Съд в Букурещ удължи с още 30 дни предварителния арест на братята Андрю и Тристан Тейт, които са разследвани в Румъния за създаване на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване, предаде агенция Аджерпрес.

Същото решение беше взето и по отношение на двамата техни предполагаеми съучастници – една бивша полицайка и приятелката на Андрю Тейт. Четиримата са в предварителния арест от 30 декември 2022 г.

Андрю Тейт – 36-годишен британско-американски гражданин, бивш професионален кикбоксьор, е инфлуенсър с 5,3 милиона последователи в Туитър . Той живее в Румъния от 2017 г. Бил е блокиран от различни платформи на социалните медии заради реч на омразата.

Във връзка с разследването срещу него в Румъния Тейт твърди, че прокурорите не разполагат с никакви доказателства, а делото е „политическа конспирация“, целяща да му запуши устата.

През януари румънските власти нахлуха в комплекс близо до Букурещ, свързан с братята Тейт, и иззеха автопарк от луксозни автомобили, включващ Ролс-Ройс, Ферари и Порше. Те съобщиха, че са конфискували активи на приблизителна стойност 3,9 млн. долара. Ако обвинението успее да докаже, че собствениците на автомобилите са спечелили пари чрез незаконни дейности като трафик на хора, активите ще бъдат използвани за покриване на разходите по разследването и за обезщетяване на жертвите

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar