Шофьор на претъпкан пътнически бус се опитал да подкупи пътни полицаи, за да не му съставят акт за нарушението, съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Микробусът бил спрян за проверка на 22 април в Сливен. Установило се е, че в конструкцията на превозното средство има изменения, сложена е допълнителна седалка, за да може да се натоварят повече от разрешения брой пътници.

52-годишният водач от Първомай бил „много уважителен“, както отбелязал самият той, и извадил 30 лева, за да се почерпели „момчетата“ от МВР за негово и за здравето на пътуващите, както и да си затворят очите за грубото погазване на закона. Служителите на реда реагирали светкавично. Съставили му акта. И му обяснили, че даването на подкуп на органите на реда по повод изпълнението на служебните им задължения е престъпление, за което се търси наказателна отговорност.

Тогава шофьорът заявил, че му е става лошо. И даже ще припадне. Завайкали се и пътуващите, които, както се оказало, били от известна религиозна секта, до неотдавна забранена в страната ни. Накрая водачът бил отведен в полицейския арест за 24 часа. Срещу него е образувано бързо досъдебно производство.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar