Турските власти са задържали четирима души във връзка със срутването на осеметажна жилищна сграда в Истанбул, при което загинаха 21 души, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на турската държавна Анадолска агенция.

По-рано бе съобщено, че задържаните са трима, предаде БТА.

Арестувани са проектантът на сградата Сузан Чайър, строителният инженер Осман Мъсърлъоглу и отговарящите за съответствието на строителството с техническите изисквания и санитарните норми Угур Мъсърлъоглу и Арзу Келеш Боран. Те са задържани по подозрения за причиняване на смърт по непредпазливост, отбелязва турското издание на агенция Спутник.

Прокуратурата иска на двама от задържаните – Сузан Чайър и Угур Мъсърлъоглу – да бъде постановена мярка за задържане под арест за „причиняване на смърт по непредпазливост и нараняване на повече от едно лица“.

За другите двама задържани прокурорите предлагат да бъдат освободени при мерки за процесуална принуда.

Осеметажна жилищна сграда рухна в квартал Картал на азиатския бряг на Истанбул на 6 февруари. В сградата е имало 14 апартамента, а като живущи в нея са били регистрирани 43 души. Причината за инцидента засега не е установена. Прокуратурата в Истанбул започна разследване по случая.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar