Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров се готви за нов пост, заради което е подал оставка като национален координатор на партия „Атака“. Мотивите за хода му не са официално обявени, но наблюдатели заподозряха, че се гласи да се върне в МВР. Постът на главен секретар във вътрешното ведомство бе овакантен, след като наскоро досегашният Младен Маринов стана вътрешен министър.
В събота, след пътен инцидент със съпругата му Деница Гаджева, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров каза, че ще настоява атакист да оглави професионалното ръководство на силовото ведомство. От средата на 2017 г. Лазаров отговаряше за партийните структури, външнополитическата комуникация и връзката на „Атака“ с граждански сдружения. Лазаров бе главен секретар на МВР в правителството на Пламен Орешарски.
Междувременно вчера се проведе и национално съвещание на МВР. Вътрешният министър обяви, че акцент в работата на ведомството остават назначаването на полицейски служители, изграждането на мобилни екипи, видеонаблюдението в населените места, както и повишаването на пътната безопасност.
На заседанието бе обсъждано и противодействието на контрабандата. На срещата дойдоха премиерът, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, финансовият му колега Владислав Горанов, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

„Искам институтът по криминалистика да го направим такъв, какъвто го гледате по филмите. Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи“, заяви Бойко Борисов

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar