Седем души са обвинени от прокуратурата в Аржентина в умишлено причиняване на смъртта на аржентинската футболна легенда Диего Марадона, съобщи „Марка“. Марадона почина при неизяснени обстоятелства в дома си на 25 ноември 2020 г. Всичките, посочени от разследването лица, на които ще бъдат повдигнати обвиненя, са медицински лица, които са проявили немарливост към легендата. Сред тях са личният му лекар Леополдо Луке, психиатърката Агустина Косачов, един психолог, две медицински сестри и техен координатор.
Прокуратурата в Сан Исидро (Аржентина) иска да им бъде наложена забрана за напускане на страната. Всеки от тях, който бъде признат за виновен, рискува може да получи ефективна присъда между 8 и 25 години лишаване от свобода.

„Действията на медицинския екип на Марадона са били неадекватни, недостатъчни и необмислени. Пациентът е бил оставен да умре“, се казва в официален медицински доклад, изготвен от специална комисия. В него пише още, че Марадона не би починал, ако е бил приет за лечение в болница и там са се грижели различни специалисти за него. Всички обвиняеми ще се явят пред съда на 31 май, за да дадат показания пред съдия.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar