Върховният съд на Дания е потвърдил решението за екстрадиция в България на 30-годишния Рангел Бизюрев, който беше издирван за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. От прокуратурата съобщиха, че са били уведомени за решението на съда в Дания и предстои предаването на Бизюрев.

24-годишният Димитър Малинов беше убит след побой на 20 юли миналата година, а тялото му беше намерено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. За убийството му беше обвинен Рангел Бизюрев, който обаче успя да се укрие и да напусне страната. За това имаше обвинения към полицаите в Стамболийски и Пловдив, тъй като данните бяха, че в МВР е имало предварителна информация, че Бизюрев търси Малинов, за да му нанесе побой. Въпреки това той е успял спокойно да напусне страната с полет за Германия на 24 юли.

Заради това близките на убития млад мъж организираха множество протести с искане за оставки на полицейски началници. Впоследствие дисциплинарно бяха уволнени бившият директор на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов, както и началникът на Районното управление в Стамболийски – Ангел Керпиев.

За Бизюрев беше издадена европейска заповед за арест и беше задържан в Дания, където дори започнал работа във фирма за чистене на прозорци, а преди това бил в Германия и в няколко други държави, като разследващите предполагат, че е ползвал фалшиви документи за самоличност.

За убийството на Малинов са задържани и близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са обвинени за лично укривателство, тъй като са помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване.

12
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ad nauseam
Ad nauseam
14 март 2024 9:15
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

jesous
jesous
13 март 2024 12:01
Гост

Best online money making method to work online and start making extra $19k or even more by doing this easy job from home. my last month’s earning with this are $18583 and i am doing this just for 3 hours a day very easy work and regular income from this are amazing. everybody can now get this job and start making dollars online by follow instructions on this web…

https://www.fb.salaryoption1.com

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 11:59
Гост

Дано

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 11:45
Гост

Да видим…

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 11:45
Гост

Да видим ще се случи ли този път.

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 11:45
Гост

Ама този път наистина ли?

Нинков
Нинков
13 март 2024 11:44
Гост

Едва ли и Дания иска на територията си ненормалник и потенциален убиец, ако се докаже.

Хопска
Хопска
13 март 2024 11:44
Гост

Би следвало тези неща да се случват по-бързо. Що за малоумно бавене.

Моолов
Моолов
13 март 2024 11:44
Гост

Определено ми допада това, че са се нагласили да го върнат. Дано е вярно.

Къртев
Къртев
13 март 2024 11:43
Гост

Дано наистина го върнат, че го слушаме това от бая време

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 11:43
Гост

И защо отнема толкова време не разбирам?

Анонимен
Анонимен
13 март 2024 11:43
Гост

Е айде де. Нали го връщаше от месеци?