Апелативният съд в Пловдив окончателно потвърди две решения на Окръжния съд в Пазарджик за налагане на възбраната, която е по иск на КПКОНПИ за незаконно имущество за 9 283 009 лева кмета на Септември Марин Рачев. Претенциите на антикорупционната комисия се основават на шест тома доказателствени материали, сред които и тефтерчето, което беше иззето при обиска на работното място и дома на Рачев през февруари 2018 г. и в което са записвани инициали и големи суми пари.

След извършването на обиска Спецпрокуратурата обвини кмета в източване на общината. Под запор остават аптека, цех за месопреработка, магазин, две масивни търговски сгради, жилищна постройка със закусвалня, сградата на бившия музей в Септември, няколко имота за търговия и услуги, парцели и други.

Припомняме, на 1 февруари 2018 г. полицаи претърсиха сградата на община Септември. Над 50 полицаи извършваха обиски в общината, в дома на градоначалника на Септември и свързани с него хора в града.

Рачев е обвинен за ощетяване на общината с над 200 000 лв. чрез умишлена безстопанственост и неизгодна сделка. Първоначално съдът му определи гаранция от 250 000 лева, а по-късно тя бе намалена на 130 000 лева.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar