С условна присъда се размина 21-годишен старозагорски студент, който застана пред Темида с обвинение в прегазването на 90-годишна жена, която пресичала неправилно улицата.

Трагичният инцидент е станала на 18 ноември м.г. Възрастната и с лошо зрение пенсионерка тръгнала да пресича улица „Генерал Столетов“, при което попаднала под гумите на джипа „Чероки“, каран от младежа.

При удара старицата получила множество тежки фрактури и въпреки усилията на лекарите от УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ в последствие починала. Проверката с дрегер не е установила наличие на алкохол в издишания от водача въздух, нямало следи и от наркотици. В хода на съдебното заседание е констатирано, че шофьорът е нарушил правилата за движение и не е намалил скоростта на возилото в резултат на което е предизвикал кончината на баба Кунка Минчева. Постановена е присъда лишаване от свобода за 16 месеца, но заради чистото съдебно минало на водача изтърпяването е отложено за срок от 3 години. За година и 4 месеца осъденият е лишен от правото да управлява автомобил.

Присъдата може да бъде обжалвана пред пловдивския апелативен съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar