Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се откаже доброволно от имунитета си, след като вчера стана ясно, че той ще му бъде поискан заради разследването по казуса „Барселонагейт“.

„Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента“, каза Борисов.

Според него и главният прокурор Иван Гешев, и служебното правителство в лицето на МВР работят срещу евентуален редовен кабинет на ГЕРБ с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ППДБ). Той припомни и вчерашните коментари от МВР и ДАНС за изтичане на секретна информация и за „мъртви души“ при разпределянето на пари за бежанците от Украйна.

„Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец? Целта е да няма правителство, ясно и точно“, каза Борисов, а от думите му пролича, че след „замразяването“ на преговорите с ПП-ДБ заради разпространения запис от Радостин Василев на Националния съвет на ПП, от ГЕРБ пак са готови за разговори и днес ще се срещат с втората политическа сила в парламента.

„Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа няма. В момента, в който ние приехме закони, в които има контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Трябва да сте слепи, за да не виждате това. Започнаха атаката веднага по партията на „Промяната“, за да блокират всякакви разговори, изтече записа неслучайно, защото кога някой си е давал имунитет и са му давали охрана?“, каза лидерът на ГЕРБ, визирайки Радостин Василев, който получи охрана заради сигнали за отправени заплахи и принуда, след като прокуратурата наскоро поиска и неговия имунитет, пак заради принуда.

Борисов за пореден път подчерта, че няма къща в Барселона и добави, че не е виждал от десетилетия бившата „Мис България“ Ивайла Бакалова, която пък е сочена за основен свидетел по делото.

„Нямам никакви притеснения по въпроса. Никакви. Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания! Какво повече да отговоря? Аз Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия. Нито съм разговарял с нея, нито каквото и да било“, каза Борисов.

Малко след това знакови публични фигури, сред които и самата Бакалова, бяха извикани на разпит в СГП. Показания по разследването даде и бившият директор на „Лукойл“ Валентин Златев, извикан беше и собственикът на „Инсаойл“ Георги Самуилов. Златев отказа да съобщи за какво е бил питан и призова хората да не вярват на слухове. Бакалова пък каза, че знае много за „Барселонагейт“ и е заплашвана заради това. Тя е близка с Борислава Йовчева, за която се твърди, че е живяла в къщата в Барселона.

41
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:31
Гост

­­Г­­о­­­р­е­­­щ­и­­­ ­­­м­о­­­м­­­и­­ч­е­­­т­а­­ ­в­и­ ­­­о­­ч­­­а­­­к­в­­­а­т ­­­-­­-­­-> https://nu21.fun/girl?85975

andreaa23
andreaa23
14 март 2024 6:22
Гост

Да, нещата трябва да се Palworld Breeding Calculator променят

Заз
Заз
31 май 2023 17:01
Гост

Мнозинството българи са за европейско развитие на България.

Абсолютно
Абсолютно
31 май 2023 17:05
Гост

Дори продажните рублофили от “Израждане“ пращат децата си да учат, работят или живеят на Запад, а не в руZZкия кенеф

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 12:49
Гост

„66% от хората смятат, че трябва да се направи правителство в рамките на този парламент. 32 на сто са на мнение, че трябва да се отиде на нови избори. 2% от анкетираните нямат мнение.“

comment image

To be or not to be?
To be or not to be?
31 май 2023 12:54
Гост

Откат 50% при Румен Решетников,

или мистър 5% ?

Хората избраха.

До Анонимния статистик
До Анонимния статистик
31 май 2023 13:11
Гост

Социологията е точна наука – за каквото си ПЛАТИШ, такова ПОЛУЧАВАШ

Проскубания бухал
Проскубания бухал
31 май 2023 12:45
Гост

Хайде сега да преброим кои са „дивите зайци“, защото ППДБ започват открито да мотаят, като заявяват, че отнематнето на имунитета е индивидуално решение и те не могат нищо да направят, лъжливо намигвайки към (мекия) умнокрасивитета, че те ще ни реформират „нежно“ с личен катарзис на всеки корумпиран политик, защото така ще е по-истинско, европейско и трайно.

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 13:13
Гост

„ЕКСКЛУЗИВНО: Ивайла Бакалова: Сигурна съм, че детето на Йовчева е на Борисов
Коментар на Мис България в ефира на ЕВРОДИКОФ“
Подписано от Янкулов, АКФ.
Брошката на НЕновините и Информиран

ПФУ, отивам да се почистя от тия клюки.

Проскубания гербераст с каскет
Проскубания гербераст с каскет
31 май 2023 16:55
Гост

Герберастките тролове въртят, сучат – все ППДБ им виновни, а тиквите и каскетите са чисти като сълза, въпреки мафиотската война, която водят помежду си

Време за изкупуване на греховете
Време за изкупуване на греховете
31 май 2023 12:29
Гост

На фона на всичките мизерии , които Борисов и ГЕРБ сътровиха за години управление , дано поне веднъж свършат нещо в полза на България като изрежат Кремълския агентурен и политически тумор , образувал метастази в президентството и дори службите ни за сигурност.

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 12:25
Гост

Тотална шизофрения е обхванала и политиците, и медиите им. Една кофа с омотани гърчещи се червеи, които с последния си предсмъртен дъх плюят небивалици само и само да се замажат очите на суверена още и някой ден. Крайно време е това поколение на посткомунизъм да изчезне от обществения живот. Политически партии, прокурори, генерали, медийни олигарси и цялата помия около тях… не разбирате ли, че времето ви свърши?

По-малкото зло
По-малкото зло
31 май 2023 12:18
Гост

Не харесвам ГЕРБ и порочния корупционният модел, който наложиха, но в случая те са проевропейски настроени и са по-малкото зло от Радев, Копейкин, ДПС и ИТН, които са платени подлоги на Русия и създават и използват всяко напрежение както в случая, за ни дърпат назад в Сибирското блато.

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 12:43
Гост

Нов маркетинг враг ли ви измисли посолството? Или този враг е реален?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
31 май 2023 12:46
Гост

Гнила система, но в името на европейските ценности сме готови на всичко, а? Ако не знаете каква ще е евентуалната причина за делегитимирането на тази международна организация в очите на народа, ето тази е.

re:
re:
31 май 2023 12:12
Гост

Гешов – СПОКО!

След петък го имаш.

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 11:33
Гост

Поне лъснаха лъжите и подлостта на ПП и ДБ. Герб си ги знаем отдавна.

Геро
Геро
31 май 2023 12:14
Гост

Глупости. ПП не са корумпирани и искат България да прилича на нормална държава от ЕС, а не на Задунайска губерния на Русия.

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 11:32
Гост

Невинните си дават имунитета г-н Борисов!

re:
re:
31 май 2023 12:11
Гост

Ти сигурен ли си, че в България през последните трийсетина години всички осъдени са виновни?!

Хахо
Хахо
31 май 2023 11:29
Гост

– Кво става?
– Контраофанзива, кво да става.
– Крим е руски, къв да е.
– За сега.

Болшевиките на Байдън май се осъзнаха и стават европейци.

Ако си дал
Ако си дал
31 май 2023 11:28
Гост

Действията на прокуратурата напомнят за песен на Емил Димитров:
„Ти закъсняваш понякога истинно, но винаги идваш, идваш при нас“

МАЙКО МИЛА!
МАЙКО МИЛА!
31 май 2023 11:26
Гост

Що трол е отдолу! Що козички на Козяк.

Ето да видите! Как 7% стават 20% на изборите.

само минавам
само минавам
31 май 2023 11:21
Гост

Правилно. Досега къде беше ПРБ?

подъл прокурорски плъх
подъл прокурорски плъх
31 май 2023 11:01
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Мнение
Мнение
31 май 2023 11:01
Гост

Отменете депутатския имунитет, при предстоящите промени в конституцията!
Имунитет – за изказвания в зала, и толкова!

Незапознат
Незапознат
31 май 2023 10:59
Гост

Тоест-ще се прави комисия.
Да питам-ако има правителство-има ли корелация как ще гласува парламента за имунитета и правителството?

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 10:52
Гост

Положението е лошо и се надявам все пак ГЕРБ и ПП да съставят правителство, защото виждаме какво става и кой дългуч от Варна с руски афинитет идва да управлява иначе.

Григоров
Григоров
31 май 2023 10:48
Гост

За мен иначе не са политиците толко виновни, колкото путинска русия. Според мен от там натискат с подривна дейност да не се излъчи про западно правителство. И в тоя ред аз гласувах последните пъти само за ПП и против Борисов, но мисля, че сме във фаза, която вече е над партийна и е цивилизациона. Сиреч вече сме в една лодка с гласуващите за ГЕРБ. Само и само да не идват Израждане и/или Румен Радев с някой политически проект след 2 години. Според мен е това. Очевадно е това.

Двама в лодката
Двама в лодката
31 май 2023 12:02
Гост

За каква лодка говорите колега. Ще се уволняват и назначават незаконно шефове,само и само да има власт. Очевидно сте в лодката на беззаконието а Европа не значи беззаконие. Всеки опит за изместване на темата чрез геополитика показва единствено,че т.нар цивилизационен избор е кражбата!

Върховенство на закона
Върховенство на закона
31 май 2023 10:46
Гост

Държавата трябва да действа безкомпромисно в този случай!
Иначе, е все едно да питате Митьо Очите дали би позволил да го съдят!

Мавродиев
Мавродиев
31 май 2023 10:45
Гост

Ма няма какво да се чудим бе. Сегашната политическа ситуация е много приятна и се гледа с голям кеф от всички плоскоземци, мангъроиди, путинисти, рубладжии. Това е.

Владимиров
Владимиров
31 май 2023 10:44
Гост

За мен много от проблемите за съставяне на кабинет сега идват от една страна на изток, която уж ни е приятелска и народа и също. Ами вижте – в Беларус Путин има приятел, в Украйна няма и го нападна, в България не може да атакува защото сме в НАТО, но сме податливи да ни промиват мозъците. В Турция Ердоган пак спечели, което не се харесва на младите и образовани турци (имам приятели там и знам), но спечелиха простите турци, които искат Осмаснска империя и приятелства с Русия. Които сънуват как Османската империя си връща земите, с което придобива и петролните… Покажи целия коментар »

Попов
Попов
31 май 2023 10:42
Гост

Да не се чудите после защо Русия ни прави само зло. Защото сега, вместо да се състави редовен кабинет и да започнем малко от малко да отлепяме ютията от дъното, ние се занимаваме със записи, които са направени от едни предатели (каквито винаги сме имали в историята), които искат да дексридитират директно Борисов, Асен Василев, Кирил Петков и да направят така, че пак да идем на избори. През това време да управлява служебното правителство на Радев, което няма да дава оръжие за Украйна, което ще говори глупости, което ще ни държи на дистанция от ЕС и НАТО. След изборите пък… Покажи целия коментар »

Чулев
Чулев
31 май 2023 10:50
Гост

Ако Костадин Ангелов смята, че ще дойде да управлява и народа ще му мълчи – много се лъже. Ако дойде да управлява Възраждане ще има гражданска война. Това е. Няма да си оставя държавата в ръцете на комунисти пак. И децата си също. И няма да си оставя държавата в правителств, което ще ползва всички служби, като репресивен апарат. И като нищо писаното от мен сега да се издири от службите при едно управление на Възраждане и да тръгнат да ме търсят по улиците да ме бият и арестуват за дето съм критикувал „Вожда“.

Страдновски
Страдновски
31 май 2023 10:40
Гост

Притеснявам се, че аз, като гласоподавател за Промяната вече съм в една лодка с всички гласуващи за ГЕРБ, защото общото зло сега е по-важно да бъде сломено. А именно – да се покаже на Русия, че България няма и не желае да бъде в руска орбита. Това е. А дразгите и обвиненията кой крал и кой лъгал може да се оставят на заден план.

срам..
срам..
31 май 2023 12:07
Гост

Ето го и поредния „геополитик“ със страст към безконтролните грабежи на еврофондове и държавен бюджет… Изказвания в стил лумпенияда за начинаещи. Възраждане и Путин им бил проблема,те опоскаха държавата и ги е страх сега да не би да ги разследва някой. Пълен цинизъм.Срам ме е от такива като вас!

Белоглав орел
Белоглав орел
31 май 2023 10:38
Гост

Тук явно вече говорим за война с Русия в България с подривна дейност и с агенти. В България сме закърмени с любов към Русия и поколението преди 80та година си обича Русия и не прави разлика между Русия от преди векове и сега на Путлер. Това са предимно хора без образование или с ниско, без да знаят чужд език, с огромни комплекси, без доходи заради личната си тъпотия и те искат да излизаме от ЕС и НАТО и пак СССР да ни сипва пари в устичката. Защото точно това иска Копейкин. Да съгласува с Москва и Китай министрите си, но… Покажи целия коментар »

Григоров
Григоров
31 май 2023 10:47
Гост

Слувало ми се в чужбина да попитам съвсем човешки някой руснак да ме упъти. Майко милааа….. то те гледа надменно, от високо, той ти е господар, той е имериалист. В същото време съм питал по същия повод и семейство от Чикаго американци. Ами отговарят ти, дори си захващате приказка. Не желая да вменявам на никого нищо, само казвам какви са ми наблюденията от пътуванията ми в Рим и в Гърция.

ПП са жалки, та чак тъжни
ПП са жалки, та чак тъжни
31 май 2023 10:35
Гост

Като не го даде доброволно, ще лъсне, че ПП и ДБ го бранят с комисии и гласуване в НС (точно както си се и чу в записа лично от устата на Кирил Петков). Стар играч е Баце, пак ги изигра.

Анонимен
Анонимен
31 май 2023 10:52
Гост

Жалко е, че не виждате какво става и сте се втурачили в това кой какво казал на някакъв запис. Апропо – на един от записите Петков казва, че трябва да се изчистят руските агенти по службите и ще се ползват консултанти. Ами да, ако трябва да махнеш руски агенти ще ползваш за помощ английски и американски такива. Какво лошо има? Или не искате да се изчистим от руската агентура? Това вече е друга тема.