Съдът в Пловдив прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата делото срещу Георги Георгиев, обвинен в насилието срещу Дебора от Стара Загора.

Мотивът – допуснати са съществени отстраними процесуални нарушения, засягащи обвинението, което остава неизяснено.

Делото се гледа при закрити врати заради подробности от интимния живот на страните. Въпреки настояването на адвокатите му за по-лека мярка за неотклонение, Георгиев остава в ареста. Днес съдът не се произнесе дали ще допусне гражданския иск на Дебора в размер на 200 000 лв обезщетение.

„Делото се връща на прокуратурата с оглед да поправи неясноти и неточности в обвинителния акт. Най-вероятно ще е пак в Пловдив. Няма причина да бъде местено от настоящия съдебен район“, каза Симеон Даскалов, адвокат на Дебора.

„Не е описан механизмът на деянията по начина, по който следва да бъде описан в обвинителния акт и сме поискали връщане на делото в досъдебна фаза за отстраняването на този пропуск. Ние искаме отпадане на тези обвинения за закана с убийство“, посочи Валентин Димитров, адвокат на Георги Георгиев.

Самата Дебора Михайлова беше лаконична:

„Искам само справедливост“.

До момента 26-годишният Георгиев е с три повдигнати обвинения. Първото е, че с особена жестокост е нанесъл 18 прорезни рани с макетен нож на Дебора, с което временно е застрашил живота ѝ. Второто обвинение е свързано с насилственото остригване на момичето, а третото – с шесткратна заплаха за убийство, отправена към нея.

За тези престъпления Георгиев може да бъде осъден на 10 години затвор. Случаят от лятото получи огромен отзвук в обществото и принуди всички съдии от районния съд в Стара Загора да си направят отвод като така съдебният процес се премести в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar