Пиян шофьор и с превишена скорост, причинил смърт на пътя, влезе в затвора за 2 г. и 4 месеца при общ режим. 20-годишният шуменец Тони Боев от няколко дни е зад решетките и ще посрещне там и рождения си ден на 5 март, след като Върховният касационен съд потвърди решението на Апелативен съд-Варна.

През ноември 2017 г. на пътя Шумен-Велики Преслав младият шофьор зад волана на „Фолксваген“ причини по непредпазливост смъртта на 32-годишният Кенан Ибрям, тогавашен кмет на с.Кочово. Беше установено, че е навлязъл в насрещната лента и там блъснал „Опел“-а, шофиран от Кенан, като го погубил на място. Извършителят шофирал с 1,38 промила алкохол в кръвта, също и с превишена скорост, вместо 60 км/ч с 93 км., установиха експертизи. От 2018 г. делото върви по съдебни инстанции и първоначално Окръжният съд в Шумен присъди условно наказание 3 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок и отне за 5 г. книжката на Боев. След протест делото беше върнато на друг състав в Окръжен съд-Шумен, който наложи ефективно наказание.

Убитият кмет остави две момиченца сираци. Както „Труд“ писа, съпругата му Гюсум Хаджъ отиде на избори и спечели кметския пост.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar