Година и половина, след като за първи път бе внесено в съда, делото за т.нар. царски конюшни срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев отново бе върнато на прокуратурата.

Съдия Снежана Колева от Софийския градски съд го прекрати заради неясноти в обвинителния акт. Пенев е подсъдим за продажбата на т.нар. царски конюшни в центъра на София. Според прокуратурата през 2016 г. имотът от 7,5 дка бил продаден за малко над 650 хил. лв. при реална пазарна цена от близо 11 млн. лв. Заедно с нПенев подсъдима е и оценителката Юлия Димитрова-Цекова.

Делото бе внесено в съда в края на януари 2017 г., но през юни бе прекратено. Обвинителният акт бе внесен отново през февруари и пак бе върнат. На разпоредителното заседание в понеделник процесът тръгна при нов състав, защото един от съдебните заседатели започвал работа като младши прокурор.

Адвокатите на подсъдимите Даниела Доковска и Ина Лулчева поискаха връщане на делото заради пропуски, които пречат подсъдимите да разберат в какво са обвинени. Решението на съда може да се протестира.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar