Съдът отхвърли искането на австралийските власти делото по казуса „Джокович“ да бъде отложено с два дни, за да може те да се подготвят по-добре за изслушването. Така Темида трябва да се произнесе днес по скандала.

Решението очакват и организаторите на Аустрелиън оупън, за да отпишат или оставят в схемата световния №1, който е задържан в хотел за мигранти.

Всъщност Ноле е свободен и сега да си тръгне когато пожелае от Австралия, но тогава го грози забрана да влиза в страната през следващите 3 г.

Ноле пристигна на Зеления континент преди 3 дни, визата му обаче бе анулирана, защото не отговаря на местните ваксинационни изисквания срещу COVID-19. Той е без поставена имунизация, защото на 16 декември е дал положителна проба и именно тази теза поддържат неговите адвокати.

Същевременно Крейг Тайли, президент на Австралийската тенис федерация и директор на турнира, за първи път проговори след скандала. В триминутно интервю той акцентира върху „противоречива и разнопосочна информация“, която е получил от австралийските власти. Те пък намекват, че Тайли помагал целенасочено в одобрението на медицинското изключение за световния №1. „Бих искал да играе на Аустрелиън оупън“, заяви директорът в края на интервюто.
И посочи, че липсата на синхрон между австралийските власти и тези на щата Виктория, са причина за скандала с Джокович, от който той бил в шок.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar