Пребили го до смърт заради кон и резачка

Присъдата е окончателна

Върховният касационен съд прати окончателно за 17 години зад решетките Ангел Нунев от Ракитово, който уби по особено жесток начин своя приятел и колега Атанас Наков.

Трагедията се разиграла на 8 август 2017 г. в родопското село Давидково, община Баните. Двамата мъже работели като дървосекачи и на фаталния ден се намирали под връх „Свобода“. Ангел току що се бил върнал от Ракитово след 4-дневна сватба на свой племенник.

Отивайки на обекта установил, че конят и резачката, които Наско трябвало да пази, са изчезнали, а самият той спи пиян. Нунев започнал да го рита и да го бие с дърво, вдигал го и го хвърлял на земята. Свидетели станали двама мъже, които се опитали да спасят дървосекача, който се почувствал зле. Те извикали линейка, която откарала мъжа в Баните, но той премълчал там за побоя. След няколко часа престой в Спешното отделение, бил пуснат да си ходи. В микробуса обаче му прилошало, поискал вода и малко преди разклона за с. Крушев чатал, издъхнал.

Смолянският съд постанови 10 г. затвор за Нунев, но пловдивските апелативни магистрати увеличаха срока на 17 г., а в решението си ВКС потвържадава по-високото наказание.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar