Мъжът, който преди три дни стреля с пистолет в „Студентски град“, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд, въз основа на събраните доказателства. 22-годишният Димитър Сръндев е обвиняем, заради закана за убийство.

На 12 юни около 4 часа сутринта той опитал да влезе в 12-и блок в „Студентски град“. След като получил отказ от портиерката, я заплашил и произвел 8 изстрела, встрани от нея. Сръндев не е криминално проявен, но според съда има опасност да извърши друго престъпление. В хода на заседанието стана ясно, че той е психически нестабилен, тъй като загубил сестра си преди 4 месеца.

„Ако вие преди 4 месеца сте загубил сестра си, която е на прилична възраст и с която сте свикнал, обичате я… и въобще всеки, който загуби сестра си би могъл да е леко разконцентриран, да речем. Считам, че е твърде висока тази мярка за неотклонение за едно младо момче, което е нито криминално проявено, практически той е влизал в полиция само за да си извади документи за самоличност на този етап“, заяви адвокатът на Сръндев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar