Испански съд постанови 9 г. затвор за нашенка

Двама бивши военни го накарали с мачете да ѝ преведе 115 000 евро

Мима ще лежи в Сливенския затвор

Варненският окръжен съд призна 9-годишна присъда, наложена на българката Мима Иванова от испанските съдебни власти за изнудване и заплахи към любовника ѝ. Тя ще излежава присъдата си в женския затвор в Сливен при първоначален строг режим.

30-годишната нашенка живеела в Палма де Майорка и била любовница на британски мултимилионер, но не я задоволявали парите, които той ѝ давал – 5000 паунда на месец. Мима измислила хитър план, в който включила и двама бивши военни – сънародници на жертвата.

На 4 септември 2019 г. тя помогнала на Бенджамин Стриджън и Карл Бурман да проникнат в дома на любовника ѝ. Мъжете били маскирани и носели мачете. Те открили милионера в банята и го заплашили, че ще убият двете му деца и бившата му съпруга, ако не преведе по сметката на българката 150 000 евро и още 6000 евро на месец в продължение на една година. След това задигнали 700 евро и 300 паунда и избягали.

Милионерът превела на Мима 115 000 евро, но с това заплахите не секнали и рекетьорите поискали още пари. Тогава мъжът не издържал и се оплакал в полицията. Нашенката и двамата британци били обявени за международно издирване. Месец след престъплението Мима и Бенджамин били спипани във Варна, а Бурман – в Обединеното кралство.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar