Блогърът коментира исканията полицейските служители да показват лицата и значките си на непозволените опозиционни митинги в Москва

М осковски съд осъди 31-годишния финансов мениджър и блогър Владислав Синица на пет години затвор във вторник, след като го призна за виновен в „разпалване на омраза и вражда“ в социалната платформа Туитър.

На 31 юли блогърът коментира исканията полицейските служители да показват лицата и значките си на непозволените опозиционни митинги в Москва.

„Те ще разгледат сладките, щастливи семейни снимки, ще проучат геолокацията и тогава детето на смелия служител на реда един ден просто няма да се върне от училище. Вместо детето ще дойде колет, съдържащ диск с клипче за убийството му“, гласи туитът на Синица.

Блогърът беше арестуван на 3 август. Според адвоката му присъдата е „нечовешка“, имало е „основни нарушения на наказателния процес“ и клиентът му „не е такъв човек, какъвто медиите се опитват да го представят“.

Защитникът заяви, че ще обжалва присъдата, дори това да означава да стигне до Европейския съд по правата на човека.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи „Непубликувано“ и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е 🙂 @ АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Николай Киров Източник: RT Русия

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar