислиш и предлагаш. Другото е мишкуване, толкова типично за нашето общество.
Крайно време е да избираме хора,а не мишки.

Дааам
Дааам
23 януари 2024 23:11
Гост

Докога тази дама с наднормено тегло ще ни напомня за себе си. Не е ли ясно, че не става в никое отношение…

Цветкова
Цветкова
23 януари 2024 20:09
Гост

Жана Кисьова е голяма класа..Сърбалите попарата знаят. Знае и се бори до край. Има много опит и много, ама много знае. Била ми е противник и просто й се кефя, нищо че ме победи.

Анонимен
Анонимен
24 януари 2024 13:09
Гост

Да бе!

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 19:55
Гост

Дялан камък, брей! Много реклама на госпожата, която учила и раждала, но малко практикувала. КОЙ стои зад този адвокат, КОЙ!

до анонимен 19.55
до анонимен 19.55
23 януари 2024 20:12
Гост

КОЙТО има акъл!

111
111
23 януари 2024 21:07
Гост

Гигова и сие.

Добрутро!
Добрутро!
23 януари 2024 17:34
Гост

Казах ли ви преди седмица защо е пусната статията на кандидатката за правната помощ – едва ли писана от нея, но пък популистка откъм обхват, щото гали душата на хиляди колеги. Вече ми звънят на пожар да спираме човека на Гигова. Те обаче до такава степен са отработили в годините системата с имейли и пълномощни, че спиране няма…

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 15:07
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ad nauseam
Ad nauseam
23 януари 2024 13:49
Гост

Кандидатката на семейството. Гигови. И на Асоциацията на банките в България.

АМИН

Ad nauseam
Ad nauseam
23 януари 2024 13:45
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Адвокат от Русе
Адвокат от Русе
23 януари 2024 13:01
Гост

Дотам ли я докарахте в София да предлагате адвокат от техническия университет в Русе? И кой го предлага и защо се крие? Какво става, да каже някой?!

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 11:48
Гост

Приканвам одиторите на Сметната палата да одитират бюджета на Софийската адвокатска колегия. Ще открият бая нередности. Главният счетоводител на САК е една надменна жена, на която гъК не може да се каже.

ADVOKAT
ADVOKAT
23 януари 2024 13:06
Гост

Съгласен съм. Ама да проверят последните 10 години. Така хем ще се видят безобразията на Данов и компания, хем ще се види, какво е направил сегашния съвет. Че гледам Данов надигнал глава и Доковска и Дерменджиев му пригласят, а май и принципните от ОСА-та и те. Много принципно ще да е.

Избирател
Избирател
23 януари 2024 11:30
Гост

Напишете нещо и за ДОБРОЛЮБ ЛИ БЕШЕ БЛАГОНОС ЛИ ? Русенския адвокатин, ако има какво де .

????????
????????
23 януари 2024 11:40
Гост

Както е написано, той е ограничил медийните си участия и не е отговорил на въпросите, които са му изпратили. Какво да напишат от лекса, като той не отговаря?

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 10:15
Гост

Лекс, ако не са ви платили за тая „скрита реклама“ ще е смешно, жалко и недостойно!

анонимнико, чети
анонимнико, чети
23 януари 2024 10:46
Гост

То си е написано за какво иде рея, но трябва да се чете, а не да се коментира ангро.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 11:20
Гост

Всичко прочетох /дои и дребния шрифт вляво/, не се притеснявай и не съм написал нищо ангро. Позицията на другия кандидат също е достойна и заслужава уважение. Но така, да ми изкарвате само единия кандидат с неговите излишни словоплякания, не е нищо друго освен заемане на една-единствена пристрастна позиция. Джурнализъм и йоризъм – НУЛА и една втора за Вас!! Така само настройвате независимите адвокатида гласуват за другата личност – обикновена ПСИХОЛОГИЯ!!!

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 12:38
Гост

Как е възможно да се направи информиран избор без прозрачност и в частност без информация? А прозрачност ще има като се представят кандидатите. Лекс са питали и двамата, а има други, макар и малки медии, които представят само единия кандидат. Това ли е прозрачността и демакрацията?

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 12:32
Гост

А като не иска другият кандидат да даде интервю – интересно какво друго може да се направи. Това си е решение на кандидата.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 17:10
Гост

И за какво да дава Интервю бре? Длъжен ли е? Само ще го клепат и ще му задават дирижирани питания

адвокат
адвокат
23 януари 2024 20:02
Гост

Е, как защо да дава интервю. Да се разбере кой е, че никой не го знае. Верно, че е риск да се появиш, да ти пишат, да те питат. Друго си е Данов, Доковска и Дерменджиев да ти обезпечат избора без да се вясваш. Тая коалиция вече популярна като сглобката „трите ДДД“ ми е много безпринципна.Нещо не ми се вързват- редактор, арбитър и крадец.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 10:15
Гост

Приканвам НАП да проверят въпросната госпожа.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 9:40
Гост

Това личен сайт на тази дама ли е? Вече става досадно

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 9:14
Гост

Достойно наистина. Поздравления.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 9:14
Гост

То и за достоен живот де, ама айде.

Некои съображения, като офтопик-извън статията
Некои съображения, като офтопик-извън статията
23 януари 2024 9:11
Гост

Проектът за нов закон за адвокатурата е недопустимо да бъде самонаписван от съсловна, монополна организация. Този проектозакон не става, той е лобистки, сбъркан, създават се печки ,спънки изпити за новите адвокати, но ни дума, ни йота, за АТЕСТАЦИОНЕН ИЗПИТ ЗА ВЕЧЕ ВПИСАНИТЕ АДВОКАТИ без изпит. Изпит-но за другите-прилича на народната мъдрост,че на чужд гръб и 100 тояги са малко. Искащите изпит-но за другите, самите те са станали адвокати -без изпит. ИЛИ ЩЕ ИМА АТЕСТАЦИОНЕН ИЗПИТ ЗА ВСИЧКИ ВПИСАНИ БЕЗ ИЗПИТ АДВОКАТИ, или за никой- Изпитът за правоспособност вече е много тежък, и следва да е достатъчен, за да се впишеш… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 9:14
Гост

Е как сега такова нещо. Не им говорете така, че са съсловна, монополна организация. Ще се засегнат.

Бау
Бау
23 януари 2024 10:14
Гост

Трябва да има адвокатски изпит. Вие дори го потвърждавате с примерите си. И за да избегна критика – имам положен изпит. Това, че някой си е взел правоспособността, не означава, че ще си вземе и адвокатския изпит. Да не говорим, че изпитът за правоспособност, е станал по-труден в последно време. В други държави също има изпити. Вижте един bar exam в САЩ, вижте адвокатските в Италия – 4 явявания бяха, когато последно проверих. Не може да няма никакъв контрол и всеки с диплома и правоспособност да се вписва. На мен ми харесва проекта по отношение на промените за вписване на… Покажи целия коментар »

На чужд гръб и 100 тояги са малко
На чужд гръб и 100 тояги са малко
23 януари 2024 10:40
Гост

Не трябва да има адвокатски изпит-десетки са изпитите в университета, има и тежък изпит за правоспособност(нищо общо с преди-самите автори на предложението за адвокатски изпит, имат правоспособност по старите правила, когато изпитът беше невероятно лесен, днес ситуацията с изпитът за правоспособност е тотално различен-този изпит е по-тежък и от държавните изпити взети заедно), но ако ще го има-трябва да има АТЕСТАЦИОНЕН ИЗПИТ ЗА ВПИСАНИТЕ БЕЗ ИЗПИТ. Докажи знания на изпит, а после изисквай от другите. Също така по един от проектите има записана мерзската привилегия-ако вписан без изпит напусне адвокатурата, а после наново поиска да стане адвокат-да не ходи на… Покажи целия коментар »

Изпити и за вписани адвокати без изпит!
Изпити и за вписани адвокати без изпит!
23 януари 2024 10:49
Гост

Лекар, архитект, геодезист, стоматолог се вписват в съсловните си организации,без допълнителни изпити. Изпитите в университета са предостатъчни. Вписването в съсловната организация е с подаване на заявление. В добавка-вписването в съсловните организации от дадените пример е или безплатно, или с мижава такса, а не с хиляди левове такса. Без бюрокрация и пречки. Подава лекар заявление, прилага диплом и се вписва с съсловната лекарска организация незабавно. Изпитван е предостатъчно, докато се обучава. Всъщност-юрист също ходи на десетки изпити, на шест държавни изпита(шест са-писмена и устна фаза са два отделни изпита), на два изпита пред МП(два са-по същество писмената и устната фаза са… Покажи целия коментар »

Бау
Бау
23 януари 2024 14:32
Гост

колко са факултетите по дентална медицина? Изобщо в колко висши учебни заведения в страната се учи медицина? Може би първо над това трябва да се разсъждава, преди да се търси паралел

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 9:07
Гост

Няма да получите моя глас. Не ми вдъхвате доверие.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 януари 2024 8:49
Гост

Ама тази си я пробутват от сайта системничко последните месец-два, като активен борец за развитие на адвокатурата чрез най-вече справедливо заплащане, което не е лошо, но някак си намирисва на дива демагогия. Останалата част с личния живот не ми се обсъжда, защото е в стил „Кико срещнал произволен гражданин на улицата (разбирай Мирослав Иванов), който го посрещнал съвсем случайно като кралска особа и му споделил целия си личен живот…. на думи, а и не само….“ Американския модел на агитация с парадиране, че са „обикновени граждани близо до хората“ навлиза бавно и славно в България, което не е лошо, но си… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 8:34
Гост

“Заедно” с Марчев и Гигова.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 9:15
Гост

„За едно“ с Мирчев и Гигова ли бе?

Любител
Любител
23 януари 2024 10:37
Гост

Че то други в настоящия адвокатски съвет има ли ? Банки и колектори харесват това!

пчеличка
пчеличка
23 януари 2024 8:19
Гост

Откакто в САК е настоящото ръководство колегията придоби съвсем друг облик – съвременен и адекватен. Само сайта да отвориш и е друго – културна работа. Тези усилия заслужават подкрепа, а не в тях да се наместват опортюнисти. Не ме изненадват т.нар. стари адвокати, но мислех осите за съвременни и напредничави хора.

анонимен
анонимен
23 януари 2024 8:11
Гост

Добри отговори, спокойно и смислено. Успех на колегата.

Анонимен
Анонимен
23 януари 2024 9:15
Гост

Наистина обективно