Мислела, че микрофоните са изключени след телевизионно интервю

Чешката министърка на труда и социалните въпроси Яна Малачова нарече министър-председателя Андрей Бабиш „дебил“ заради начина, по който реагира на пандемията от коронавирус, предаде сайтът https://www.praguemorning.cz/.

Чехия е една от най-тежко засегнатите страни от втората вълна на заразата в Европа.

Чехия затваря заведенията, училищата минават на дистанционен режим

Мислейки, че камерата е изключена, Малачова нарече сегашната ситуация в страната „бардак“.

Бабиш беше критикуван както от опозицията, така и от свои колеги в правителството за това, че се съпротивляваше на въвеждането на задължително носене на маски и на други извънредни мерки.

Новият министър на здравеопазването Роман Примула каза, че взривът на заразата в страната се дължи на закъснелите мерки, които е трябвало да бъдат въведени още през август.

Миналата седмица Чехия отбеляза рекорд от над 11 хиляди потвърдени заразявания с коронавирус за денонощие, а общият брой на носителите на вируса в страната надхвърли 100 хиляди.

Сайтът отбеязва, че има стари напрежения между Малачова, която е социалдемократка, и Бабиш, който е либерал. Министър-председателят я е критикувал в интервю за в.“Право“ през май, за това че се е „държала незаконно през пролетната фаза на коронавирусната криза“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar