Един защото е избягал от полицаи, друг за нанасяне на телесна повреда на униформените, а останалите – за непристойни действия

Трима мъже на 19, 33 и 35 г. и 54-годишна жена са с обвинения след специализираната полицейска акция, която тече в последните два дни в етническата махала в Стамболийски, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. Четиримата са задържани за 72 ч.

Както „24 часа“ вече писа, на 2 април служители от група „Сигма“ забелязали тийнейджъра да се движи по улиците на града с мотопед без регистрационни табели. Спрели го със светлинен и звуков сигнал, след което се легитимирали. Младежът обаче хукнал да бяга.

Полицейските служители го преследвали около 200 метра между къщите и му викали да спре. В това време 35-годишният мъж спънал единия от тях, бутнал го на земята и двамата се сборичкали. Докато опитвали да му сложат белезници, мъжът успял многократно да удари двамата полицаи.

Събрала тълпа от 40-50 мъже и жени, сред които другите обвинени. Те се опитали да осуетят задържането на 35-годишния мъж и започнали да дърпат полицаите, да ги удрят и дори хвърляли камъни. На мястото пристигнали униформени от районното управление в Стамболийски, както и екип от жандармерията, които преустановили конфликта. На двамата полицаи е оказана помощ в пловдивска болница.

19-годишният шофьор е обвинен, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията, за което законът предвижда затвор до 3 години или глоба от 500 до 2000 лева. Според прокуратурата мъжът, спънал полицай, е нанесъл леки телесни повреди на двамата служители и го грози лишаване от свобода от 1 до 5 години. 33-годишният мъж и 54-годишната жена са с обвинения за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. За тях се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и обществено порицание.

Разследването продължава.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar