След над 43 г. в затвор в Мичиган и броени дни преди освобождаването си 60-годишният Уилям Гарисън е починал от COVID-19, съобщава Detroit Free Press.

Още на 16 г. американецът попада зад решетките, след като при участие в обир убива човек. Гарисън получава доживотна присъда.

През януари тя бе намалена заради добро поведение. Преди това Върховният съд на САЩ реши, че затворници ще имат право на освобождаване, ако като тийнейджъри са осъдени доживот.

В началото на годината Гарисън можеше да бъде пуснат под гаранция, но избира да изчака до безусловоното си освобождаване през септември.

Променя решението си, когато коронавирусът се разпространи в затворите на Мичиган и заразените са над 500.

Гарисън принадлежи към рискова група, тъй като е развил туберкулоза като бебе и претърпял операция на белите дробове. През март департаментът за условно освобождаване одобри искането на Гарисън и трябваше само прокуратурата да даде съгласие.

Междувременно обаче Гарисън се заразява с коронавирус. Друг затворник го намира едва дишащ миналата седмица. По-късно умира в болницата. При аутопсията е направен тест за COVID-19, който се оказва положителен.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar