Четирима от обвинените за участие в престъпната група за измами и пререгистрация на крадени коли, остават в ареста. Това реши след близо 4-часово заседание бургаският окръжен съд. Други двама остават с мярка за неотклонение – подписка.

Според разследващите соченият за лидер на организираната престъпна група Стоян Атанасов и неговите съучастници са пререгистрирали с фалшиви документи 39 луксозни автомобила на обща стойност близо 4 млн. лева.

Престъпната група е действала от есента на 2020 г. Голяма част от колите вече са продадени главно в страни от Близкия Изток.

Според защитата на обвиняемите няма достатъчно данни да се говори за организирана престъпна група, тъй като не е уточнено кой конкретно какво престъпление е извършил.

Междувременно продължава проверката в сектор „Пътна полиция“ в Бургас, която трябва да установи дали в схемата са замесени и действащи служители на КАТ. Това е първото дело в България с мерки за Организирана престъпна група след закриването на специализираните съдилища.

Репортер: Давид Сукнаров

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Kadam Kadam
Kadam Kadam
25 август 2022 12:38
Гост

Thanks for sharing. amazing. amazing.

https://www.facetimeapp.org/