17 години затвор при първоначален строг режим постанови състав на окръжния съд в Ямбол за 27-годишния Марио Димитров, който в съучастие със свой приятел на 20 септември 2016 – година уби дядо си.

76-годишният Васил Нанев бе открит ден по-късно удушен и с потрошени ребра в дома си в село Люлин. С две години по-малко зад решетките ще прекара съучастникът на Марио, 24-годишният Станислав Василев, който в началото на досъдебното производство бе основният заподозрян за престъплението.

Той бе арестуван на 24 септември, двадесет дни по-късно белезниците щракнаха и около китките на Марио.

В хода на продължилото година и осем месеца разследване криминалистите успели да установят, че скандалът между внук и дядо е бил заради отказа на Нанев да даде спестяванията си. Смъртта е настъпила по изключително мъчителен за жертвата начин: тя е била душена с въже, а извършителите са скачали с обувки по гръдния му кош.

Двамата убийци изработили план за прикриване на следите си като разхвърляли дрехите, с които били облечени във фаталната нощ по различни контейнери за смет из цял Бургас. В един от найлоновите чували сложили и въжето. За закопчаването на Марио помогнала ДНК-следа по куртката на жертвата , както и изтървана при душенето запалка.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar