Трима от арестуваните седем униформени след акцията в Трето районно управлвние са задържани за 72 часа. Това стана ясно по време на посещението на служебния вътрешен министър Бойко Рашков в Пловдив днес, предаде репортер на „Марица“.

На тях са им повдигнати обвинения. Сред арестуваните със 72-часова мярка за задържане с постановление на наблюдаващия прокурор е и самият шеф на Трето районно Самуил Хаджиев.

„Случилото се с Трето районно е удар срещу авторитета на МВР, отразява се на имиджа на всички служители в Пловдив“, коментира в Пловдив служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той похвали спецакцията в Трето районно от вчера като успешна. „Това е една успешна реализация между“ Вътрешна сигурност“ и прокуратурата. Поздравявам окръжният прокурор Румен Попов за добре свършената работа. Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В конкретния случай е от престъпници с пагони и от престъпници без пагони. Още не сме сигурни какъв е мащаба, защото сме в първите дни на разследването“, посочи Рашков.

“ Кое доведе до това в системата на МВР да се появи такава престъпност? Нямам отговор, но имам по общ отговор. Това е лично мое мнение. Тогава, когато има деморализация отгоре надолу, тогава тя стига до последните редици“ , каза още служебният вътрешен министър.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar