Софийски районен съд призна за виновен 43-годишен мъж, ловко отмъквал пари и стоки от магазини, заблуждавайки продавачките, че е приятел с управителя на обектите. А.Б. е осъден на 4 години затвор при първоначален „строг“ режим.

Първият установен случай е от 14 октомври 2021 г., когато в магазин за бижута измамникът подвел продавач-консултанта, че се е разбрал със съпруга на управителката да вземе бижута, които да покаже на жена си и след това да ги заплати. Служителката повярвала на думите на А.Б. и му дала 4 гривни и 1 колие на обща стойност 1226 лева без да ги заплати. По-късно продавачката се свързала с управителя на бижутерията и разбрала, че е била измамена.

43-годишният мъж приложил същата тактика на 17 октомври 2021 г., но в бензиностанция в ж.к.“Люлин-5″ в София. А.Б. заблудил продавач-консултанта, че разговаря по телефона с управителя на обекта. Обвиняемият обяснил, че се е разбрал с управителя на бензиностанцията да вземе от оборота 600 лева. Продавачката се доверила и му предала сумата. Малко след това обаче разбрала, че е била измамена.

Според съда деянията са извършени при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, тъй като А.Б. е бил осъждан ефективно и преди за идентични престъпления.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar