Сириецът от Пловдив Масуд Абдо, който попадна зад решетките за трафик на нелегални мигранти сключва споразумение за наказание с прокуратурата. Това става ясно от бюлетина на Районния съд в града под тепетата, според който за утре, сряда, е насрочено заседание за сключване на споразумение.

Масуд Абдо е признал вината си и чрез адвоката си е договорил своето наказание. Предполага се, че това са направили и останалите трима, които бяха задържани заедно с него за подпомагане и транспортиране на нелегални мигранти.

Какво точно наказание ще бъде записано в споразумение обаче ще стане ясно утре.

Припомняме, че всички задържани отричаха вина, като Абдо даже заяви, че се чуди защо е в съдебната зала.

29-годишният Масуд бе заловен при съвместна спецакция на полицията и прокуратурата в края на септември. Тогава стана ясно, че поръчките за трафик на мигранти идвали от Истанбул, а Масуд организирал перфектно изпълнението им от Пловдив. Парите за свършената работа идвали по банкова сметка на сириеца, който от своя страна плащал на помощниците си по веригата. На брифинг представители на прокуратурата посочиха, че най-вероятно Масуд е ръководил „акцията“ по вкарване на мигранти при случая в Бургас, при който загинаха двама униформени. Те бяха прегазени от автобус, зад волана на който седял Омар – подчинен на Абдо.

Съвсем наскоро от затвора в Стара Загора избяга затворник от сирийски произход. Часове след това стана ясно, че беглецът е брат на Масуд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar