Окръжният съд в Кюстендил потвърди определението на Районния съд и наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 44-годишната жена, която беше задържана край града, докато превозваше десетима чужденци в микробус. Определението е окончателно.

  • Разследват случай с 10 задържани китайци край Кюстендил

Жената с инициали Ц. С. е обвиняема за противозаконно подпомагане на чужденци – 10 граждани на Китайската народна република, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си имотна облага. Тя беше задържана от полицейски екип в село Багренци, като първоначално не се е подчинила на разпореждането на контролните органи.

Магистрати поясниха, че тя не е обвинена в каналджийство, а в това, че е помагала на китайците да пребивават и преминават в страната с цел облага – срещу пари. Опасността от укриване се извежда от действията на обвиняемата преди нейното задържане, от няколкото адреса, на които пребивавала, както и честите ѝ пътувания до Гърция.

Досъдебното производство е още в начален етап, тепърва ще се изяснява дали китайските граждани са мигранти, искали ли са да преминат границата нелегално и са потърсили помощта на жената, чиято адресна регистрация се води в кюстендилското с. Долна Гращица

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar