Един от най-добрите защитници на Германия през този век – Кристоф Мецелдер, е разследван заради подозрение в разпространение на детска порнография.

Световният вицешампион с бундестима от първенството през 2002 г. бе изведен от служители на специализираните служби от спортната академия в Хенеф, където кара треньорски курсове, и оттам бе заведен в дома си. При обиска там бяха иззети мобилен телефон и компютър. След това 38-годишният Мецелдер останал вкъщи, тъй като все още няма заповед за задържането му.

Причина за акцията на службите е донос на приятелката на бившия футболист. Преди 3 седмици тя се явила в полицията в Хамбург и показала 15 снимки с детска порнография на приложението си WhatsApp. Те ѝ били изпратени от Мецелдер.

„Провеждаме предварително разследване срещу 38-годишен германец по подозрение в разпространение на детска порнография“, обяви говорител на прокуратурата в Хамбург.

Във футболната си кариера Мецелдер играе за големите врагове в дербито на Рур „Борусия“ (Дортмунд) и „Шалке 04“. Между периодите си в тях той е играч на испанския гранд „Реал“ (Мадрид).

Освен среброто от световното през 2002 г. Мецелдер има бронз от мондиала в Германия през 2006 г. и е европейски вицешампион от 2008 г. Шампион е с „Борусия“ и носител на купата с „Шалке 04“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar