[email protected]

Този път отсъстваше съдебен заседател

Поредна пречка изникна пред делото за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространението на детска порнография, срещу 29-годишния пловдивчанин Павел Скръчков, познат като Мотикаря, Валентин Палийски и софиянците Александър Иванов и Стефан Великов. Четиримата се изправиха пред Окръжния съд в Пловдив, но разпоредителното заседание така и не тръгна, тъй като липсваше един от заседателите. Магистратът Весела Евстатиева даде 30-минутна почивка, но отсъстващата жена така и не се появи и процесът беше отложен за 4 септември.

Това е третият неуспешен опит да тръгне делото срещу групата на Мотикаря. На 24 април четиримата застанаха пред Темида, но двама от тях бяха без адвокати и прокурор Борис Мендев поиска заседанието да бъде насрочено на друга дата. 39 дни по-късно отново имаше подсъдим без защитник.

Според обвинението престъпната група е създадена в началото на януари 2014 г. и действала до 18 юли 2017 г. Четиримата участници създали интернет страници, сайтове и платформи, където държали и разпространявали снимки и видеа с порнографско съдържание.

Прозвището на Павел Скръчков „Мотикаря“ идва от страница за забавни картинки и колажи във фейсбук, управлявана от него. Тя беше изтривана няколко пъти, но винаги се появяваше нова, която бързо набираше популярност.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar