Арестуваните заради подкупи трима служители на ДАИ-Пловдив вече са с постоянна мярка „Задържане под стража“, реши окръжният съд. Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев са били следени и подслушвани в продължение на 8 месеца и така според прокуратурата са събрани достатъчно данни за организираната от тях схема по изнудване на транспортни фирми.Георги Гешев, прокурор в Окръжна прокуратура-Пловдив: Това, което споделят хората, е че ги е страх за бизнеса им, в крайна сметка в „Автомобилна администрация“ е и хлябът, и ножът. При осъществяване на 1 такава дейност неминуемо могат да се допуснат нарушения, за такива нарушения обаче са предвидени много тежки санкции.

Защитниците на обвинените инспектори заявиха, че доказателствата са крайно недостатъчни, особено като се има предвид дългия период, в който са събирани.

Ивайло Вражилов, адвокат: За мен няма конкретика в доказателствата, самите служители на тази фирма, за която имаме обвинение твърдят, че те винаги са били готови за такива проверки с пари в пликове. Това е, което го казват те самите. Сега дали са изнудвани или са били подготвяни да дават подкупи е отделен въпрос, но конкретика за това на коя точно дата са давани тея пари също няма.

Съдът обаче бе категоричен, че има събрани достатъчно данни за обосновано предположение, че тримата инспектори са вземали подкупи и че могат да извършат и други престъпления и ги остави в ареста.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar