Полицаи с кучета тарашиха за оръжие, дрога и мобилни телефони при среднощна акция във варненския затвор. Задържани за разпит са били затворник и близки на осъдени. От прокуратурата и полицията потвърдиха за проверката в затвора, но отказаха официална информация

Според данни от надзиратели в понеделник привечер разследващи с кучета влезли в сградата на затвора и започнали проверка по килиите на затворниците и на персонала по сектори. Задържан е бил лишен от свобода, който излежава присъда в затвора, научи Агенция „Монитор“ от източници в полицията. В мащабната полицейска операция са атакувани и домовете на ятаци и родственици на затворници, както и жилища на надзиратели, които са били основно претърсени. Арестувани и задържани за разпит били и лица извън затвора.

Очевидците на мащабния среднощен полицейски екшън разказват, че разследващите търсели от наркотици и мобилни телефони до оръжие и всичко, което може да се внесе нелегално и противозаконно зад стените.

Поводът за масираната полицейска акция вероятно е разработка на прокуратурата, която тече вече втори месец. На 19 юли бяха арестувани трима надзиратели от затвора, след като те бяха уличени във връзки с известен осъден автокрадец, когото пускали в нерегламентиран отпуск.

Не се изключва разследването да е и по линия на вътрешния наркотрафик.

Телефоните на затворническия шеф през целия ден днес останаха безмълвни, а от прокуратурата и полицията във Варна категорично отказаха официален коментар за нощните събития. Потвърдено бе само провеждането на подобна операция в Затвора Варна. От прокуратурата отбелязаха, че изнесената до момента в медиите информация по случая е некоректна. Разследващите не обявиха кога ще бъдат оповестени официалните данни за причините за екшъна и резултатите от полицейските действия в затвора във Варна.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar