На официална церемония днес в посолството на Република България в Лондон на българската страна от компетентните институции в Обединеното кралство бяха върнати незаконно изнесени културни ценности. Това съобщи пресцентърът на Министерството на културата, предаде БТА.

Церемонията е била открита от посланика на страната ни в Обединеното кралство Марин Райков, в присъствието на представители на Главната дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ на Министерството на културата – главен директор Александър Трайков и началник на отдел Мария Тодорова, както и от представители от ГДБОП на българското Министерство на вътрешните работи. От страна на Обединеното кралство в церемонията са участвали представители на лондонската полиция, граничната полиция, на полицията на Кент и представители на Британския музей.

Специални гости са били оперативните полицейски служители, задържали трафикираните културни ценности, прокурорът, работил по случая, както и митническите служители, задържали незаконно внесените предмети на територията на Обединеното кралство.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar